Nicole Richie a Paris Hilton

Nicole Richie a Paris Hilton Zdroj: Profimedia.cz

Miu Miu
Paris Hilton a Mariah Carey: Příští módní ikony pro generaci Z
Blumarine
Jessica Alba
Isabel Marant
14
Fotogalerie

Je to tu! Tyto trendy roku 2002 se po dvaceti letech vrací do módy

Období přelomu milénia je doslova studnicí kontroverzních trendů – od bokovek po bekovky, návrhářům se nyní otvírá hluboká studnice trendů, o kterých jsme si mysleli, že mají zůstat zapomenuté na jejím dně. Tedy, mysleli jsme si to možná my, kdo tuto éru pamatujeme. Pro generaci Z, lačnící po obnově nočního života, bude tohle období bezedným zdrojem party inspirace.

Miniaturní mini

Jestli něco v módě budí větší emoce než skinny nohavice, pak jsou to bezesporu bokovky. A ty se, na rozdíl od úzkých nohavic, skutečně vrací – nejpatrnější to bylo na přehlídce Miu Miu, kde byly vedle kalhot s nízkým pasem k vidění i dvaceticentimetrové sukénky, jaké kdysi nosily It girls v čele s Paris Hilton a Nicole Richie. Co si budeme povídat, po několikaleté vládě midi délek je asi čas na změnu, ovšem my, které jsme tuhle dobu už jednou zažily, to rády přenecháme nepolíbené mladší generaci.

TIP NA VIDEO: Jak se v průběhu dekád zkracovaly sukně?

Video placeholde

Nicole Richie a Paris Hilton
Nicole Richie a Paris Hilton | Zdroj: Profimedia.cz

Miu Miu
Miu Miu | Zdroj: Profimedia.cz

Blumarine
Blumarine | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Capri kalhoty

Ani krátké, ani dlouhé, kdysi mimořádně oblíbené capri kalhoty se brzy vyčerpaly a zapadly do škatulky outfit pro aktivní ženu 50+. Nyní se někteří vlivní návrháři v čele s Isabel Marant a Tomem Fordem rozhodli vrátit tříčtvrťákům ztracenou důstojnost. Jak jejich styling napovídá, buď při tom spoléhají, že lidé mají krátkou paměť, nebo doufají, že kombinací capri tepláků a party střevíčků osloví generaci Z. Na druhou stranu, co jiného za boty nosit ke kalhotám, které vám opticky rozdělí tělo na třetiny?

Jessica Alba
Jessica Alba | Zdroj: Profimedia.cz

Isabel Marant
Isabel Marant | Zdroj: Profimedia.cz

Tom Ford
Tom Ford | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 4

Motýlkové topy

Zpěvačku Mariah Carey si letos nepřipomínáme jen v prosinci, kdy ze všech koutů zní její vánoční megahit All I Want For Christmas Is You. Italská značka Blumarine si totiž nedávno získala pozornost svou kolekcí pro jaro a léto 2022, v níž oživila legendární butterfly top. Ten je reminiscencí na třpytivý model Ungaro, který v dubnu 2000 oblékla právě Mariah – a k němu si vzala džíny bokovky s ustřiženým pasem. O rok později zazářila Christina Aguilera na MTV Awards v něčem podobném: v saténovém šněrovacím topu lemovaném krajkou, ze kterého jí vykukovala podprsenka.

Mariah Carey
Mariah Carey | Zdroj: Profimedia.cz

Blugirl
Blugirl | Zdroj: Profimedia.cz

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Denim s kamínky

Denim přelomu milénia byl jakýkoli, jen ne cool. Žádný nadčasový základ šatníku, jak ho vnímáme dnes, ale oblíbený materiál na party (anebo na Grammy, jak v roce 2001 legendárně ukázali Britney s Justinem). Tomu odpovídal i vzhled tehdejších džínů a bundiček – šněrování místo knoflíků, výšivky, třpytivé kamínky (kromě Paris Hilton je nosila třeba Madonna v éře desky Music, vzpomínáte?). Jestli jste doufali, že se tento trend nevrátí, pak vás musíme zklamat. Vrátí a rozhodně nepůjde jen o tři malé kamínky vzadu na kapse.

Paris Hilton
Paris Hilton | Zdroj: Profimedia.cz

Dolce Gabbana
Dolce Gabbana | Zdroj: Profimedia.cz

Isabel Marant
Isabel Marant | Zdroj: Profimedia.cz