...

... Zdroj: iStock.com

Jaký vliv má spodní prádlo na naši náladu? Budete se divit!

Je naší druhou kůží, přesto si na něm dáváme zpravidla záležet jen tehdy, když ho má spatřit někdo druhý. Ať už v intimní situaci nebo u lékaře. Proč bychom měly sexy prádlo pořizovat hlavně pro sebe?

Co si vlastně představíte pod pojmem „sexy spodní prádlo“? Rudé či černé a plné krajek? Proč ne. Ale na druhé straně to může být bavlněná podprsenka bez kostic a kalhotky vysokého střihu. Jde hlavně o to, aby vše dobře sedělo vašim proporcím a cítily jste se v prádle jako nahé. To je sexy.

Nákup spodního prádla je ale pro řadu z nás doslova traumatickou záležitostí. Šílené osvětlení v kabinkách, které ukáže i tu celulitidu, která neexistuje, neochotné prodavačky a navíc jako naschvál nikdy nemají tu vaši velikost. Přitom podprsenka a kalhotky správného střihu a materiálu dokážou divy: Zlepší siluetu, postoj, ale také náladu. Sexy prádlo, ať už v našich představách vypadá jakkoli, je formou předehry před milostným aktem a funguje jako kostým. A kvůli tomu, že má (na rozdíl od svrchního oblečení) explicitně sexuální charakter, může vyvolávat i různé emoce – nervozitu či dokonce stud.

Možná máte podobnou zkušenost: Řekly jste si, že si pořídíte něco jiného než obvykle a všechny ty krajky a miniaturní střihy vás nakonec vyvedly z konceptu? Prádlo je natolik spjato s tělem a identitou zároveň, že nás občas nutí přímo konfrontovat svou sexualitu, což se nemusí obejít bez rozpaků.

Současně může být pro ženy i symbolem svobody: V 70. letech se ve Spojených státech podprsenky na protest vyhazovaly do koše, dnes mnohdy rezignujeme na kostice či dáváme sbohem extrémně nepohodlným kalhotkám tangům... V každém případě, pokud byste měly investovat do nějakého kousku oblečení, mělo by to být rozhodně spodní prádlo. Už proto, že se úzce dotýká nejen naší mysli, ale i těla. Řídit se můžete i následujícími radami.

1. Krajkové prádlo sice skvěle vypadá, ale na každodenní nošení vhodné není. Tělu je nejlépe v bavlně, která nikde nekouše, neškrábe a můžete se v ní pohodlně hýbat.

2. Pamatujte také na to, že krajková podprsenka se nehodí pod hladké či upnuté oblečení.

3. Stahující prádlo je skvělým vynálezem, ale nenoste ho déle než šest hodin. Jinak můžete pociťovat bolest nebo mít dokonce problémy s krevním oběhem. Nepořizujte si také stahující prádlo, které je menší, než potřebujete.

4. Podprsenka by neměla být ani trochu větší, ani menší, než si vaše tělo žádá. Jinak bude nošení nepříjemné a vizuálně to také nevypadá nejlépe.

5. Bezešvé prádlo je ideální každodenní volbou. Nejen proto, že se nerýsuje pod oblečením, ale hlavně z toho důvodu, že vás určitě nebude nikde škrtit.

6. Proč má smysl si pořizovat kalhotky a podprsenku ve stejné barvě? Jednak to vypadá lépe, ale navíc má prý set sladěného prádla na naši psychiku harmonický účinek. Cítíme se pak přitažlivější a také vyrovnanější.

Další skvělé články najdete v novém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

.
. | Zdroj: Archiv Mojí psychologie