COS, 79 eur, www.cosstores.com

COS, 79 eur, www.cosstores.com Zdroj: Archiv firem

Mango, 1299 Kč, www.mango.com
Levis, 3000 Kč, prodává Zalando.com
HM, 699 Kč, www.hm.com
Džíny, Zara, 699 Kč, www.zara.com
HM, 799 Kč, www.hm.com
31
Fotogalerie

Perfektní džíny na léto existují! Našli jsme je v aktuálních kolekcích

Léto bude nejen ve znamení uvolňování opatření proti koronaviru (doufejme), ale také ve znamení uvolněných 70. let. Tento všeobjímající trend nemine ani džíny, které se tak letos víc než kdy jindy budou zaklínat slovem vintage.

Džíny... asi nejdůležitější pilíř šatníku pro naprostou většinu lidí. Podléhají aktuálním trendům, ale stejně vždy zůstanou v kategorii základních kousků. Když se módní ikona Alexa Chung vyptává Camille Charriere, Francouzky žijící v Londýně, co je základem šatníku stylových Pařížanek, vytahuje Camille ze své skříně jako první právě džíny – vintage levisky 501. Současně však doplňuje, že najít ty pravé je úkol na celý život.

Jestli jste tak jako Camille také neustále „na misi“ a hledáte (další) dokonalé džíny, určitě se podívejte do naší galerie. Najdete v ní řadu džín základního rovného střihu, který vytlačil z piedestalu skinny džíny, ale také ty, které jsou jako stvořené pro letošní léto ve stylu sedmdesátek (se stále výraznými dozvuky devadesátek). Nechybí rozšířené nohavice v kombinaci s vysokým pasem, boot-cut střih a také bílé džíny, které jsou letním evergreenem.

Kde právě teď koupíte perfektní džíny na léto? Podívejte se do fotogalerie.