Dánská módní ikona Jeanette Madsen

Dánská módní ikona Jeanette Madsen Zdroj: Profimedia.cz

4 tipy, jak nosit leopardí vzor a nevypadat přitom lacině

Leopardí vzor je překvapivě jedním z největších trendů nadcházejícího podzimu a zimy. Jasně, byl tu už před deseti lety, ale zdá se, že návrháři se ho stále nemohou nabažit. Připravte se tedy v obchodech na velkou leopardí vlnu, které možná nakonec ráda podlehnete. Ale pozor, buďte při nákupech obzvlášť vybíravá!

1. Hleďte na složení

První, na co se podívejte, až budete vybírat svůj podzimní leopardí kousek, je materiálové složení. Snad u žádného jiného vzoru na tom tolik nezáleží jako u tohoto. Leopard může vypadat luxusně, cool, ale také naprosto ordinérně a lacině. Vsaďte proto minimálně na viskózu a bavlnu a ideálně na hedvábí. K tomu přidejte matný finiš a pokud možno ne-strečovou látku.

2. Vsaďte na minimalismus

Kdybychom měli vybrat jen jeden kousek oblečení, který v módě definoval léto 2018, pak by to byla leopardí sukně značky Réalisation Par, kterou oblékly snad všechny módní ikony. Právě ona zafungovala jako „amuse-bouche“ nadcházejících trendů, z velké části i díky ní je leopard zase in. Za tímto úspěchem stojí nejen jednoduchý pouzdrový střih, ale i samotný vzor, který je spíše náznakem leoparda. Jestli se tedy realistického vzoru obáváte, tohle je pro vás cesta.

3. Volte originalitu

Není leopard jako leopard. Znovu je třeba zmínit, že za jeho návratem stojí značky a návrháři, kteří si nechali vytvořit tento vzor na míru anebo si ho rovnou sami nakreslili. Nyní se tohoto trendu ve velkém chytnou i rychlé řetězce, které si s originalitou hlavu nelámou – jejich leopardí vzor bude zaměnitelný, unifikovaný a při bedlivém zkoumání zjistíte, že se na malé ploše opakuje. Další možností je zvolit barevného leoparda, hitem je zvláště červená, ale opět doporučujeme zaměřit se na originální produkci.

4. Zaměřte se na současné střihy

Zatímco u květinového vzoru můžete sáhnout i po vintage kouscích a téměř neuděláte chybu, u leoparda je to ošemetné. Abyste se v něm necítila úplně mimo, je lepší raději sáhnout po střizích, které jsou vysloveně současné. Sukní v midi délce, zavinovací halenkou nebo jednoduchou košilí rozhodně neuděláte chybu.