Ombré kostkované šaty, Olivia Rubin, 8700 Kč

Ombré kostkované šaty, Olivia Rubin, 8700 Kč Zdroj: archiv firem

Kostkované mini šaty, New Look, 25,99 GBP
Londýnský týden módy
Kostkované duhové kalhoty, By Megan Crosby, 80 GBP
Kostkované šaty, Molby The Label, 140 GBP
Vlněné sako, Arket, 150 EUR
30
Fotogalerie

Stylové nejsou jen Pařížanky! Obkoukejte 6 trendů od osobitých britských žen

Francouzky milujeme pro jejich nedbalou eleganci, Skandinávky zase pro schopnost vytvořit minimalistický a nadčasový outfit. Trochu neprávem – a týká se to zejména české kotliny – ale pro fascinaci dvěma výše zmíněnými národy zapomínáme, že stejně velkou dávku módní inspirace nám mohou nabídnout také ženy z Velké Británie. Je proto na čase to napravit. Čím je jejich styl specifický a jaké letní trendy od nich letos můžeme okoukat?

Není pochyb, že každá země má svůj ikonický styl. V poslední době to jde velmi dobře vidět na instagramových účtech jako @parisiensinparis či @londonersinlondon_, na nichž se objevují fotky stylových místních obyvatel, které ale na rozdíl od klasického „street stylu“ nejsou nijak stylizované. Focené jsou většinou tajně, za pochodu a tím si uchovávají svou autenticitu. I přes často rozmazané záběry z prazvláštních úhlů lze vypozorovat prvky oblékání, které jsou pro danou zemi či město typické. V porovnání s Francií či severskými zeměmi je ale stále pro Čechy britský styl těžké definovat. Jedni si totiž pod ním pořád představují anglické elegány jako vystřižené z konce 19. století, jiní zase hned vidí styl britských rockových kapel. Ale stačí to?

TIP NA VIDEO: Křivák – Nadčasový symbol nespoutanosti a rebelství

Přestože je Británie země multikulturní a skutečně je v ní, co se stylu týká, možné najít cokoliv, Britky obecně velmi sází na osobitost a barevnost. Zejména v posledních letech je ostrov líhní mladých nezávislých značek, které se zaměřují na oblečení kombinující zdánlivě nekombinovatelné barvy a vzory a dokazují, že britský styl je především založený na hře, nadsázce a zároveň chuti být vidět. Ve světě jinak minimalistických outfitů, tlumených odstínů a pytlovitých střihů něco takového může být skutečným osvěžením. Trocha inspirace od stylových Angličanek, Skotek i Welšanek proto rozhodně neuškodí. Na jaké vlně se nesou jejich letní trendy?

Kostkované „gingham“ šaty

Vzorované šaty jsou hitem léta. Nikdo je ale nenosí tak jako ostrovní milovnice módy. Nebojte se proto do šatníku vpustit kapku roztomilosti. Noste modely s balonovými rukávy, mašlemi i kanýry. Skvěle budou fungovat zejména v mixu pastelových barev, případně doplněné ještě o motivy ovoce. Přidejte k nim tenisky, bílé ponožky nebo masivní sandály. Gingham kostka bude stejně dobře vypadat také na saku, topu či kalhotách.

Tipy na další trendy od stylových Britek najdete na následující straně >>

Pokračování 2 / 6

Zelená s hnědou

Že jde o barevnou kombinaci jako dělanou na podzim? Kdepak! Mechová a neonově zelená jsou jedny z nejvíce trendy barev léta. A když takový odstín navíc lehce „uzemníte“ tmavší hnědou, vznikne vám barevně poutavý outfit, který v českých ulicích jen tak někdo nemá. Chybu neuděláte, ani když tuto dvojici zkombinujete s šachovnicovým vzorem. Dvojitá módní záležitost není vůbec na škodu!

Pokračování 3 / 6

Barevné

Pohodlnost se „co-ord“ kompletům nedá upřít. Navíc udělají spoustu parády bez jakékoliv větší stylingové námahy. Stačí je totiž nahodit a jít. Britky si toto léto obzvlášť oblíbily sety, které vynikají sytými barvami i vzory. Na chvilku tedy odložte všudypřítomnou instagramovou inspiraci plnou neutrálních zemitých tónů a vneste do outfitu pořádnou dávku života.

TIP NA VIDEO: S čím nosit saténovou sukni: 3 jednoduché kombinace, které si zamilujete!

Video placeholde

Pokračování 4 / 6

Mix barev a vzorů

Tušíte, v čem jsou britské ženy přebornicemi? V kombinování divokých vzorů. Na první pohled byste si možná řekla, že přeci květované džíny nemohou jít dohromady se zcela jiným květinovýmtopem nebo že puntíky nebudou ladit s leopardímmotivem. Opak je ale pravdou. Nebojte se proto zkoušet dávat dohromady něco, o čem si myslíte, že k sobě ladit nebude. Často můžete být překvapená, jak skvělý outfit z takového experimentu vznikne.

Pokračování 5 / 6

Růžovo-zelený rej

O trendy zelené jste se už něco dozvěděla. Kromě hnědé barvy letos ale tvoří ještě jeden skvělý pár – se sytě růžovou až fuchsiovou. Pokud je taková kombinace na vás už moc, nebojte se outfit postavit primárně na růžové a jen jej lehce doladit zelenými doplňky – postačí boty, kabelka nebo sluneční brýle.

TIP NA VIDEO: Které letní boty vám nesmějí chybět?

Video placeholde

Pokračování 6 / 6

Rocková trička a sukně

Británie je silně spjatá s hudbou a letními festivaly. Těch sice letos ještě moc nebude, ale proč si nepřipomenout rockovou atmosféru pomocí oblečení? Nelze přímo tvrdit, že by kombinace hudebních triček a sukní byl jednosezónní trend, na britských ostrovech na něj totiž narazíte pravidelně každý rok. Letos ale tuto kombinaci můžete oživit právě třeba trendy střihem sukně – toto léto vedou především zavinovací kousky, případně ty v sytě oranžové barvě. Přidat můžete šátek do vlasů a ikonické brýle Ray-Ban. Dejte si jen pozor, aby interpret na vašem tričku byl skutečně vaší srdcovkou. Není totiž nic horšího, než vyjít v triku s kapelou, o které ani nevíte, že existovala, a triko jste si koupila jen proto, že je zrovna v kurzu.