Zelené sluneční brýle Mango, zoot.cz, 599 Kč

Zelené sluneční brýle Mango, zoot.cz, 599 Kč Zdroj: archiv firem

Oválné sluneční brýle, Bershka, 299 Kč
Kulaté sluneční brýle, HM, 249 Kč
Sluneční brýle cat eye, Bershka, 349 Kč
Hnědé vzorované sluneční brýle Mango, zoot.cz, 499 Kč
Polarizované sluneční brýle, HM, 749 Kč
21
Fotogalerie

Sluneční brýle: Zásadní trendy pro letošní léto!

Všichni už nedočkavě vyhlížíme letní slunečné dny, abychom si užili skvělé letní trendy, které jsme si pořídili. Pokud už máte nové květované šaty, balerínky s otevřenou patou i tílko s perlovými ramínky, je pravý čas na pořízení cool slunečních brýlí, které celé léto nesundáte!

Oválné rámečky

Pokud chcete následovat ty nejpopulárnější zahraniční influencerky, pořiďte si oválné sluneční brýle, které letos nahrazují superúzké, co byly v kurzu loni. Mohou být s výrazným barevným rámečkem, ale i úplně bez. Záleží na vás, v jakých se budete cítit lépe. A když si troufnete na zabarvené (třeba růžové nebo modré), bude to úplný top!

Čtvercové

Dalším velkým trendem letošní sezóny jsou oversized brýle ve tvaru čtverce. Ano, přesně takové, na kterých si vybudovala image Naďa Urbánková. Jsou nápadné a odvážné, protože je opravdu nikdo nepřehlédne. Ale zase se za ně snadno schováte, takže jsou ideální i pro dny, kdy se necítíte zrovna ve své kůži. Velké čtvercové brýle by měly lemovat robustní rámy. Co se týče barvy, nemusíte příliš experimentovat, bohatě stačí černé nebo hnědé provedení.

Kočičí tvar

Takzvané cat eye brýle jsou maximálně slušivé a elegantní. A právě proto jsou v kurzu už několik sezón. Z klasického kočičího tvaru vychází i další trendy, jako třeba brýle ve tvaru motýlích křídel, které jsou oproti kočičím širší, ale jinak je rafinovaný tvar zachován.

Kulaté

Také kulatý tvar brýlí je stále v kurzu. Ne ovšem klasické lenonky, ale trochu větší. A ideálně s výrazným plastovým rámečkem nebo s lehce futuristickými prvky, jako jsou kovové přepážky nebo zrcadlová skla.