Video placeholde

Kompletní přehled podzimních trendů z přehlídek: Miniaturní kabelky, kápě i satén!

Ty nejžhavější trendy pro letošní podzim jsou už jasně dány. Ovládnou je znovuzrozené kousky, které už psaly módní historii v sedmdesátkách, osmdesátkách a dokonce i devadesátkách. Tyhle retro trendy v novém kabátě si rozhodně zamilujete!

Mikro kabelky

Miniaturní kabelky předvedli na svých přehlídkách velcí hráči jako Jacquemus, Salvatore Ferragamo nebo Chloé. Jde sice o trend, který je naprosto nepraktický (do kabelky se vám vejdou tak maximálně airpody a rtěnka), ale podle tvůrců je právě absurdita tohoto trendu tím největším lákadlem.

Jacquemus
Jacquemus | Zdroj: profimedia.cz

Další trendy najdete na další stránce>>

Pokračování 2 / 10

Na levandulové vlně

Zatímco loňské sezóně dominovala takzvaná „millennial pink“, která ovládla šatníky, kosmetické taštičky i domácí vybavení a dekorace, letos ji střídá „millennial purple“. Takže sundejte růžové potahy z polštářků a rychle je vyměňte za ty v kouzelném levandulovém odstínu. Na fialovou vsadili na svých přehlídkách například Rodarte, Tom Ford nebo Balenciaga. A nezahálely ani notoricky známé módní řetězce, takže můžete klidně hned teď vyrazit na nákupy!

Rodarte
Rodarte | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 3 / 10

Kápě pro superhrdinky

Jedním z nejvýraznějších trendů nadcházejícího podzimu jsou bezesporu elegantní a lehce futuristické kápě. Chanel je předvedl v tvídovém provedení, Marc Jacobs spojil dva výrazné trendy v jeden, a tak vznikla kápě s leopardím vzorem a značka Chloé zase vsadila na elegantní klasiku v béžové barvě.

Chloé
Chloé | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 4 / 10

Peří všude, kam se podíváte

Peří – prvek, který doslova ovládne podzimní a dost pravděpodobně i zimní sezónu. Valentino jím olemoval šaty, Giambattista Valli zase ozdobil lodičky a Sies Marjan ozvláštnil sako. Výrazného trendu se nemusíte bát ani vy. Není to sice na běžné nošení do práce, ale na večírku rozhodně zabodujte s peříčkovou kabelkou nebo ozdobenými nohavicemi džín.

Valentino
Valentino | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 5 / 10

Opásejte se, prosím

Bez sbírky pásků se letos na podzim neobejdete! Frčí totiž přepásání úplně všeho od sak a blejzrů přes pletené svetry a kardigany až po trenčkoty a tvídové či kožené kabátky. Pásky hrály mezi doplňky hlavní roli například na přehlídce Prada, Hermès nebo Sacai. Ve všech případech dominovaly středně široké kožené pásky v černé nebo tmavě hnědé barvě s klasickou kovovou přezkou.

Sacai
Sacai | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 6 / 10

Satén zůstává ve hře

Oblíbila jste si v létě saténové šaty a sukně? Pak je směle noste dál, protože se z letního hitu nenásilně proměnily i v podzimní. Módní dům Versace je na své přehlídce předvedl v kombinaci s kontrastní krajkou, Christopher Kane s rafinovanými průstřihy. Trefou do černého budou také saténové halenky s nabíranými rukávy a saténové blejzry.

Versace
Versace | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 7 / 10

Rameno ven!

Podzimní alternativou šatů a vršků s odhalenými rameny jsou asymetricky řešené výstřihy, které odhalují jen jedno rameno, popřípadě třeba jen klíční kost. Pokud už pomalu začínáte vybírat šaty na večírkovou sezónu, rozhodně sáhněte právě po těch s asymetrickým řešením vršku.

Self-Portrait
Self-Portrait | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 8 / 10

Superdlouhé kabáty

Tory Burch, Max Mara, Jil Sander – tak to jsou jedni z hlavních průkopníků extrémně dlouhých kabátů, které ovládnou letošní podzim i zimu. Přidejte k nim stylový pásek nebo je noste otevřené (dokud to počasí dovolí) a hlavně se nebojte pod ně vrstvit roláky, svetry i kardigany.

Tory Burch
Tory Burch | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 9 / 10

Patchwork je zpět

Trend 70. let, který spadá do sekce "ugly", je zpět! Ale v mnohem snesitelnějším provedení! Postaraly se o to především módní domy Louis Vuitton, Oscar de la Renta a Jonathan Cohen! Jejich zpracování je mladistvé, ležérní a hravé! Troufnete si na patchworkové kousky?

Jonathan Cohen
Jonathan Cohen | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 10 / 10

Zlaté časy

Kdo v 80. letech nevyrazil do víru velkoměsta ve zlatém outfitu, jako by tam vůbec nebyl! Popularita nápadného zlaté tónu se znovu vrací. Vybavte svůj šatník zlatou plisovanou sukní, křivákem a halenkou! A nebojte se tyhle výrazné kousky nosit všechny najednou. Chce to sice kuráž, ale výsledek stojí za to.

Altuzarra
Altuzarra | Zdroj: profimedia.cz