Irina Shayk

Irina Shayk Zdroj: Profimedia.cz

Líbí se vám? Tohle byl asi nejoblíbenější kabát letošní zimy

Protože teploty tento týden konečně vystoupají nad nulu (a snad už se do mrazů nevrátí), můžeme si udělat malé módní bilancování za letošní zimou. Jaký kousek vzbudil na Instagramu nejvíc emocí?

Jeden z výrazných kousků, který se opakoval napříč účty módních influencerek, byl bezesporu dlouhý kožený kabát s beránkem. Tento kousek inspirovaný 70., respektive 90. léty překvapivě poslaly do oběhu módní návrhářky ze střední Evropy.

Nejčastěji jste na módních influencerkách mohli vidět kabát značky Mannei polské návrhářky Sary Boruc (ten má na sobě Irina Shayk nebo Elsa Hosk z úvodní fotky), pak také nádherný kousek od Ivany Mentlové, který oblékla úspěšná německá blogerka Marie von Behrens, anebo kabát od další polské rodačky Magdy Butrym, který pro změnu vytáhla dánská influencerka Jeanette Madsen.

Irina Shayk
Irina Shayk | Zdroj: Profimedia.cz

Výhodou těchto kabátů je, že vypadají jako „nalezenci“ z druhé ruky, nevýhodou pak cena, která plně odpovídá tomu, že ve skutečnosti jde o špičkový designérský kus z pravé kůže a jehněčí vlny. Čili nádhera, pod kterou si můžete vzít teplákovou soupravu a stejně budete vypadat jako královna. Ceny se v těchto případech šplhají k vyšším desítkám tisíc. Z dostupnějších značek nelze vynechat švédskou Stand Studio, jejíž kabáty z umělé kůže poznáte i podle typických beránkových švů. Možností je také pořídit si obdobný kabát z druhé ruky (mívá je v nabídce třeba Lulavintageprague.cz).

Mimochodem k těm emocím, když nahlédnete do komentářů u instagramových příspěvků, na nichž mají influencerky na sobě polský kabát Mannei, často narazíte na zmínku, že původně tento kabát navrhla Ivana Mentlová. Fanynky české návrhářky tímto upozorňují na fakt, že její kabát zkrátka vznikl dřív než Mannei, který je velmi podobný. Polky (jak Boruc, tak Butrym) však byly asertivnější a svého „beránka“ vyslaly do světa rychleji...