Zleva: Salvatore Ferragamo, Gucci, Luisa Beccaria

Zleva: Salvatore Ferragamo, Gucci, Luisa Beccaria Zdroj: MFW

Zleva: Fendi, Trussardi, Krizia
Zleva: Alberta Ferretti, Francesco Sconamiglio,
Zleva: Les Copains Bottega Veneta, Etro
Zleva: Krizia, Roberto Cavalli, Vivetta
Zleva: Luisa Beccaria, Moschino, Dolce&Gabbana
10
Fotogalerie

Trendy z Milána: Růže, sicilské vdovy & potisky od hlavy až k patě

Módní přehlídky se z Londýna přesunuly do Milána, kde získaly ještě opulentnější nádech. Aby ne, když zde prezentují tradiční módní domy jako Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Moschino, Bottega Veneta, Prada nebo Fendi. K vidění byly kůže i kožešiny, maximalistické potisky, něžná krajka i dekadentní černé plisé. A také květinové šaty, které s některými přehlídkami získaly zbrusu nový rozměr. Seznamte se s nejvýraznějšími trendy.

Blankytně modrá

Tím, čím byla levandulová na fashion weeku v New Yorku a v Londýně, byla v Miláně blankytně modrá, jež se objevila na naprosté většině přehlídek. Ovládla nejen vysloveně ženské kousky jako šaty, blůzy a sukně, ale i kabáty a kalhotové kostýmy. Rozhodně jedna z barev příštího jara!

Zleva: Krizia, Roberto Cavalli, Vivetta
Zleva: Krizia, Roberto Cavalli, Vivetta | Zdroj: MFW

Celá v kůži

Jako dokonalý protiklad k předchozímu trendu působily modelky zahalené do kožených šatů a kostýmů v zemitých odstínech hnědé a tmavě zelené. Byznys šatník tak nejspíš dostane s novou sezonou luxusní update.

Zleva: Fendi, Trussardi, Krizia
Zleva: Fendi, Trussardi, Krizia | Zdroj: MFW

Něžná krajka

Jestli milujete krajku, v příští sezoně o ni určitě nebudete ochuzena. V Itálii působila dokonale nevinně, díky decentním a dívčím střihům s volány, ale i díky pastelovým odstínům (kromě fialové a růžové opět nechyběla blankytně modrá).

Zleva: Salvatore Ferragamo, Gucci, Luisa Beccaria
Zleva: Salvatore Ferragamo, Gucci, Luisa Beccaria | Zdroj: MFW

Hravé potisky

Bez opulentních potisků by to snad ani nebyl Milán. Zatímco Donatella Versace vrátila jako poctu svému bratrovi na molo ikonické motýly z roku 1995, Dolce & Gabbana se inspirovali v pop artu a přenesli na šaty zdánlivě přízemní motivy konzerv, citronů či hlávkových salátů.

Zleva: Versace, Dolce&Gabbana, Prada
Zleva: Versace, Dolce&Gabbana, Prada | Zdroj: MFW

Pastelový lesk

Jelikož pastelové odstíny modré a fialové ovládnou prakticky celé následující jaro, experimentovali návrháři i se třpytivými a lesklými materiály. Ledově modrá, fialová, růžová... vaše dětské sny o panenkách Barbie se můžou zhmotnit už příští sezonu.

Zleva: Alberta Ferretti, Francesco Sconamiglio,
Zleva: Alberta Ferretti, Francesco Sconamiglio, | Zdroj: MFW

Etno

Nebyly to vysloveně etno vzory, spíše prostřihy na látkách, lemy na šatech nebo pásky s třásněmi, které dodávaly veskrze moderním střihům lehce indiánský nádech. Ten navíc umocňují i živé odstíny červené, fialové, oranžové nebo rezavě hnědé.

Zleva: Les Copains Bottega Veneta, Etro
Zleva: Les Copains Bottega Veneta, Etro | Zdroj: MFW

Sexy vdova

Také v Itálii vévodily jarním trendům průsvitné materiály, které vypadají obzvlášť rafinovaně v černé barvě. Návrháři často sázeli na jemný taft nebo plisé, černé kalhotky s vysokým pasem a odhalené nohy. Dolce & Gabbana stvořili dokonce několik různých variací na své oblíbené téma – sicilská vdova à la Monica Belluci.

Zleva: Versace, Dolce&Gabbana, Krizia
Zleva: Versace, Dolce&Gabbana, Krizia | Zdroj: MFW

Matchy-matchy vzory

Potisky byly na milánském fashion weeku natolik výrazné, že se nedají shrnout pod jedním trendem. Jedním z poselství bezesporu je „nebojte se kombinovat výrazné vzory“, poměrně novou tendencí je ovšem kombinování ve stylu matchy-matchy – tedy od hlavy až k patě ve stejném vzoru.

Zleva: Max Mara, Dolce&Gabbana, Giorgio Armani
Zleva: Max Mara, Dolce&Gabbana, Giorgio Armani | Zdroj: MFW

Růže

Inspirace růžemi a vůbec květinami byla v Miláně hodně znát. Kromě květinových vzorů a výšivek byly k vidění i šaty z hedvábných „plátků růží“, květinové tiáry a na přehlídce Moschino dokonce i modelky zabalené jako pugét.

Zleva: Luisa Beccaria, Moschino, Dolce&Gabbana
Zleva: Luisa Beccaria, Moschino, Dolce&Gabbana | Zdroj: MFW

Podívejte se na přehlídku Moschino, kde se modelky doslova oblékly do květin.

Video placeholde