.

. Zdroj: Blažek Praha

.
.
.
.
.
14
Fotogalerie

Nová kolekce Blažek jaro/léto 2019: Moderní šatník s nadčasovými kousky

Po módních kampaních v Irsku a Portugalsku v minulých sezonách se Blažek s kolekcí na jaro a léto 2019 vydává na ostrov Lanzarote. Barevnost přírodních scenérií typických pro Kanárské ostrovy zpracovává podle aktuálních trendů, v nichž se mísí sportovní odívání s tradiční pánskou krejčovinou.

Kolekce jaro/léto 2019 rozvíjí ideu moderního pánského šatníku, který je založen na nadčasových kouscích nošených s trendy doplňky a detaily. Přímo tak navazuje na podzimní kolekci, jež se soustředila na obleky a košile v tónech modré, šedivé a cihlové. Na jaro a léto značka Blažek tyto tři barvy uvádí v podobě, která vychází ze severoafrických reálií. Tmavší odstíny modré v mírně lesklém provedení odkazují na noční oblohu, popelavě šedá, petrolejově zelená a světlá varianta khaki pak evokují ostrovní venkov, k němuž se vztahují i jemné odstíny hnědé, inspirované fasádami tamních historických staveb. Ty vyznívají na prodloužených tunikách s výrazným pruhem.

.
. | Zdroj: Blažek Praha

Designérský tým v čele s Janou Kuťkovou staví tyto inspirační zdroje do kontrastu se sportovními prvky, jež v současnosti ovlivňují pánskou módu. Sportovnímu duchu kolekce odpovídají i střihy, které vytvářejí slim až extra slim siluetu. Mužům s atletickou postavou jsou určeny obleky střihu Sport, které jim přináší větší pohodlí, a to nejen v oblasti hrudníku a ramen, ale zejména kolem stehen a hýždí.

Kolekce Blažek jaro/léto 2019 obsahuje řadu Essential na každodenní nošení do města i do kanceláře, Formal a Ceremony na večerní i denní společenské příležitosti a stylovou Informal.

Essential: pohodlné obleky do města i na cesty

Řada Essential na jaro a léto 2019 je navržena pro muže, který chce vypadat elegantně i při adrenalinových situacích. Středobodem řady jsou proto obleky z nemačkavých materiálů, kterým vévodí vlna s velice luxusním mohérem.

Formal: klasika s nádechem nonkonformity

Řada Formal tentokrát nachází společnou řeč s řadou Essential, z níž si formální kousky převzaly funkčnost a praktičnost. Kupříkladu vybraná saka ve slim provedení jsou navržena tak, aby se nemačkala a vydržela i vyšší zatěž. Nový model pláště je zase vybaven voděodolnou membránou, která je navzdory své nepromokavosti stále prodyšná a elastická.

Této filozofii odpovídá i vzhled jednotlivých kousků, jenž se vzdaluje formálně uhlazenému vzezření. Košile z egyptské bavlny s opticky výraznou vazbou, jež se objevuje i na oblecích, evokuje přírodu, rustikální prostředí a techniky ručního tkaní. Do kontrastu s těmito texturami jsou postaveny výrazné dezény a barvy košil.

Součástí řady Formal je také řada Ceremony, určená pro nejslavnostnější večerní události. Na jaro a léto 2019 se skládá ze žakárového obleku s fazonou špic, kdy klopa v horní partii přesahuje šíři límce, a slavnostního černého obleku ze směsi vlny a mohéru. Košile jsou bílé, v odpovídajícím dress code střihu. Látky, z nichž jsou tyto slavnostní oděvy ušity, pocházejí z ateliérů Thomas Mason, Vitale Barberis Canonico, Cerruti a Loro Piana.

Novinkou ve formální řadě je silueta Relax. Ta své jméno dostala po kalhotech kónického tvaru, zužujících se směrem ke kotníkům do chic délky i šířky, které jsou pohodlné v oblasti sedu a stehen. Oblek tohoto střihu designérky doporučují nosit více uvolněně, čehož se může docílit například absencí kravaty a současně volbou košile button-down s jištěným límečkem, který bude i po rozepnutí prvního knoflíčku vždy vypadat upraveně.

Informal: pro muže, kteří udávají trendy

Všechny řady jarní a letní kolekce Blažek jsou koncipovány tak, aby v nich muži mohli vybírat a kombinovat kousky na každý den, a výjimkou není ani řada Informal.

I zde hrají prim saka, na jejichž dokonalém provedení značka Blažek postavila svůj úspěch, v řadě Informal se však objevují v polopodšité, až ležérní jerseyové variantě. Tato podoba pohodlných sak je velice populární, a to zejména díky textilnímu zpracování. Jsou totiž vyrobena z exkluzivních materiálů od italského výrobce Dondi Jersey, který se na úplety specializuje. Pocit pohodlí celého outfitu pak doplňují nové kalhoty siluety Relax. V letní řadě samozřejmě nemohou chybět ani šortky s uvolněnou siluetou z extra lehkých materiálů, které se hodí na pláž i neformální večírek.

Tým návrhářek si letos vyhrál s košilemi, na nichž se objevují výrazné květinové a přírodní vzory. Módním kouskem sezóny jsou košile prodloužené do tunik s výrazným pruhem, inspirované blízkovýchodními oděvy. Na pletených svetrech a trikách se objevují výšivky v podobě lva nebo kovové destičky s vyrytým jménem Blažek, které jsou subtilním odkazem na trend logománie.

Výrazným prvkem řady Informal jsou také svršky v podobě letních parek a velmi oblíbených vlněných bomberů, z nichž se stává základní kousek pánského neformálního šatníku.

Oděvy z řady Informal jsou vyrobeny z luxusních látek od dodavatelů Loro Piana a Vitale Barberis Canonico.