Sako Reformation

Sako Reformation Zdroj: Archiv firem

.
Tepláková souprava Adidas, answear.cz
Legíny LEELA II move, Kinoko
Parka COS
Boty Inch2
9
Fotogalerie

Módní anketa: Které 3 kousky nám letos udělaly největší radost?

Téměř každý den pro vás zpracováváme nejrůznější módní trendy, styl slavných žen nebo tipy, co si koupit. Co jsme si ale doopravdy letos koupily na sebe my v redakci a přineslo nám to největší radost? 

Ivona, redaktorka

Kožené sako Reformation

Psala jsem to už loni a musím to sem napsat znovu. I letos mi největší radost udělalo kožené sako, tentokrát americké udržitelné značky Reformation. Abyste rozuměli, kožené sako bylo v devadesátých letech mou největší módní láskou – nenaplněnou. Tehdy jsem ho totiž nesehnala, jen obdivovala na své kamarádce. Když se před dvěma lety začala kožená saka vracet, věděla jsem, že tentokrát si je ujít nenechám. Po tomto jsem se dívala už loni, ale váhala jsem a pak bylo vyprodané. Zadala jsem si upozornění na mail, kdyby se znovu naskladnilo, a zapomněla na něj. A letos v srpnu ten mail skutečně přišel. Na rozdíl od oversize saka z Arketu, které jsem si koupila loni, je tenhle kousek víc ve stylu Rachel Green z Přátel a také mojí kamarádky z devadesátek. Takže dušička má konečně klid.

Sako Reformation
Sako Reformation | Zdroj: Archiv firem

Šaty od Lucie Komárkové

Jsem blázen do šatů a vždycky, když se přes internet seznamuju s nějakou novou značkou, dívám se jako první právě na tuto kategorii. Tvorbu české návrhářky Lucie Komárkové jsem tak měla v podvědomí okamžitě, její šaty jsou přístupné cenově i z hlediska nositelnosti. Jednou uprostřed léta jsem doma pocítila nějaký splín a intuice mě automaticky navedla na její stránky. Za minutu jsem měla v košíku tyhle šaty a za další dvě byly zaplacené. Takové ty malé černé, které unosím kamkoli, to nemůžu udělat chybu, říkala jsem si. A víte co? Byla to pravda, jsou to totiž naprosto dokonalé šaty, které začaly sklízet komplimenty hned, jak jsem je poprvé oblékla. Kromě univerzálního střihu musím vyzdvihnout i materiál (tencel), který je neuvěřitelně příjemný. Přiznám se, jsou to moje první šaty od české návrhářky, ale rozhodně tuto zkušenost doporučuju každému.

Šaty Lucie Komárková
Šaty Lucie Komárková | Zdroj: Archiv firem

Kabelka Aesther Ekme

Co se týče kabelek, jsem hodně konzervativní a novou si kupuju, až když má stávající model ošoupané rohy. Většinou pak toužím po něčem podobném, co jsem měla doposud, což je někdy „mission impossible“. Další mou posedlostí je, že mám potřebu pídit se po nějaké nové neokoukané značce, která nestojí majland. A do třetice potřebuju, aby šlo o crossbody kabelku, která je ale současně prostorná. Tyto tři téměř neslučitelné parametry splňuje kabelka značky Aesther Ekme, kterou jsem náhodou objevila na zahraničním e-shopu. Zaujala mě její dekadentně lesklá vintage kůže, nicméně už byla vyprodaná. O dva týdny později se na mě ale usmálo štěstí, jeden kousek se přece jen objevil a dokonce ve slevě. Tyhle vzácné úlovky miluju nejvíc!

Kabelka Aesther Ekme
Kabelka Aesther Ekme | Zdroj: Archiv firem

Andrea, redaktorka

Jednodílné plavky Tezenis

Když tak zpětně rekapituluji, letos jsem byla, co se pořizování oblečení týče, poněkud umírněná. Největší vliv na to měla jarní karanténa, kterou jsem strávila v podstatě dost ostudně celou v teplácích. Ale přeci jen jsem si letos pár kousků, které mi zpříjemnily rok, pořídila. Za zmínku rozhodně stojí moje první jednodílné plavky (když nepočítám ty s Mickey Mousem, co jsem nosila, když mi byly zhruba tři roky). Vždycky jsem se jim vyhýbala obloukem, protože jsem poměrně vysoká a všechny, které jsem si kdy vyzkoušela, se mi nepříjemně zařezávaly a také mi deformovaly prsa. Pak jsem narazila na pruhované plavky s roztomilým žabičkováním, které mě ovšem na první pohled (omak) zaujaly svým neuvěřitelně příjemným materiálem. Následně jsem zjistila, že mi padnou jako ulité. No a tak jsem v nich v podstatě strávila léto. Vypadaly totiž super i s džínovými kraťasy, takže jsem je využila i jako letní top. A jako bonus jsem se díky jejich střihu a rafinovaným svislým proužkům cítila, jako když jsem celou jarní karanténu dřela v domácím fitku.

Legíny Kinoko

Česká značka Kinoko je jedním z mých letošních objevů. Jejich legíny si nemůžu vynachválit. Nosím je na doma, ale i na cvičení. V létě jsem je využila na dlouhé výlety. Jsou neuvěřitelně pohodlné, krásně zpevní stehna i zadek a jejich minimalistické provedení mě zkrátka baví. Rozhodně se chystám, že si pořídím ještě jedny v jiné barvě a v trochu jiném provedení a také bych chtěla vyzkoušet novinku v podobě pohodlné zkrácené mikiny.

Legíny LEELA II move, Kinoko
Legíny LEELA II move, Kinoko | Zdroj: archiv firem

Tepláková souprava Adidas

Ještě loni bych tu měla rozhodně nějaké krásné šaty projmuté v pase, plisovanou sukni nebo nějaký třpytivý party obleček. Ale letošní situace, která nás přiměla změnit naše návyky a vzdát se svých koníčků, se zkrátka promítla i do mého šatníku. A tak naprosto překvapivě mám obrovskou radost z černé, pohodlné a perfektně padnoucí teplákovky Adidas, kterou nosím i venku. Nazuju kožené boty s traktorovou podrážkou, přehodím chlupatý kabátek, nasadím kulicha a můj doposud nejoblíbenější a nejpohodlnější zimní outfit je na světě!

Tepláková souprava Adidas, answear.cz
Tepláková souprava Adidas, answear.cz | Zdroj: archiv firem

Irena, editorka

Kožené boty Inch2

Během jarní karantény jsem si pořídila spoustu šatů, které jsem moc neměla kam nosit, což mě vedlo k oživení myšlenky na nějaký trvaleji udržitelný šatník. Zjišťovala jsem, které kousky mě nikdy neomrzí, a mezi nimi je jasně duo parka a vysoké kožené boty. A protože jsem měla už dlouho v hlavě jedny ručně šité boty od lotyšské značky Inch2, rozhodla jsem se, že na ně nazrál ten správný čas. Jsou skvělé: kvalitní, nadčasové, originální. Elegantní k šatům i k džínám. Proč jsem si je nepořídila už dávno?

Boty Inch2
Boty Inch2 | Zdroj: archiv firem

Černá parka Cos

No a parka na sebe nenechala dlouho čekat. Letos v létě se na COSu objevil tenhle oversize kousek a bylo jasné, že dlouho odolávat nevydržím. Takže ve chvíli, kdy newsletter přinesl tu kouzelnou větu, že zítra budou slevy, ale já je vidím už dnes, jsem neváhala. Je skvělá, sportovně elegantní, z kvalitního pevného materiálu, dá se stáhnout šňůrkou. Už aby přišlo jaro!

Parka COS
Parka COS | Zdroj: archiv firem

Šaty La Femme Mimi

Jedny z šatů, které jsem si pořídila během jarní karantény, byly tyhle od mé oblíbené návrhářky. Měla jsem je v hledáčku už dlouho, během jarního lockdownu měl ale člověk ještě navíc pocit, že svou koupí své oblíbené značce pomůže. Do krámku chodím ráda, Mimi je v něm často přítomna osobně a se zákaznicemi ráda prohodí pár slov. Jsou překrásné, vlněné, takže ideální právě pro tento čas.

Šaty La Femme Mimi
Šaty La Femme Mimi | Zdroj: archiv firem