Louis Vuitton

Louis Vuitton Zdroj: Profimedia.cz

Celine
Celine
Marc Jacobs
Celine
Louis Vuitton
6
Fotogalerie

Krajkový límec: Nevšední trend, se kterým vyrukovaly módní influencerky

Trendy letošního jara a léta čerpají hodně ze sedmdesátek, ale nebojí se zajít i mnohem hlouběji do historie. Jste připravena na novodobou éru cudnosti a střídmosti?

V porovnání s předchozími léty je rok 2020 rokem, který bude poutat pozornost na náš krk. Vedle toho, že stále letí masivní zlaté řetězy, jsou to hlavně různé límce, které budou dominovat. Polo trička ve stylu 70. let, svetry s límci na zip, šaty s chokerem a dokonce i košilová rozhalenka ve stylu Horečky sobotní noci.

Vedle toho bude letošní jaro hrát i na romantizující notu. Poletí bohémské sedmdesátky i upjaté sedmnácté století. Blůzy s tenkými stuhami zavázanými u krku nebo kaskádové volány na košili, které představil módní dům Celine, a dokonce i krajkový stojáček, který byl k vidění třeba na přehlídce Louis Vuitton. Velmi časté byly také kulaté vykrojené límečky zvané Peter Pan nebo také jejich větší a z dnešního hlediska odvážnější verze – puritánský límec.

Marc Jacobs
Marc Jacobs | Zdroj: Profimedia.cz

Celine
Celine | Zdroj: Profimedia.cz

Celine
Celine | Zdroj: Profimedia.cz

Louis Vuitton
Louis Vuitton | Zdroj: Profimedia.cz

Louis Vuitton
Louis Vuitton | Zdroj: Profimedia.cz

A právě ten teď zažívá svou renesanci na Instagramu, kde s ním experimentují módní influencerky jako Pernille Teisbaek,Leandra Medine nebo Bettina Looney. Zatímco Pernille svou košili dánské značky Ganni kombinuje pro větší efekt s tmavým svetrem (na poslední fotce ji máte bez svetru), Leandra a Bettina na sobě mají vysloveně svetr s límcem od newyorské značky Sea. A i když vám tento trend může připadat jako výstřelek pro pár módních obětí, řetězce s rychlou módou ho bezesporu neponechají bez povšimnutí. Takže krajkové límce za tři, dva jedna... !