Video placeholde

S vs. XL: Patery šaty, které sluší ženám všech velikostí

Pohled na ženskou krásu je velmi individuální, každému se líbí něco jiného, a to je naprosto v pořádku! Z obálek časopisů známe především útlá těla modelek, ale proč by mělo být hlavním atributem krásy jenom štíhlé tělo? Proč se baculky bojí zdůrazňovat své proporce? Když zrovna neoplývají vypracovaným bříškem a tělem hodným přehlídkových mol, halí se raději do neforemných oversized střihů, nevlastní ani jedny úzké džíny a bojí se zvýraznit své křivky. A my vám chceme pomoct tenhle přístup změnit. Základní pravidlo zní: Neschovávejte se!

Alfou a omegou je především zdravé sebevědomí, to, co z nás navenek vyzařuje, styl, jakým se prezentujeme... A vhodný výběr oblečení, který zdůrazní naše přednosti. Boubelky jsou stejně tak krásné jako štíhlé dámy, a leckdy právě jim sednou určité střihy oblečení daleko lépe! Nevěříte? Přesvědčíme vás!

V novém módním pořadu vám ukážeme dvě naprosto rozdílné postavy, které si obléknou stejný základní oděv. V prvním videu jsme se zaměřily na šaty, nedílnou součást ženského šatníku. Jaké střihy ale zvolit a jak je zkombinovat tak, aby byly lichotící pro obě dvě postavy?

Vybraly jsme pro vás 5 outfitů pro různé příležitosti:

#1 outfit: Cihlové šaty, které vzdávají hold letní zábavě

Look hodný letního posezení s přáteli i divoké párty či hudebního koncertu. Tričkový midi střih šatů s rozparkem a uzlovým detailem pod poprsím je skvělou volbou pro boubelky. Uzlový detail vytvoří efekt přesýpacích hodin, a opticky tak zúží postavu, střízlivý rozparek ji pak prodlouží, a navíc vám dodá svobodu kroku. Pokud nechcete poukazovat na své vnady, kulatý výstřih u krku lehce zkoriguje jejich velikost. Pro chladné večery zvolte místo nesmrtelného křiváku denimovou bundičku, která celému vzhledu dodá svěží letní nádech. Dámy s kily navíc ale nutně nemusí volit pouze tmavé palety barev, nýbrž se můžou rozzářit světlou barvou. Optickým zeštíhlujícím klamem jsou pak vertikální detaily v podobě různých řetízků, třásní aj. Nezapomeňte u džínové bundičky ohrnout rukávy, to outfit pozvedne o level výše!

#2 outfit: Tropické osvěžení

Do práce či na rande. Rozhodně zapomeňte na mýtus, že výrazné vzory boubelkám přidávají ještě více na kilech. Pokud zvolíte ucelený jeden vzor a lichotící střih, letní vzor bude slušet i vám! Áčkový střih je ze všech nejvděčnější, a to pro všechny typy postav! Ne nadarmo ho volí nevěsty při výběru šatů pro družičky, lichotí totiž většině žen, což potvrzuje i designérka slovenského původu Lay Sedláková. Vyrovnává výraznější hrudník i silnější ruce či široká ramena s dolní částí těla. Pro chladné večery zvolte jemné letní sáčko. Outfit rozzáříte zlatými doplňky v podobě visacích náušnic a otevřenými botami na podpatku.

#3 outfit: Černá klasika

Pokud volí boubelky oversized střih se zvýrazňujícím šitým přechodem mezi horní a dolní částí, není zapotřebí dalšího zvýraznění pasu. Daný střih už tak krásně podpoří linii pasu a lehce zakryje bříško. Naopak oversized střihy u štíhlých žen potřebují vytvořit pas, a tak široký opasek přísluší právě jim. K takovému typu šatů nevolte uzavřené boty, nýbrž ty otevřené na mírném podpatku či espadrilky na klínku se zavazováním, které opticky prodlouží postavu. Černou rozsviťte barevnými mohutnými náušnicemi či pestrobarevnou kabelkou. S touto oživenou klasikou zazáříte totiž i na divoké párty!

#4 outfit: Hlavně pohodlně!

Pokud jste ráno vstala levou nohou, do zenového klidu vás hodí pohodlné bavlněné midi šaty s dlouhými rukávy a příjemnými zemitými tóny barev se střízlivým ženským vzorem. U boubelek je střih v pase a oblasti bříška totožný jako v předchozí černé klasice, takže přirozeně zvýrazní křivky a potlačí bříško. U štíhlých dam není zapotřebí pásku vzhledem k ramenním stojacím volánům, které vyrovnávají jak horní, tak dolní proporci těla.

#5 outfit: Etiketa pro svatebčanky

Jak už víte, podle designérů je áčkový střih šatů nejvděčnější pro všechny typy postav. Na svatbu svých přátel můžete zvolit šaty v midi střihu se zajímavým vzorem, ale mějte na paměti, aby měly i přes to střídmý vzhled bez přílišných zdobných aplikací. Veškerá pozornost by se měla soustředit především na samotnou nevěstu. Krémové tóny jsou dovoleny! Světlé bílé odstíny už nejsou dávno tabu. Šaty doplňte malým psaníčkem do ruky, rozhodně zapomeňte na velké kabelky! Tím byste se dopustila velkého faux pas! Slavnostnějšího vzhledu docílíte letním pastelovým sáčkem a střevíčky na podpatku.