Grece Ghanem

Grece Ghanem Zdroj: Profimedia.cz

10 módních ikon 50+, od kterých se mohou učit i mladší ročníky

Stříbrné vlasy, výrazné brýle, pánský styl a úsměv. Tak by se daly ve zkratce shrnout atributy, díky kterým vypadají módní ikony i po padesátce nebo sedmdesátce tak zatraceně dobře. Podívejte se, které z nich máme na mysli, a inspirujte se. Kdyby stárnutí vypadalo jako ony, bylo by se opravdu na co těšit. 

Maye Musk (70)

Instagram: @mayemusk

Světe div se, ale v rodině Elona Muska je více lidí, kteří stojí za naši pozornost – třeba jeho maminka. Maye Musk se živí jako modelka už přes padesát let, nikdy ovšem neměla tolik práce jako teď. Kromě toho má titul z oboru výživy, takže přesně ví, jak jíst, aby zůstala krásně štíhlá.

Její rada: Nebojte se trochu vybočit a zariskovat. Vybírejte si nové nebo méně známé designéry a značky.

Maye Musk
Maye Musk | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 10

Lauren Hutton (74)

Americká herečka a fotomodelka Lauren Hutton si ještě loni střihla reklamu na spodní prádlo Calvin Klein, letos jsme ji pro změnu mohli vidět po boku Amy Schumer ve filmu Jsem božská. Kromě nesporného charisma vyniká také svým minimalistickým stylem. K jejím nejoblíbenějším kouskům patří tmavě modrý blejzr a bílé kalhoty, zatímco příliš nemusí černou.

Její rada: Všímejte si, za co dostáváte komplimenty. Občas experimentujte, ale svůj šatník postavte na oblečení, které k vám zkrátka jde.

Lauren Hutton
Lauren Hutton | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 10

Charlotte Rampling (72)

Britskou modelku a herečku Charlotte Rampling přijali za svou (podobně jako Jane Birkin) Francouzi. Jednak se usídlila v Paříži (osmnáct let byla provdaná za skladatele Jeanna Michela Jarreho). A také disponuje oním pověstným a neuchopitelným francouzským šarmem, který nestojí na dokonalém make-upu či iluzi mládí, ale na vnitřním charisma a nadčasovém šatníku.

Její styl: Když jsem byla mladá, milovala jsem minisukně. Měla jsem jich hodně přímo od Mary Quant. Nyní dávám přednost pánským oblekům. Zpravidla mám také ráda střihy, které by se daly označit jako klášterní. A odjakživa mám slabost pro uniformy (asi proto, že tatínek byl voják).

Charlotte Rampling
Charlotte Rampling | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 10

Carolina Herrera (79)

Návrhářka původem z Venezuely Carolina Herrera letos odstoupila z čela své stejnojmenné značky. Když jí lidé tleskali na poslední přehlídce, měla na sobě bílou košili a černou sukni ke kolenům – tedy kousky, o nichž se dá říct, že definují její módní uniformu.

Její styl: Bílá košile je pro mě sázkou na jistotu. K různým outfitům mám ale jiné střihy. Ke kalhotám volnější, pánský střih, zatímco k sukni vypasovanější. Hodně nosím bílou, černou a šedou, takže se vždycky snažím dodat barevný akcent – třeba v podobě pásku.

Carolina Herrera
Carolina Herrera | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 10

Helen Mirren (73)

Britská herečka Helen Mirren naplňuje rčení o tom, že věk není omezením. Ona je totiž právě s věkem čím dál úžasnější. Ačkoli je nezpochybnitelnou filmovou hvězdou, pozornost fotografů na červeném koberci si užívá jako malá holčička. Pózuje, rozdává úsměvy, tančí...

Její styl: Helen Mirren dokonale ovládá disciplínu oblékání na červený koberec. Její jistotou bývají opulentní modely Dolce & Gabbana nebo Oscar de la Renta, přesto v nich nevypadá kýčovitě. Tajemstvím jsou její vlasy – jednoduchý střih, který se dá elegantně navlnit, ale i sčesat dozadu, což jí dodává moderní look. V soukromí nedá Helen dopustit na bílé svršky, džíny, které prokládá výraznou barvou.

Instagram: @helenmirren

Helen Mirren
Helen Mirren | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 10

Diane Keaton (72)

Když se řekne Diane Keaton, musí se nám vybavit pánský styl a naopak. Herečka je mu věrná už od sedmdesátých let, měnily se pouze střihy (vypasované manšestrové sáčko střídalo v osmdesátkách sako s výraznými rameny a v devadesátkách tradiční byznys kostýmek).

Její styl: Diane je také pověstná tím, že sbírá klobouky – obligátně nosí buřinky a barety, ale nedávno byla spatřena také v kšiltovce, která jí rázem ubrala dvacet let. K jejím oblíbeným doplňkům patří také široký pásek s velkou sponou, rukavice nebo ponožky do bot (dokonce i v době, kdy to ještě nebyl trend, ale faux-pas).

Instagram: @diane_keaton

Diane Keaton
Diane Keaton | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 10

Inès de la Fressange (61)

Modelka Inès de la Fressange – první francouzská módní ikona, kterou jsme mohli nejen obdivovat, ale která neváhala prozradit, co je tajemstvím jejího nadčasového stylu. Všechny své rady, jak být chic a ne lacině sexy nebo jak kombinovat materiály, shrnula v knize Se šarmem Pařížanky.

Její rada: Ve Francii nepěstujeme „oblečení pro zvláštní příležitost“. Kombinujeme drahé a ležérní kousky, což prostě funguje, kamkoli vyrazíte. Nemíváme k oblečení žádný zvláštní respekt.

Instagram: @inesdelafressangeofficial

Ines de la Fressange
Ines de la Fressange | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 10

Linda Rodin (70)

Stylová newyorčanka a zakladatelka kosmetické značky Rodin, která si v pětatřiceti přestala barvit vlasy, je oblíbenou street style ikonou. Jejím poznávacím znamením jsou okrouhlé oversize brýle a pudl jménem Winks.

Její styl: Bývalá stylistka sama sebe popisuje jako milovnici tenisek, roláků a denimu. Přesto její styl nepůsobí minimalisticky, spíš eklekticky, jelikož osobitě kombinuje výrazné kousky z nových kolekcí a vintage poklady ze skříně, staré klidně i čtyřicet let. Už od mládí má také pravidlo, že se příliš neodhaluje.

Instagram: @lindaandwinks

Linda Rodin
Linda Rodin | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 10

Grece Ghanem (53)

Grece Ghanem je ve skutečnosti osobní trenérkou, která teprve před rokem začala (na popud dcery) zveřejňovat na Instagramu i své outfity. Těmi dokazuje, že Gucci trička nebo Balenciaga tenisky nejsou jen pro mladé.

Její rada: Věřím, že můžete zůstat trendy a nosit cool streetwearové kousky nehledě na věk, tedy pokud víte, jak je kombinovat, a pokud se v nich zároveň cítíte dobře.

Instagram: @greceghanem

Grece Ghanem
Grece Ghanem | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 10

Lyn Slater (65)

Módní ikonou náhodou – tak by se dal ve zkratce odvyprávět příběh Lyn Slater, kterou znáte spíše pod jménem The Accidental Icon. V roce 2010 se přihlásila do kurzů na newyorském Fashion Institute of Technology, kde ji spolužáci a učitelé začali přesvědčovat, ať začne o módě blogovat. Ona sama je přitom profesorkou na Fordham University, k tomu ji ovšem zastupuje jako modelku agentura Elite Models London.

Její rada: Nemůžete najít svůj osobní styl, dokud dokonale nepřijmete sama sebe včetně svých nedostatků.

Instagram: @iconaccidental

Lyn Slater
Lyn Slater | Zdroj: Profimedia.cz