Tenisky s mašlí Suede Heart Pebble WN'S, 3290 Kč

Tenisky s mašlí Suede Heart Pebble WN'S, 3290 Kč Zdroj: Archiv firem

Waste tenisky Replay, prodává bibloo.cz, 2 799 Kč
...
Ecco
Tenisky Linda, Gant, 2999 Kč
Tenisky, Ap Mercury Liteknit, Native, 2690 Kč, prodává Freshlabels.cz
16
Fotogalerie

Trendy tenisky, do kterých se letos zamilujete

Tenisky. Jeden z největších trendů posledních let, který přerostl ve velkou lásku a naprosto samozřejmou součást našich botníků. Potřebujeme je všichni a potřebujeme jich víc. Tenisky totiž z tělocvičen a posiloven pronikly na přehlídková mola i večírky a nasávají do sebe všechny aktuální trendy. My jsme pro letošní jaro vybrali následující čtyři.

S výšivkou

Trend výšivek spustil ve velkém v roce 2016 módní dům Gucci, který se nebál ozvláštnit svůj stěžejní model tenisek Ace s typickým zeleno-červeným pruhem navíc i ozdobnými výšivkami. Od té doby výšivky milujeme, letos navíc i v kombinaci s motivem různých graffiti prvků.

Tenisky s výšivkou, Deichmann, 699 Kč
Tenisky s výšivkou, Deichmann, 699 Kč | Zdroj: Archiv firem

Prodyšné

Trend prodyšných tenisek prosadily sportovní značky Nike a Adidas stejně jako módní dům Balenciaga, který přinesl cool ponožkovou verzi. Tenisky, které vypadají jako nejlehčí boty na běhání, tak nyní můžete nosit klidně i do práce nebo ještě lépe na pochůzky do města. Na noze je ani neucítíte.

Tenisky Linda, Gant, 2999 Kč
Tenisky Linda, Gant, 2999 Kč | Zdroj: Archiv firem

Pastelové

Pastelové barvy jsou obecně letošním trendem číslo jedna, tenisky nevyjímaje. Nosí se millennial pink, baby blue, levandulová, mentolová i lososová. Kdybyste si letos měla pořídit jen jedny tenisky, pak určitě vsaďte na pastelový odstín a retro gumovou podrážku.

Ecco
Ecco | Zdroj: Archiv firem

Bez paty

Boty bez paty jsou už několik sezon hitem a po vlně různých pantoflí či muletek se spojily i s teniskami. Výsledek? Větší pohodlí, více ležérnosti, noha může i v létě „dýchat“ a prsty jsou přitom chráněné. A celkově to vypadá cool, jako kdybyste své tenisky rebelsky sešlápla (což ostatně můžete udělat také).

Slip-on tenisky, Gant, 2799 Kč
Slip-on tenisky, Gant, 2799 Kč | Zdroj: Archiv firem