Emili Sindlev na pařížském fashion weeku (2018)

Emili Sindlev na pařížském fashion weeku (2018) Zdroj: Profimedia.cz

Mikrotrend, který nás baví: Barevné punčocháče!

Po barevných ponožkách jsou tu barevné punčocháče! Je to trochu retro, trochu stylová novinka. Jak si s ní poradit v běžném nošení?

Poté, co jsme přijali fakt, že vykukující barevné, vzorované nebo dokonce bílé ponožky už nejsou žádné faux-pas, nýbrž cool doplněk, je tu další módní lekce. Barevné punčocháče.

Návrháři v čele s Jeremy Scottem, který stojí za stejnojmennou značkou a řídí také Moschino, se rozhodli, že je čas ukázat nohy jinak. Právě Scott se do nich zamiloval doslova bezhlavě – na molo vyslal modelky v punčocháčích růžových, modrých, zelených a oranžových a k tomu jim sladil paruky nebo dokonce barvy v obličeji. Zatímco přehlídka Moschino byla celá hodně retro a evokovala šatník Jackie Kennedy v 60. letech, u své vlastní značky čerpal Jeremy Scott z futurismu ve stylu filmu Pátý element.

Zleva: Moschino, Jeremy Scott, Ulla Johnson, Adam Selman
Zleva: Moschino, Jeremy Scott, Ulla Johnson, Adam Selman | Zdroj: Profimedia.cz

Ale zpět k punčocháčům. V Miláně a posléze i v Paříži nebyly vidět jen na přehlídkách, ale také v ulicích. A Praha rozhodně nezaostává, jakkoli si některé nositelky možná ani neuvědomují, že jejich oblíbený doplněk, který do loňského roku válcovala černá barva, je zase trendy. Ano, barvám se meze téměř nekladou. Vsaďte na plné odstíny fialové, červené a tmavě zelené, zemitější khaki nebo žlutou anebo zářivě zelenou a oranžovou.

Pokud si nejste jistá, jak se v barevných punčocháčích budete cítit, začněte se světle šedou, karamelově hnědou či tmavě modrou. Anebo s delší sukní. A i když teď začíná jaro, a punčocháčů si proto tolik neužijeme, počítejte, že na podzim se vrátí.

3 tipy, jak nosit barevné punčocháče

Výrazný odstín fialové zvaný ultra violet je oficiálně barvou tohoto roku. Proč ji nezkusit právě v podobě punčocháčů?

Street style v Paříži
Street style v Paříži | Zdroj: Profimedia.cz

Pokud máte sako nebo kostým s barevnou kostkou, vyberte jeden odstín a slaďte s ním punčocháče jako dánská stylistka Emili Sindlev.

Street style v Paříži
Street style v Paříži | Zdroj: Profimedia.cz

Hořčicově žlutou zkombinujte s neutrálními barvami, skvěle si rozumí i s tmavě modrou.

Street style v Paříži
Street style v Paříži | Zdroj: Profimedia.cz