.

. Zdroj: Blažek Praha

Inspirace Hieronymem Boschem v nové kolekci značky Blažek

Česká módní značka Blažek se už 25 let specializuje na pánskou módu. Nová kolekce podzim/zima 2019 čerpá z dědictví úspěšných střihů předchozí kolekce, alternuje některé oblíbené materiály a inovativně na ně reaguje. 

Inspirací designérek v čele s Janou Veselou Kuťkovou se stalo Holandsko spolu s jedním z nejvýraznějších světových malířů Hieronymem Boschem. „Jeho obrazy se vyznačují plností, nejsou na první pohled čitelné a vyzývají diváka k blízkému zkoumání. Stejně jako Bosch uměle používal krajinu jako dekoraci celého obrazu, tak i my v kolekci pracujeme s košilí jako obrazem,“ doplňuje. Exkluzivitu kolekce podtrhnou i fotky od Roberta Vana, které krásně podtrhují propojenost módy a uměleckého díla.

.
. | Zdroj: Blažek Praha

Vybere si každý

Blažek i v této sezoně představuje tři základní linie kolekce, Ceremony, Formal a Informal, které doplňuje řada Essential. V té použili mimo jiné vlněný materiál pro oblek, jehož nespornou výhodou je, že se nemačká a je tak ideální pro muže, kteří jsou často na cestách. Ovšem naprostou exkluzivitu celé kolekce má péřová bunda vyplněná kachním peřím. Představuje jedinečné spojení přírodních materiálů, kdy péřovou výplň podporuje ve funkčnosti a hřejivosti vlněný svrchní materiál s membránou.

.
. | Zdroj: Blažek Praha

Umění v každé nitce

Kolekce Ceremony se vyznačuje slim střihy a velmi luxusními materiály. Výrazným kouskem je černý plášť z vlny a kašmíru. Spojení vlny a kašmíru nabízí své kvality nejen s ohledem na omak a vysoký lesk, ale rovněž poskytuje skvělé termoregulační schopnosti. Formální kolekci dominují obleky s výraznou vazbou, až 3D strukturou a vzory jako je káro a kostky. Důraz je kladen na nadčasovost, což se projevuje nejen na minimalistickém designu, ale takézvolenými materiály. Dominantou neformální kolekce jsou již tradičně oblíbená separátní saka. Na neformálních košilích převládá kašmírový vzor, který mnohdy přechází až do looku tapisérie, ale objevují se i nové historické motivy, například jezdci na koni a naturální kulisy evokující výňatek z uměleckých obrazů právě Hieronyma Bosche.

.
. | Zdroj: Blažek Praha

Doporučujeme vám prohlédnout si celou kolekci přímo na stránkách společnosti Blažek. Nechte se inspirovat!