Péřový kabát, Arket

Péřový kabát, Arket Zdroj: Archiv firem

Svetr TOAST
Šedé Wegdie džíny, Levi's
Tenisky Veja
Šaty Arket
Šaty COS
13
Fotogalerie

Módní anketa: Které 3 kousky nám letos udělaly největší radost?

Téměř každý den pro vás zpracováváme nejrůznější módní trendy, styl slavných žen nebo tipy, co si koupit. Co jsme si ale doopravdy letos koupily na sebe my v redakci a přineslo nám to největší radost? 

Irena Sládečková, editorka Ženy.cz

Šaty COS

Tyhle šaty byly láska na první pohled. Zřejmě to tak ale mělo víc lidí, protože než jsem se rozhoupala k jejich koupi, byly na e-shopu v mojí velikosti vyprodané. Jenže když je vám nějaký kousek souzený, tak to prostě dopadne. Občas jsem se na ně z nostalgie podívala a jednou na stránce místo tradičního „out of stock“ zasvítila má velikost. Neváhala jsem a od té doby jsou stěžejním kouskem mého šatníku. Vánoční oběd v práci, koncert se sborem, divadlo... šaty uspějí v mnoha prostředích a všude se v nich cítím nenápadně elegantní, tak, jak to mám ráda.

Šaty COS
Šaty COS | Zdroj: Archiv firem

Šaty Arket

Další kousek, který mi udělal neskutečnou radost, jsou také šaty a navíc ze stejné rodiny, jako je značka COS. Tahle se jmenuje ARKET a přináší tu skandinávskou eleganci, kterou jsem si nejen já v posledních letech zamilovala. Zatím jen přes e-shop, ale věřím, že se v Praze jednou objeví i kamenná prodejna. Dlouho jsem hledala dlouhé květované šaty, proscrollovala jsem mraky e-shopů a viděla spoustu kousků, jenže když byly krásné barvy, byl divný potisk, když sedělo oboje, měly divný tvar… znáte ten pocit, když se vám po hodinách pátrání toto všechno sejde v jednom kousku? Tak to bylo přesně ono.

Šaty Arket
Šaty Arket | Zdroj: Archiv firem

Tričko KARI TRAA

Věděla bych ještě o jedněch šatech, ve kterých jsem strávila léto, také skvěle posoužily sandály Birkenstock, ale třetím letošním objevem je stoprocentně zimní móda od Kari Traa. Stojí za ní bývalá norská akrobatická lyžařka a ta fakt ví, co některý holky při sportu chtějí: vlnu, která hřeje, ale nekouše, dlouhá trička, která nevylézají z kalhot, spoustu barev, chvíli čepici, chvíli čelenku, to všechno v neskutečně slušivém provedení a s klasickými norskými vzory. V restauraci na sjezdovce jste tak rázem trochu za módní ikonu a o tom, že funguje, svědčí nejen můj pocit, ale třeba i to, že v něm závodí Eva Samková.

Triko KARI
Triko KARI | Zdroj: Archiv firem

Ivona Horváth Souralová, redaktorka Ženy.cz

Kožené sako Arket

Kožené sako byl můj sen už v devadesátkách, kdy jsem ho vídala na starší kamarádce (z dnešního pohledu pro mě osobně byla první módní ikonou) a třeba také na Rachel v Přátelích, Gwyneth Paltrow, Kate Moss... Tehdy jsem ho nesehnala, a to i přes to, že jsem přednostně prohledala mnoho pytlů s věcmi, které putovaly do second handů (moji bratři s nimi tehdy podnikali).

Dvacet let nebyl tento módní kousek aktuální, až donedávna. Když se před dvěma lety začaly vracet kožené trenčkoty, začala jsem větřit i v comeback koženého blejzru. A je to tu! V létě jsem se rozhodovala mezi dvěma – dražším modelem francouzské značky Excess, který byl více na tělo, a o chlup levnějším oversize sakem z Arketu, které vyhrálo. Jenže když mi přišlo, zklamaně jsem ho hodila zpět do krabice, na kterou se týden prášilo. Jak už to ale bývá, někdy jsme tak líní něco vrátit, až to raději začneme nosit. A já se nakonec zamilovala. Sice ne na první pohled, ale zato pořádně.

Kožené sako Arket
Kožené sako Arket | Zdroj: Archiv firem

Tričko Victoria Beckham

Victoria Beckham loni slavila deset let své módní značky a u té příležitosti vzniklo limitované triko s fotografií od Juergena Tellera. Vídala jsem ho na módních influencerkách na Instagramu a raději ani nepřemýšlela nad jeho cenou. Až letos v létě jsem se po něm přeci jen začala trochu pídit a nejenže ještě nebylo vyprodané, ale stálo polovinu původní ceny. Neváhala jsem a udělala jsem dobře. Za měsíc už z e-shopu Victorie Beckham nadobro zmizelo.

Výroční tričko Victoria Beckham
Výroční tričko Victoria Beckham | Zdroj: Archiv firem

Mikina Anine Bing

Jestli mě Ježíšek opravdu vyslyšel, pak jsem si tento kousek rozbalila pod stromečkem. Jde o mikinu z limitované kolekce Anine Bing x Terry O’Neill, tedy fotografa, který má na kontě tento legendární snímek Brigitte Bardot (a jiných osobností 60. let). Pozoruhodné je, že Terry (mimochodem pár let byl ženaty s Faye Dunaway) zemřel ve věku 81 let jen tři dny po oznámení této spolupráce a tři dny po jeho smrti byla kolekce s Brigitte odhalena na sociálních sítích. Bylo mi jasné, že v tomto případě nebudu dlouho otálet.

Mikiny Anine Bing x
Mikiny Anine Bing x | Zdroj: Archiv firem

Andrea Machajdíková, redaktorka Ženy.cz

Nové levisky

Když džíny, tak jedině levisky! Na ty nedám dopustit už několik let. Letos jsem se na jaře odhodlala pro model Wedgie se širokými a zkrácenými nohavicemi, který považuji za velmi extravagantní (doposud jsem měla jen klasiku v podobě černých a modrých slimek a jedny ikonické 501). Chvilku jsme se společně sžívaly, ale teď na ně nedám dopustit. Jsou skvělé v létě jen s tílkem a pantoflíčky, na podzim s koženou bundičkou a teniskami a v zimě jsem si je oblíbila s vysokými ponožkami, které laškovně vykukují.

Šedé Wegdie džíny, Levi's
Šedé Wegdie džíny, Levi's | Zdroj: Archiv firem

Šaty s drobnými kvítky

Mým nejoblíbenějším letním kouskem byly letos rozhodně šaty s barevnými drobnými kvítky. Motiv mě natolik nadchnul, že jsem si jich nakoupila hned několik. Mám dvoje zavinovací v midi délce, jedny krátké do půli stehen ozdobené potahovanými knoflíčky a také jeden moc pohodlný overal. Pevně doufám, že se tento vzor udrží na výsluní i příští rok, abych zase mohla všechny svoje oblíbené kousky vytáhnout.

PS: Když o nich píšu, začíná se mi opravdu hodně stýskat!

Květinové šaty, Zara
Květinové šaty, Zara | Zdroj: Archiv firem

Plyšový kožíšek

Přestože zimu a ani zimní oblečení příliš v lásce nemám, letos jsem udělala jeden odvážný krok. Konečně jsem si pořídila plyšový kožíšek, který mi sice přidává kila navíc, ale i tak jsem si ho zamilovala. Krásně hřeje a navíc mám konečně kabát, který se nestydím obléknout přes společenské šaty.

Plyšový kabátek, C&A
Plyšový kabátek, C&A | Zdroj: Archiv firem

Karolína Fourová, editorka Recepty.cz

Letos jsem se rozhodla nakupovat co nejméně, zato si pečlivě vybírat pořizované kousky podle materiálu a původu. Největší radost mi proto udělal minimalistický kabát z recyklovaného peří ze švédského Arketu a vlněný svetr se zimním vzorem značky TOAST, který jsem navíc po měsíci okukování ulovila s předvánoční slevou. Unikátní je, že nemá vůbec žádně švy!

Péřový kabát, Arket
Péřový kabát, Arket | Zdroj: Archiv firem

Svetr TOAST
Svetr TOAST | Zdroj: Archiv firem

V uplynulém roce jsem také objevila kouzlo tenisek VEJA, které jsou nesmírně pohodlné, mají skvělý retro design a baví mě jejich příběh. Jsou vyrobeny z férových materiálů s tkaničkami a prošíváním z recyklovaných plastových lahví.

Tenisky Veja
Tenisky Veja | Zdroj: Archiv firem