Roji, 31900 Kč

Roji, 31900 Kč Zdroj: archiv firem

Weekend Max Mara, 18500 Kč
Sézane, 290 EUR
Influencerka Caro Daur na Fashion Weeku 2021 v Miláně.
The Reformation, 10900 Kč
ODIVI, 9600 Kč
52
Fotogalerie

Nikdy nevyjdou z módy! 5 kabátů, které se budou nosit i za deset let

Každým rokem jsme zahlceni trendy, jejichž životnost je často omezená jen na jednu sezónu. Pokud by ale jeden kousek v našem šatníku neměl nikdy podléhat krátkodobým výstřelkům, je to právě zimní kabát. Představujeme vám proto pětici střihů, do kterých se vyplatí investovat. Zahřívat vás totiž budou každou zimu po mnoho let.

Jak zajistit, aby vám kabát vydržel mnoho let? Kromě nadčasového střihu a barvy je klíčem k úspěchu materiál. Pokuste se vyhnout svrchníkům vyrobeným z akrylu či polyesteru. Takové kousky, byť se mohou jevit na omak jako hřejivé, vás v mrazech nechají ve štychu. A to už vůbec není potřeba zmiňovat, jak nešetrné jsou takové materiály k přírodě.

TIP NA VIDEO: Jaké kabáty jsou must have letošní sezóny?

Video placeholde

Místo toho se raději poohlédněte po kabátech s vysokým podílem vlny a kašmíru, které vás zahřejí a skutečně vydrží téměř všechno. Pokud se v nich zároveň objevuje malé procento nylonu, nemusíte zoufat. Přispěje totiž k tomu, že vám kousek vydrží opravdu mnoho let.

Které nadčasové kabáty by vám tedy neměly ve sbírce chybět? To se dozvíte na následující straně. >>>

Pokračování 2 / 6

Pánský střih

Kdybyste měla vlastnit jen jediný kabát, nechť je to ten rovný a skvěle padnoucí. Takzvaný pánský styl se hodí k jakékoliv příležitosti – vzít si pod něj můžete teplákovku i večerní šaty a pokaždé budete vypadat fantasticky. Vždy by vám měl perfektně sednout v ramenou, zároveň by měl poskytnout dostatek prostoru, abyste pod něj klidně oblékla i huňatý svetr. Sahat by měl ideálně do půli lýtek.

Pokračování 3 / 6

Zavinovací s páskem

S tímto kouskem máte vždy zaručen elegantní look. Je skvělou alternativou k pánskému střihu, neboť krásně zvýrazní siluetu a pas. Nejlépe vypadá v odstínech béžové a hnědé a klidně dejte šanci i těm modelům, které mají zajímavě řešený stojáček či klopy.

Pokračování 4 / 6

Klasický trenčkot

Naprostá klasika, která vás nezklame na jaře ani na podzim. Sázkou na jistotu je klasický střih ve stylu ikonických modelů Burberry, které budou vždy patřit mezi jednu z nejlepších módních investic v životě. Jejich kousky z odolného gabardénu vám budou sloužit celý život. Samozřejmě se ale dá najít i spousta finančně méně náročných obdob. Zlatou střední cestou se tak mohou stát třeba trenčkoty od Weekend Max Mara, značky, která je pro své nadčasové kabáty miláčkem módních nadšenců po celé planetě.

Pokračování 5 / 6

Nápaditý kožíšek

Neuděláte chybu, ať už si vyberete plyšový teddy coat, nebo půjdete do klasického kožíšku s rovným chlupem. Pravé kožichy jsou naštěstí dávno ze hry, a tak se raději rozhlédněte po faux fur verzi, které jsou každý rok obchody plné. Nebojte se zvolit výraznější kousek. Nemusí jít hned o divoký vzor, který za pár sezón vyjde z módy. Postačí barvy jako královská modř, smaragdově zelená, temně fialová nebo třeba vínová. Inspirovat se můžete třeba u extra cool britské značky Jakke London.

Pokračování 6 / 6

Vyteplený do mrazů

Prošívané kabáty jsou letos absolutním hitem. Nosí se oversize střihy i tenčí modely, které ovšem s ohledem na současné počasí svou slávu zažijí zase až na jaře. Nic to ovšem nemění na faktu, že prošívaný kousek se pro všechny možné neduhy zimního počasí vyplatí mít ve skříni každý rok, bez ohledu na aktuální trendy. Nešlápnete vedle, když zvolíte delší model, který vás skutečně zahřeje i v těch největších mrazech. A jakou barvu zvolit? Vždy je skvělé šatník oživit výraznými odstíny, v případě tohoto kousku se ale vyplatí vsadit na černou.