Černé tílko, Arket, 17 EUR

Černé tílko, Arket, 17 EUR Zdroj: archiv firem

Kožené pantofle, Zara, 799 Kč
Vlněný kardigan, Other Stories, 99 EUR
Bílé tričko, MIK Jana Mikešová přes Kvartyrstudio.cz, 1700 Kč
Béžový trenčkot, Mango, 2299 Kč
Pařížský street style.
31
Fotogalerie

Počasí vás nezastaví! 8 tipů na outfity pro přechodné období

Přechodné počasí. Kdo by při něm alespoň někdy nepocítil nedostatek módní inspirace? Chladnější rána, přes den ale stále docela teplo. Řešíme to během jara, ale také mezi koncem léta a začátkem podzimu. Abychom vám toto módní trápení alespoň trochu ulehčili, přinášíme osm nápadů na outfity, které vás během této doby zachrání. A bonus? Kombinace jsou nadčasové a unosíte je dlouho.

Francouzská klasika

Bílá košile, rovné džíny, trenčkot a k tomu kožené mokasíny s velkou sponou. Outfit, který se rok co rok řadí mezi ikony nejen stylových Pařížanek, je zároveň také ideální kombinací pro první chladnější rána. A pokud se přes den přeci jen ještě trochu oteplí, kabát přehoďte přes předloktí a nechte vyniknout košili rozepnutou do půli hrudníku. Zlaté doplňky a černé velké brýle pak celý look krásně a přitom nenásilně dotvoří.

TIP NA VIDEO: Královny pořádku: Co by nemělo chybět ve vašem šaníku?

Článek pokračuje na další straně >>>

Pokračování 2 / 8

Pohodlí na prvním místě

Jste milovnicí bílého denimu? Skvělé, pojďte tedy do monochromatického kompletu, který bude nejen stylový, ale hlavně neskutečně pohodlný. Bílé triko z příjemné bavlny doplňte o bílé džíny a zapínací pletený kardigan. Čím větší a naducanější svetr bude, tím lepší. Jen by tedy měl vždy být vybalancovaný o trochu užším střihem kalhot. Na závěr přidejte tenisky nebo si ještě naposledy užijte sandálky s tenkými pásky či kožené pantofle.

Pokračování 3 / 8

Vzpomínky na volno

Na konec léta zcela perfektní. Nebojte se vytáhnout vzdušnou košili z dovolené, k ní přidejte přiléhavé tílko a cigaretové či široké bílé kalhoty s vysokým pasem. K tomu nazujte letošní hit v podobě masivních pantoflí na platformě a zlatým řetezem na krku dejte outfitu finální stylovou tečku.

Pokračování 4 / 8

Jako od námořníka

Do města, na výlet nebo třeba i prodloužený víkend v září. Jestli by vám skutečně v šatníku něco nemělo chybět, je to lehký svetr s námořnickými pruhy. Nejen, že ho unosíte během celého roku, ale zároveň se skvěle kombinuje se všemi střihy kalhot a džínů i se sukněmi. Skvěle si během přechodného období rozumí také s bílými či krémovými lněnými kalhotami. A pokud teploty ještě výrazně neklesají, na nohy berte klidně žabky, které letos výrazně promluvily do letních trendů.

Pokračování 5 / 8

Evergreen v podobě košilových šatů

Snad žádné šaty nejsou tak univerzální jako právě ty košilové. Sluší ženám všech věkových kategorií i jakékoliv postavě. Do prvních podzimních paprsků k nim pro jistotu vezměte klasický černý kožený či koženkový křiváka bílé chunky tenisky. Stejně tak můžete přidat ještě kabelku či jiný doplněk s leopardím vzorem.

Pokračování 6 / 8

Vesty nejsou odepsané

Už během loňské zimy a zejména pak letos vzaly pletené vesty módní trendy útokem a zcela smazaly veškeré předsudky, které o nich do té doby kolovaly. Nosily se v barevných verzích se všemožnými motivy i v minimalističtějších verzích. A zdá se, že ani tento podzim se s fashion světem jen tak nerozloučí. Pod vestu oblékněte bílé tričko s krátkým rukávem a přidejte tmavě šedé mom džíny a tenisky. Pro odvážné milovnice bot pak máme ještě jeden tajný tip: skvěle bude toto módní kombo vypadat také s kovbojskými kozačkami.

Pokračování 7 / 8

Absolutní sázka na jistotu

Zapomeňte na obyčejné bundy, podzim si zaslouží něco zajímavějšího, drzejšího a přitom stále nadčasového. Co takové požadavky splňuje? Ano, kožené sako. Chybu neuděláte s černou klasikou, skvěle ale bude vypadat i v hnědé, rezavé či vínové variantě. Když k němu poté obléknete široké černé džíny a rolák, budete za elegantní a přitom osobitou královnu, ať už půjdete na schůzku či na večeři.

Pokračování 8 / 8

Double denim

Jedny džíny? Jistě. Ale co k nim přidat ještě denimovou košili nebo bundu? Trend double, nebo dokonce i triple denimu rozhodně nikam neodešel a jeho nejsilnější chvíle přijde právě na podzim, nebo případně pak i na jaře. Zůstat můžete v jednom tónu, nebo zkombinujte široké světlé džíny s tmavě modrou košilí. Tenisky jsou k takovému outfitu poté už samozřejmostí.