Andreas Kronthaler, Vivienne Westwood a Riccardo Tisci ve společné kampani pro Burberry

Andreas Kronthaler, Vivienne Westwood a Riccardo Tisci ve společné kampani pro Burberry Zdroj: Brett LLoyd (Instagram @viviennewestwood

Královna punku Vivienne Westwood navrhne kolekci pro Burberry

Nestává se často, aby se na společné kolekci dohodly dvě natolik výrazné módní značky, jakými jsou Burberry a Vivienne Westwood. O to víc nás zajímá, co chystají!

Značka Burberry je synonymem britské elegance, zatímco Vivienne Westwood se přezdívá už od sedmdesátých let královna punku. Co mohou mít společného? Jednu z odpovědí nabízí nový návrhář Riccardo Tisci, který do Burberry přišel po dvanácti letech strávených u módního domu Givenchy.

Vivienne Westwood byla jednou z prvních, kdo mě přivedl na myšlenku stát se módním návrhářem. Je to rebelka, punkerka a nemá konkurenci, co se týče jejího unikátního pohledu na britský styl. Když jsem začal pracovat pro Burberry, došlo mi, že mám skvělou příležitost přizvat ji k nějaké spolupráci,“ vysvětluje Tisci v oficiálním prohlášení.

Vivienne is the most unique champion of British style and has been a huge inspiration for so many of us. I am incredibly proud of what we will be creating together.!!! #viviennewestwood #andreaskronthaler #burberry

Příspěvek sdílený Riccardo Tisci (@riccardotisci17),Čec 6, 2018 v 4:26 PDT

A pak je tu samozřejmě fakt, že obě značky položily základy britského stylu a obě se do historie zapsaly specifickým tartanovým vzorem, který mají registrovaný jako ochrannou známku ve skotském registru.

Vivienne na jeho nabídku kývla, a tak se můžeme začít těšit na prosinec, kdy by měl tento unikátní tvůrčí tým kolekci představit. Mimochodem, jeho součástí je také návrhář a o pětadvacet let mladší manžel Vivienne Westwood Andreas Kronthaler, kterého si návrhářka vzala v roce 1992.

To celebrate the 10th Anniversary since Carrie Bradshaw famously wore a Vivienne Westwood wedding gown on #SexAndTheCity, the original wedding dress will be on display at our Vivienne Westwood New York Flagship boutique from Sunday 27th May - 10th June 2018, alongside the new SS18 ready-to-wear inspired pieces #WestwoodSundays

Příspěvek sdílený Vivienne Westwood (@viviennewestwood),Kvě 27, 2018 v 1:19 PDT

A na co se můžeme těšit konkrétně? Vivienne Westwood, která začala navrhovat v roce 1971, prý sáhne do svého archivu: Zde kromě zmíněného tartanu najdeme její ikonické korzetové šaty, boty na velmi tlusté platformě (na kterých si při přehlídce v roce 1993 málem zlomila kotník Naomi Campbell), pirátské modely z osmdesátých let nebo kousky z punkového období v sedmdesátkách, kdy žila s manažerem Sex Pistols Malcolmem McLarenem a společně také oblékali členy kapely.

We kickstart our #WorldsEnd takeover with the story of how Vivienne and Malcolm acquired the 430 Kings Road shop... Read the full story on our blog at www.worldsendshop.co.uk

Příspěvek sdílený Vivienne Westwood (@viviennewestwood),Čec 5, 2017 v 4:56 PDT

A pak zde samozřejmě budou ingredience módního domu Burberry, které jsou zatím neznámé. Jasně, trenčkot a tartan, nicméně poprvé očima Riccarda Tisciho, který svou první kolekci uvede na zářijovém fashion weeku. Módní značka v současné době prezentuje na sociálních sítích limitovanou kolekci svých ikonických kousků, která vznikla ve spolupráci s ruským streetwear návrhářem Goshou Rubchinským, který vrátil cool faktor značkám jako Fila nebo Kappa.

Explore the limited-edition, 13-piece capsule celebrating our outerwear icons and the #Burberry check . #GoshaRubchinskiyXBurberry . Available online and in selected stores

Příspěvek sdílený Burberry (@burberry),Čec 16, 2018 v 5:59 PDT

Jedno je jisté: Je na čase přestat vnímat Burberry jen jako konzervativní značku, která reprezentuje ležérní a nadčasovou eleganci. V následujících měsících nás určitě hodně překvapí.