Má vlast EDIT

Má vlast EDIT Zdroj: Anežka Horová

Nenechte si ujít: Jedinečný pop-up letních kousků od tuzemských návrhářů

Jestli milujete módu a snažíte se ctít její lokálnost či udržitelnost, vezměte teď do rukou své diáře. Ve dnech 16. až 18. července se totiž v pražském hotelu Maximilián koná akce, kterou si nechcete nechat ujít – Má vlast: EDIT. O co půjde?

Česká a slovenská móda v posledních pár letech nabrala nový dech. Přibylo mladých tvůrců, kteří respektují trendy, nebojí se šít i konfekční velikosti a jít zákazníkovi vstříc díky e-shopu. Současně však mají svůj jasně rozpoznatelný rukopis, který dokážou podpořit i díky chytrému marketingu (každý dnes přece zná potisky Jana Černého nebo svetry od Božidary). Principy udržitelnosti jsou pak pro ně samozřejmostí a jednou ze základních hodnot, se kterou do svého podnikání vstupují. Tato nová vlna přirozeně navazuje na tradici zavedených a respektovaných návrhářek, jako jsou Liběna Rochová, Klára Nademlýnská či Ivana Mentlová.

Jestli si chcete udělat jasno v tom, koho z českých a slovenských tvůrců stojí za to sledovat a kupovat, nenechte si ujít jedinečný pop-up s poetickým názvem Má vlast: Edit. Stojí za ním bývalá kreativní duše časopisu Elle Ivona Petružálková, která dala dohromady na třicet značek a designérů. Hlavní myšlenkou je přivést pozornost ke všemu skvělému a krásnému, co u nás vzniká. „Věříme, že fast fashion pomalu slábne. Stejně jako se navracíme k přírodě, čistotě, přirozenosti a autenticitě, bylo by skvělé, abychom se více orientovali na domácí – českou a slovenskou – módu,“ říká k projektu jeho iniciátorka. Symbolicky si tak domů vedle letního úlovku můžete odnést i kousek české přírody od květinového ateliéru Verbaskum.

Co vás čeká na Má vlast: EDIT:

Originální móda od českých a slovenských módních návrhářů vyráběná v limitované produkci několika kusů a s důrazem na lokálnost a udržitelnost. Chybět nebude Liběna Rochová, Klára Nademlýnská, Ivana Mentlová, CHATTY, Leeda, Tereza Vu, ale ani nastupující generace módních návrhářů jako Jan Černý, Vanda Janda, Plove Studio, Michaela Hriňová, Odivi, Božidara, Michaela Čapková, Boris Kráľ. Celkem asi třicítku tvůrců doplní i nové návrhářské naděje jako Aleš Hnátek, Anežka Berecková, Greta Tribusová, Petra Gabaš nebo Natalia Dufková.

Kdy:

16. července od 16 do 21 hodin

17. července od 13 do 21 hodin

18. července od 11 do 22 hodin

Kde:

Hotel Maximilián, Haštalská 14, Praha 1