.

. Zdroj: Lascana

Jak na výběr spodního prádla?

Výběr správného spodního prádla se často podceňuje. Mělo by být nejen praktické, ale hlavně vám musí slušet, zdůraznit klady vaší postavy a zakrýt případné nedostatky. Podle čeho vybírat? V našem článku najdete inspiraci.

Zapomeňte na vytahané a seprané spodní prádlo, které vám pořádně nesedí, a navíc se na něm tvoří žmolky. Začněte tím, že zvolíte správnou velikost podprsenky – nesmí vás nikde tlačit ani se posunovat směrem nahoru kdykoliv se pohnete.

Inspirujte se letošními trendy

V letošní nabídce spodního prádla najdete jednoduché střihy a ozdoby, ale také divoké barvy. Největší oblibě se těší vzory a motivy, které se objevují i u dalšího oblečení – květinové vzory, přirozené barevné tóny v kombinaci s kontrastní černou a samozřejmě sexy zdobná krajka.

U společenských šatů i halen se hojně objevuje průhledná vzorovaná krajka se zajímavým efektem – vypadá jako nalepená přímo na těle. Tento hit se letos dotýká i podprsenek – mají tělovou barvu a jsou vyzdobeny krajkou, která působí jako potisk na holé kůži.

Mezi další zajímavé trendy se řadí spodní prádlo ze sametu a hedvábí, vysoké kalhotky a push-up podprsenky.

.
. | Zdroj: Lascana

Podle čeho vybírat?

Vybírejte podprsenku tak, aby vám dokonale padla. Všechno musí sedět – velikost košíčků i obvod. Změřte si obvod hrudníku těsně pod ňadry a podle toho vybírejte. Volte raději menší velikost – podprsenka vám při zapnutí na nejkrajnější háček musí být akorát. Materiál se totiž časem povolí.

Zdůrazněte své přednosti

Potřebujete vhodným spodním prádlem zakrýt větší bříško? Odpoutejte pozornost jinam. Zdůrazněte dlouhé nohy či plné poprsí a zvolte elegantní splývavou košilku volnějšího střihu. Větší zadeček schováte rovnějším střihem a delší košilkou – nebo brazilkami. Jejich vykrojený střih zadeček opticky zmenší.

.
. | Zdroj: Lascana

Ženám s větším poprsím nejlépe poslouží podprsenka s výztuží a širšími rameny. Pátrejte speciálně po podprsence pro větší ňadra. Dámy s menšími ňadry mají tu výhodu, že se jim nabízí širší výběr nejrůznějších střihů a barevných možností – a pokud chcete v šatech předvést plnější výstřih, vyzkoušejte svůdnou push-upku.

Nemá smysl vybírat si podprsenku jen proto, abyste ji měla – když si dáte při výběru více záležet, zvýšíte své pohodlí. Totéž platí i při výběru kalhotek – neměly by se nikde zařezávat, být přehnaně volné, nebo být pod šaty vidět.