Video placeholde

Jak si nalíčit oči na party? Zkuste to podle cool trendů z přehlídek

Brzy odstartuje sezona večírků, a tak je nasnadě probrat make-up trendy pro tento podzim. Zazářit totiž můžete nejen díky outfitu, ale i stylovému make-upu. Tentokrát jsme se zaměřili na oči a vybrali pro vás čtyři trendy, které můžete vyzkoušet. Potřebovat budete hlavně tužky, linky a stíny. Řasy hrají druhé housle a obočí nemusíte líčit vůbec.

Ve stylu Twiggy

Make-up backstage Moschino
Make-up backstage Moschino | Zdroj: Profimedia.cz

Grafické líčení evokující nejslavnější modelku šedesátých let bylo k vidění i na přehlídce Chanel. U značky Moschino, za kterou stojí návrhář Jeremy Scott, však bylo o poznání přirozenější, zejména díky absenci výrazných slepených řas.

Jak na to?

Make-up backstage Moschino
Make-up backstage Moschino | Zdroj: Profimedia.cz

Potřebujete bílé stíny, světle hnědou a černou tužku na oči. Stíny zesvětlete vnitřní koutek oka, do vnějšího použijte černou linku a lehce ji rozmažte štětečkem. Poté hnědou linkou nakreslete oblouk nad záhyb víčka a opět ho jemně rozmažte. K vnějšímu koutku oka nalepte „trs“ umělých řas (Tip: Umělé řasy Eazy Lash Harmony od Huda Beauty) a na závěr ještě použijte řasenku.

Pokračování 2 / 4

Minimalistka

Make-up backstage Mugler
Make-up backstage Mugler | Zdroj: Profimedia.cz

Na přehlídce Mugler vládl cool minimalismus inspirovaný londýnskou klubovou scénou. Make-up artistka Lisa Butler vytvořila netradiční grafické linky připomínající tvarem ramenní vycpávky.

Jak na to?

Make-up backstage Mugler
Make-up backstage Mugler | Zdroj: Profimedia.cz

Tato linka vypadá jednoduše, ale vyžaduje „pevnou ruku“. Potřebujete jen černou tužku, kterou nakreslíte linku nad záhyb víčka (Tip:Glide-On Eye Pencil od Urban Decay). Začněte od vnějšího koutku, nakreslete rovnou čáru a pak ji veďte dolů směrem k vnitřnímu koutku. Nakonec stačí jen jedna vrstva řasenky na horní řasy.

Pokračování 3 / 4

Metalová královna

Make-up backstage Balmain
Make-up backstage Balmain | Zdroj: Profimedia.cz

Make-up artista Tim Pecheux se pro přehlídku Balmain inspiroval heavy-metalem. Pro tento look použil černou tužku, černou gelovou linku, metalický sypký pigment a kompaktní černé stíny.

Jak na to?

Make-up backstage Balmain
Make-up backstage Balmain | Zdroj: Profimedia.cz

Nejprve vybarvěte vnitřní a střední část pohyblivého víčka měděnými stíny (Tip: Pigment v odstínu Copper Sparkle od MAC a oční linky s aplikačním štětečkem Tatoo Liner od Kate Von D.). Poté naneste černé stíny do vnějšího koutku oka a současně jimi veďte tenkým štětcem linku v záhybu víčka. Jemně ji směrem k obočí rozmažte do ztracena. Gelovou linkou veďte linku podél spodního víčka a výrazně ji protáhněte za vnější koutek. Opět jemně rozmažte do ztracena. Obočí i řasy ponechte přirozené.

Pokračování 4 / 4

French tomboy

Make-up backstage Giorgio Armani
Make-up backstage Giorgio Armani | Zdroj: Profimedia.cz

Trochu jiné kouřové líčení představily modelky na přehlídce Giorgio Armani. Make-up artistka Linda Cantello se inspirovala Armaniho oblíbeným hranatým tvarem. Aby dosáhla ještě zajímavějšího efektu, použila zbrusu nový produkt kosmetické značky Armani – gelové oční stíny, které dodaly jemný holografický efekt a umocnily barvu.

Jak na to?

Make-up backstage Giorgio Armani
Make-up backstage Giorgio Armani | Zdroj: Profimedia.cz

Budete potřebovat černou tužku na oči s aplikátorem, gelovou linku a gelové oční stíny na zafixování. Tužkou do hranata vystínujte vnitřní koutek oka a pokračujte podél záhybu víčka až k vnějšímu koutku (Tip: Voděodolná tužka s aplikátorem Smooth Silk, Armani). U vnějšího koutku naneste a rozmažte tužku v rovině spodního víčka (anebo i pod víčko tak, aby nevznikl efekt kočičích očí). U kořínků řas na horním víčku veďte tenkou černou linku. Na závěr použijte řasenku.

Podívejte se na video z backstage Giorgio Armani podzim/zima 2017 a 2018.

Video placeholde