Nehera jaro/léto 2019

Nehera jaro/léto 2019 Zdroj: Instagram @mbpfw

Startuje Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Na co se můžeme těšit?

Následující víkend bude patřit oslavám české a slovenské módy. Začíná totiž Mercedes-Benz Prague Fashion Week, v jehož rámci se představí především kolekce pro jaro a léto 2019. Na které designéry a doprovodné akce se těšíme nejvíc my v redakci?

Čtyři dny přehlídek a týden doprovodného programu včetně kulturních zážitků, retrospektivních prezentací, odhalování budoucích kolekcí v showroomech a také nezbytných večírků. To je ve zkratce Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Všechno se to stihnout nedá, a tak vás aspoň můžeme inspirovat, jaké akce si nenecháme ujít my.

Přehlídky

Hned v sobotu se první přehlídkou představí studenti UMPRUM, konkrétně Ateliér obuvi a designu, což bývá kompilace hodně neotřelých nápadů, na druhou stranu i odtud mohou vzejít šaty, které se rázem ocitnou na červeném koberci (jako v případě modelu Agáty Seehákové, který na Českého lva oblékla herečka Bára Poláková).

Sobota je opravdu nabitá, pánskou kolekci představí nadějný designér Adam Kost, novou variaci na dokonalý a nekompromisní minimalismus očekáváme od pařížsko-slovenské značky Nehera. A večer bude patřit úspěšnému slovenskému návrháři Michaelu Kováčikovi, po němž následuje prezentace snového spodního prádla Terezy Vu. V neděli jsou naším highlightem kolekce dvou tvůrčích dvojic: Alter Era (Alicia Declerck a Zhanna Belskaya) a LaFormela (Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup).

Sólisté Baletu ND ozvláštní přehlídku Zuzany Kubíčkové
Sólisté Baletu ND ozvláštní přehlídku Zuzany Kubíčkové | Zdroj: Pavel Hejný

Pondělí bude jednoznačně patřit Zuzce Kubíčkové, kde si kromě skvostných modelů užijeme i vystoupení sólistů Baletu Národního divadla. A úterý našim dalším oblíbenkyním Zdeňce Imreczeové a Denise Nové, které na minulém fashion weeku předvedly hodně silné kolekce. Na závěr maratonu si ještě dáme Chatty (Radka Sirková a Anna Tušková), které si zkrátka nemůžeme nechat ujít.

Doprovodné akce

Těch je celá řada. H&M bude ve svém showroomu tradičně odhalovat novou Studio kolekci pro podzim a zimu 2018, inspirovanou seriálem Městečko Twin Peaks. Také Beáta Rajská představí svou kolekci ve svém butiku a sekundovat jí u toho bude módní kritička Františka Čížková. A do třetice Lindex ve svém showroomu představí nejen novou kolekci, ale i novou kampaň Sustainable Woman.

Pokud milujete módu a vzrušující atmosféru kolem přehlídek, nenechte si ujít ještě jeden skvost. Film McQueen, který pojednává o legendárním návrháři Alexanderu McQueenovi. Premiéra je 6. září v kině Světozor.

Více z programu letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku najdete zde.