Kde koupíte stylové sněhule do města i na hory?

Kde koupíte stylové sněhule do města i na hory? Zdroj: Instagram @sofiamcoelho, @tessavmontfoort a @vivianhoorn

Ilustrační fotografie
& Other Stories, 179 eur, stories.com
Adidas by Stella McCartney, 5199 Kč, adidas.cz
Arket, 190 eur, arket.com
Columbia, 2638 Kč, prm.com
26
Fotogalerie

V těchto botách na sněhu neuklouznete: Které modely zvolit do městské břečky i na hory?

Sníh se stal nečekaným adventním překvapením, které opět probudilo naději na bílé Vánoce. Současně se kvůli němu i obyčejná cesta do práce stává místy výzvou. V tyto dny tak místo klasických kotníkových bot opět přichází na řadu sněhule. Které patří dlouhodobě k nejstylovějším a jaké modely se hodí nejen na sjezdovky, ale i na pochůzky ve městě?

Uggs na steroidech – takhle vtipně definoval americký magazín Forbes sněhule značky Moon Boot, které vznikly v Itálii v roce 1969 v reakci na přistání prvních lidí na Měsíci a které jsou ikonickým produktem v oblasti après ski módy. I přes jejich lehce nafouknutý (nebo nafoukaný?) design – nebo spíš díky němu – je milují lidé po celém světě. Obsese začala v roce 1973, kdy se v nich několikrát nechali zvěčnit Linda a Paul McCartneyovi. Moon Boot jsou stálice podobně jako kanadská značka Sorel, jejíž ikonický model z roku 1964 patří k nejpopulárnějším dodnes. Také v tomto modelu zapózoval jeden z nejstylovějších párů historie – David Bowie a Iman.

TIP NA VIDEO: Jak nosit „ošklivé” boty?

Video placeholde

Navzdory vysoké ceně se velmi rychle vyprodávají také sněhule italské značky Gia Borghini (té zajistila popularitu i spolupráce se slavnou módní influencerkou Pernille Teisbaek), které akcentují ultra minimalistický design. Ještě luxusnější verzí jsou pak „michelinské“ sněhule Gaia francouzské značky Moncler, která proslula coby výrobce prvotřídních péřových bund. Vlastní odpověď na trend „vesmírných bot“ nabízí také značka Ugg (byť teď zrovna nejvíc promuje mini válenky na platformě) – v tomto případě jde o stříbrné „hromnice“ na snímku níže. A značkou, do které se vyplatí investovat, je také švýcarská udržitelná Inuikii, jež sází na přírodnější design.

Vraťme se ale zpět na začátek článku, protože ze všech zmíněných bot u módních influencerek vytrvale vedou průkopnické Moon Boot. Značka disponuje širokou nabídkou designů, která uspokojí jak milovnice minimalismu, tak i extravagantnějšího stylu. Ani nedostatek sněhu nemusí být překážkou. Moon Boot se díky svému tvaru stávají jakousi alternativou podobně oblíbených válenek, jen s hravějším designem. Přispívá k tomu i nabídka různě vysokých modelů – od klasických, vyšších až po nízké kotníkové, které se dají nosit třeba k sukni.

Kde koupíte stylové sněhule, díky kterým vás sníh ani led nezastaví? Podívejte se do galerie v úvodu článku.