Video placeholde

Souboj velikostí S vs. XL: Jak kombinovat sako tak, aby slušelo všem?

Dvě ženy, dva idoly krásy. Každá má své příznivce, každá má svůj pohled na svět. Velikost nenastavuje kráse mantinely. Alfou a omegou je zdravé sebevědomí, to, co z nás vyzařuje, správný střih a styl, jakým se prezentujeme.

Koncept našeho módního pořadu spočívá v poukázání na dvě naprosto rozdílné postavy, které si obléknou stejný základní oděv. V prvním díle jsme se zaměřily na šaty, které jsou nedílnou součástí ryze dámského šatníku. Základem je zkombinovat oblečení tak, aby lichotilo oběma postavám.

Od parného léta jsme se přesunuli do podzimu. Přestože už ráno pociťujeme chlad, odpoledne užíváme krásného babího léta. Ideální počasí pro oversized sako! Jak ho ale zkombinovat tak, aby slušelo baculkám i štíhlým ženám? Máme pro vás tři looky!

#1. look: Béžová je vždy dobrý nápad

Béžová. Barva, která je synonymem luxusu a elegance. Představuje klasiku, která obstojí i mezi aktuálními trendy, odstín, který budete nosit doslova roky. Velmi svěží kombinací je monochromatický styl oblékání (celý outfit je laděn do podobného odstínu barev), kdy právě světle béžová půjde ruku v ruce s bílou, slonovou kostí či s odstíny hnědé. Tato variace vynikne na štíhlých dámách vskutku noblesně. K oversized saku oblékněte bílé tílko na špagetových ramínkách a dbejte na to, aby výstřih do V nebyl příliš hluboký, nýbrž decentní. Můžete však zvolit i top s kulatým výstřihem či s vysokým stojáčkem eskalujícím do roláku. Ideálním dolním dílem pak budou bermudy s vysokým pasem nebo můžete zvolit společenské vysoké kalhoty paperbag (kalhoty s vysokým pasem a výraznými sklady) či palazzo (dlouhé kalhoty s širokými nohavicemi). Ženám plnějších tvarů k saku naopak přilne top s širokými ramínky a hranatým výstřihem, který opticky mírně potlačí velké vnady. Aby se dosáhlo siluety přesýpacích hodin, zvolte pasovou sukni s dolním rozšířením. Přidejte boty na mírném podpatku se špičkou.

#2. look: Podzimní cihlová

Troufnu si říct, že tato podzimní barva sluší všem. Je tolik výrazná, ale není příliš prvoplánová jako některé z červených barev. Osvěžující kombinací na štíhlých ženách bude spojení se zlatými či písečnými tóny. Na podzim budou vhodné saténové sukně, které se těší čím dál tím větší oblibě. Look doplňte teniskami, které jinak ženskému a elegantnímu outfitu dodají praktičnost a kapku rošťáctví. Ženám s křivkami budou slušet midi šaty s vysokým stojáčkem za doprovodu kotníčkových kozaček na blokovém podpatku. Pro doladění siluety zvolte přes sako pásek. Detail, který se stává tento podzim zcela klíčovým!

Podívejte se na jednotlivé outfity do naší fotogalerie!

#3. look: Kostka aneb noblesa staré školy

Kostka nikdy neomrzí a patří již několik dekád mezi nejoblíbenější vzory. Zacházejte s ní však opatrně. K tomuto vzoru volte jednobarevné oblečení a jednoduché střihy, slušet mu budou satén, krajka i džínovina. Ano, přesně tak, džínovina i pro ženy s křivkami! Mnohé boubelky však džíny nenosí, bojí se jich, nesedí jim valné množství střihů a leckdy v obchodech nemůžou najít svou velikost. Pokud už džíny najdou, volí pouze ty v černé či tmavé barvě. Je sice pravdou, že opticky tmavé tóny zeštíhlují, ale i baculky si mohou dovolit světlý denim! Při světlých tónech však dejte pozor, aby džínovina nebyla vyšisovaná v rizikových partiích, jako jsou boky, stehna či zadeček. Proto volte pouze jednotný světlý tón. A střih? Nebojte se úzkého, ale musí disponovat vysokým pasem. K oversized saku s prodlouženou délkou budou ideální volbou.

Speciální poděkování patří Metropoli Zličín, která zapůjčila oblečení a doplňky.

Více inspirace i nelichotivé střihy

Další módní inspiraci, a naopak i informace, jaké střihy jsou přímo nelichotivé pro oba typy postav, naleznete na instagramovém profilu Z kabinky. Outfity jsou z aktuálních kolekcí běžně dostupných obchodů.