.

. Zdroj: internal

Midi sukně jsou třeskutě šik. Co je vyzkoušet?

Nejsou krátké ani dlouhé, zkrátka něco mezi. Ale právě touto délkou dokáží vykouzlit pár centimetrů navíc nebo vytvořit svěží lady look. Sukně v retro stylu 50. let i elegantní sukně vhodné do práce v midi délce, tedy délce do poloviny lýtek. Ale je taková sukně pro každého?

Můžete si říct, že midi délka je kompromisem mezi maxi a mini. Asi nejvíce sexy je tato délka v kombinaci s pouzdrovým střihem a vysokými podpatky, což mohou nosit i dámy se širokým pasem.

Úzké vypasované sukně do půli lýtek se zvýšeným pasem (hight-waisted skirt) prodlouží malým postavám nohy. Jen se podívejte na Victorii Backham, která bez této délky neudělá ani krok. Drobná Victoria (163 cm) v kombinaci s vysokými podpatky působí jako vysoká gazela.

V podobě áčkového střihu je tato délka poměrně málo slušivá, je zapotřebí mít štíhlá lýtka a nejlépe delší nebo dlouhé nohy. Nabírané a vrstvené sukně v této délce lichotí potom opravdu snad jen modelkám nebo ženám, jež se pyšní naprosto neuvěřitelně štíhlými nohami a úzkými boky.

Sukně v midi délce jsou ale samy o sobě jedním z nejvýznamnějších typů sukní vůbec. Midi sukně jsou perfektní volbou pro ženský look. Midi sukním to sluší s podpatky i balerínkami. V dnešní době je moderní mixovat styly, ale midi sukně jsou natolik specifické, že s teniskami by se nesnesly, přenechte je tedy opravdu jen lady stylu.

podle Victorie Backham
podle Victorie Backham | Zdroj: archiv firem

Pozor, sklady a plisování a midi délka ženám s větším bříškem a větším zadečkem přidává kila. Při výběru by měly být obezřetné. Jestliže chtějí midi délku, měly by volit raději pouzdrový střih. Naopak ženy s chlapeckou postavou získají díky skladům a plisování konečně ženské tvary a bude jim to moc slušet.

Midi v růžové
Midi v růžové | Zdroj: archiv firem

Jak kombinovat? S košilemi, koženými bundami, tričky s potisky, pudrovými halenkami... Je-li spodní část bohatá a široká, horní část volte upnutější, bez zdobení a samozřejmě vše platí i naopak.