Tenisky Air Jordan 1, které spolu s Nike designovala Anna Wintour

Tenisky Air Jordan 1, které spolu s Nike designovala Anna Wintour Zdroj: Archiv firem

Schváleno Annou Wintour: Nike představuje novou limitku tenisek

Co mají společného basketbal a Anna Wintour? Aktuálně překvapivě hodně!

O nečekané spolupráce není v poslední době v módním průmyslu nouze. Poté, co Burberry oslovilo k vytvoření limitované kolekce Vivienne Westwood, je tu další nečekané spojení: Nike a Anna Wintour, respektive Jordan Jumpman, což je linie, kterou vytváří Nike společně s bývalou basketbalovou hvězdou Michaelem Jordanem. A Annou Wintour. Ano, čtete správně.

Icon meets Icon. Jumpman X @voguemagazine partner to create the first-ever women's collaboration. Tap our story to learn more.

Příspěvek sdílený Jordan (@jumpman23),Čec 12, 2018 v 11:39 PDT

Tato letitá ikona, která drží symbolickou kontrolu nad módním průmyslem díky tomu, že šéfuje nejprestižnějšímu módnímu magazínu na světě, a kterou neznáme jinak než s krátkým mikádem a tmavými brýlemi na očích, je podepsána pod nejnovějšími teniskami Nike. A doslova podepsána, protože součástí tohoto unikátního designu je její legendární parafa AWOK (Anna Wintour OK), kterou schvalovala stránky ve Vogue a kterou mají boty na podrážce.

@voguemagazine’s editor-in-chief Anna Wintour collaborates with @nike on four styles of @jumpman23 Air Jordan 1s and 3s. The Anna Wintour approved sneakers dubbed “AWOK” an abbreviation for “Anna Wintour Okay” will see the AJ1 releasing on July 21, followed by the AJ3 to drop on September 7.

Příspěvek sdílený HYPEBEAST Kicks (@hypebeastkicks),Čec 12, 2018 v 7:59 PDT

V kolekci budou dva modely tenisek: Air Jordan 1, které mají zip místo zavazování. Jsou trochu retro, vybrat si můžete z červené a bílé barvy a aby nikdo nepochyboval, o jaký jde model, je součástí i etiketa "Edited by Vogue". Od 21. července budou k mání ve vybraných obchodech a od 22. července budou dostupné přes aplikaci Nike Snrks. 7. září se představí ještě limitovaná verze modelu Air Jordan 3 SE, které budou unikátní červeno-černými tvídovými akcenty odkazujícími na typický Chanel look Anny Wintour.

Pozoruhodné je načasování této spolupráce – v době, kdy se spekuluje o tom, že Anna Wintour ve Vogue končí a spolu s ní i jedna slavná éra (Anna je ve vedení magazínu třicet let, a současní mileniálové tak v podstatě ani nezažili v čele Vogue nikoho jiného). Možná se tedy značka Nike rozhodla vzdát Anně hold a stvrdit její vliv, který klidně může pokračovat i v „post-wintour“ době. Koneckonců, kolik lidí na světě poznáte i z té nejjednodušší ilustrace?

IN VOGUE WE TRUST ©2016.Yuli Zlen. #YuliyaZlen #watercolor #illustration #fashionillustration #drawing #sketch #illustrator #vogue #annawintour #fashion #ootd #art #artwork #annawintourillustration #digitaldrawing #digitalillustration #NYC #newyork #newyork #fashionvictim #itgirl #fashionweek #рисунок #иллюстрация

Příspěvek sdílený Yuli Zlen (@yulizlen),Dub 24, 2016 v 10:15 PDT