Módní influencerka Caro Daur na podzimní edici Fashion Weeku.

Módní influencerka Caro Daur na podzimní edici Fashion Weeku. Zdroj: Profimedia.cz

Jak nosit šaty na podzim: 3 outfity, které budou slušet každé z vás!
2
Fotogalerie

Perfektní outfit zaručen! 8 stylových kombinací šatů a zimních bot

Dokonale sladit šaty se zimními botami, to není žádná nedosažitelná utopie. Stačí se řídit pár radami a osvědčenými kombinacemi, které vám teď přehledně přinášíme!

Ideální do pravé zimy

Teploty nezastavitelně klesají, a tak se objevuje stále více příležitostí, kam obléct měkké a hlavně teplé pletené šaty, které připomínají dlouhý svetr. Na formálnější akce k nim vždy berte vyšší kožené kozačky – jak ty rovné, tak na podpatku. Na pobíhání po městě i odpolední kávu s kamarádkami k nim ale klidně nazujte kotníčkové chelsea boots. Letos mezi trendy modely patří hlavně ty s vyšší gumovou podrážkou, které budou společně se šaty tvořit ležérně chic pár.

TIP NA VIDEO: Tři způsoby, jak nosit šaty na podzim

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 8

Podzimní hippie

V létě k nim nosíme sandálky i tenisky, v zimě už to ale tak jednoduché není. K midi květinovým šatům bude ale vždy sázkou na jistotu nazout kožené kovbojské boty s lehce seseknutým podpatkem a ostřejší špičkou. Pokud navíc zvolíte šatky v tlumených odstínech, určitě místo černého páru bot sáhněte po tom zrzavém – skvěle bude tato barva vypadat v kožené i semišové variantě.

Pokračování 3 / 8

Asymetrie není problém!

Šaty s nepravidelným efektním lemem patří mezi oblíbené stálice. Výběr bot je kvůli jejich střihu ale někdy trochu oříškem. Na večerní akce k nim proto vždy berte lodičky, přes den či na méně formální oslavy zase kozačky na podpatku, sahající nad koleno. K jednobarevným či obecně jednodušším šatům pak pro extra stylový efekt volte páry z lesklé kůže.

Pokračování 4 / 8

Nejvíc trendy kombinace

Jemný úplet je tento podzim úplně všude – od topů až po pohodlné midi šaty s hranatým výstřihem či stojáčkem. A nic se na tom nebude měnit ani během zimy. Úpletové kousky najdete v obchodech nejčastěji v neutrálních barvách, které si doslova říkají o jemné barevné ozvláštnění. Tím se mohou stát nakrčené širší kozačky s pohodlným blokovým podpatkem. Skvěle budou vypadat páry v zrzavé i černé barvě.

Pokračování 5 / 8

Ležérní, přitom sexy

Naprostá záruka sexy večerního outfitu? Slip šaty ze saténu či hedvábí a doplněné krajkovými panely! K takovým kouskům si rozhodně můžete vzít lodičky nebo sandálky na podpatku, občas ale není od věci outfit maličko přeladit do nedbalé elegance. Pokud se i vy řadíte mezi vyznavačky sexy náznaků doplněných o méně formální prvky, k midi či maxi slip šatům obujte černé chelsea boots nebo kovbojky do špičky s nízkým podpatkem. A přes ramena samozřejmě přehoďte kožený křivák.

Pokračování 6 / 8

Vzpomínky na léto

Když se romantika potká s Divokým západem. Rozevláté midi šaty s balonovými rukávy byly hitem tohoto léta, rozhodně to ale neznamená, že je teď v zimě musíte uklidit do kouta své skříně. Tenisky stačí vyměnit za černé kovbojské kozačky a pod šaty navléknout tenký bílý rolák, který necháte vykukovat z výstřihu. Rázem budete mít outfit, na který jen tak v českých ulicích nenarazíte, zároveň ale bude vypadat skutečně cool.

Pokračování 7 / 8

Retro Francie

Kde jinde hledat inspiraci pro nadčasové kombinace, než u Francouzek? I když je tato řečnická otázka už kapku vyčpělá, je pravdou, že v ulicích Paříže je stále snadné narazit na neotřelé kombinace, které posléze obdivuje celý módní svět. Letos jako příklad může sloužit velký comeback lakovek s páskem přes nárt, které jsou známé jako Mary Jane boty. A k čemu takový pár nosit? Perfektně budou vypadat k sametovému obleku i k mini áčkovým šatům à la 60. léta. A pokud se nebojíte zajít ještě o krok dál, oblékněte k nim podkolenky a přidejte dlouhý kabát.

Pokračování 8 / 8

V hlavní roli kůže

Jestli si nějaké materiály podmanily letošní módní trendy, jsou to kůže a koženka, a to jak v neutrálních, tak výrazných barevných tónech. Propadla jste tomuto hitu i vy? V tom případě si hrajte s texturou svého outfitu a kousky kombinujte s vysokými kozačkami z lesklé kůže či ze semiše. Zejména s mini košilovými šaty si budou tyto páry velmi rozumět.