Converse All Star, 1890 Kč, prodává Freshlabels.cz

Converse All Star, 1890 Kč, prodává Freshlabels.cz Zdroj: Archiv firem

Adidas Stan Smith, 2490 Kč, prodává Footshop.com
Superga 2790, 1650 Kč, prodává Zalando.cz
Adidas Stan Smith, 2490 Kč, prodává Footshop.cz
.
Veja V-10, 2990 Kč, prodává Freshlabels.cz
16
Fotogalerie

6 klasických značek a modelů tenisek, které můžete nosit ke všemu!

Máte je ve svém botníku nebo aspoň na svém wish listu?

Po roce 2010, kdy streetwear převzal vládu nad módními trendy, se tenisky staly strategicky nejvýznamnějším kouskem našeho botníku. Pravda, chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli, že se mohou nosit i na večírky nebo k šatům. Od té doby však tenisky ušly velký kus cesty. Dnes se jedná o svébytnou a rozmanitou módní kategorii, která má nejen své módní nadšence (podlehla jim i Victoria Beckham, která přitom proslula citátem, že se v rovných botách nemůže soustředit), ale i sběratele (říká se jim sneakerheads).

V té nepřehledné teniskové bouři, která se žene módním světem, se navzdory všem trendům a designérským nápadům stále drží několik pilířů – tenisek, které milujeme i navzdory tomu, že je nosí všichni. Bot, se kterými se nejlépe porušují módní pravidla a které vás podrží, když se chcete cítit pohodlně a zároveň stylově. Víte, které značky, respektive modely to jsou?

Veja Esplar (nebo V-10)

Brazilská značka, která produkuje tenisky z veganské kůže a kterou miluje vévodkyně Meghan (Esplar), což by samo o sobě stačilo. Na Instagramu jsme si je nicméně zamilovali i díky londýnské módní ikoně Lucy Williams (V-10).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Today on the blog. Rediscovering the joy of wearing the rainbow. Two looks, two ways to be more colourful. 🌈 (link in bio)

Příspěvek sdílený Lucy Williams | Fashion Me Now (@lucywilliams02),Úno 20, 2018 v 2:03 PST

Pokračování 2 / 6

New Balance 574

Původně tenisky z osmdesátek se prosadily v kategorii dostupných "ugly sneakers". Aby byl efekt retra dokonalý, jednou z nejžádanějších barev je univerzální šedá nebo béžová.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

AFSLUTTET • Vind denne meget pæne, hvide lak taske fra @danielsilfenbags 💃🏼 For at deltage skal du: 1. Følg @danielsilfenbags & @karodall 2. Nævn gerne en veninde i kommentarfeltet, som skal høre om konkurrencen! Jeg finder en heldig vinder på mandag d. 19. nov kl. 12! Pøj pøj 🤗

Příspěvek sdílený Karoline Dall (@karodall),Lis 15, 2018 v 12:03 PST

Pokračování 3 / 6

Adidas Stan Smith

Psal se rok 2015, když na molo po své přehlídce Céline vyšla návrhářka Phoebe Philo– v šedém roláku, černých kalhotách a bílých adidaskách Stan Smith. A přesně v tu chvíli jsme se všichni zamilovali do minimalismu...

Zobrazit příspěvek na Instagramu

yesterday 🥞

Příspěvek sdílený M Λ T I L D Λ (@matildadjerf),Lis 6, 2018 v 11:03 PST

Pokračování 4 / 6

Converse All Stars

Legenda mezi teniskami. Nosí je zkrátka všichni, což jejich status nikterak neoslabuje. Naopak, Converse forever!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sundazzze 🐌🐌

Příspěvek sdílený FUNDA CHRISTOPHERSEN (@fundachristophersen),Dub 7, 2019 v 10:15 PDT

Pokračování 5 / 6

Superga 2750 (nebo 2790)

Italské plátěnky s gumovou podrážkou, které nosí Alexa Chung i vévodkyně Kate. Prvně jmenovaná dokonce pro tuto značku navrhla vlastní kolekci s příznačným podtitulem: Můžete je nosit na milion způsobů a k milionu outfitů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Alexa for her new SS19 collection for @supergauk #SupergaxAlexaChung 🦋🦋🦋 RG: @supergasf 📸: @matteomontanariphotography Hair: @hairbyroi Makeup: @florriewhitemakeup . . . #alexachung #photoshoot #fashionista #selfie #portrait #polaroid #editorial #model #modeling #models #instagram #fashioneditorial #fashioncampaign #beauty #beautycampaign #fashion #magazine #photography #candid #tbt #fbf #wbw #blackandwhite #blackandwhitephotography #blackandwhitephoto #holiday

Příspěvek sdílený Alexa Aesthetic (@alexachungaesthetic),Dub 8, 2019 v 6:42 PDT

Pokračování 6 / 6

Vans Old Skool

Klasická skejťácká značka z devadesátek, kterou do popkultury přenesla třeba i Julia Roberts, když je obula ve filmu Notting Hill. Nejvíc ikonická verze? Jednoznačně černé!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

This dress though🖤 #dreamdress #designersremix #canijustkeepit #onset #vansgirls #checkeddress #summerdress #instastyle

Příspěvek sdílený MARIE HINDKÆR (@mariehindkaer),Čen 20, 2018 v 11:13 PDT