Dánská m=odní ikona Tine Andrea

Dánská m=odní ikona Tine Andrea Zdroj: Profimedia.cz

Šperky, které ovládají Instagram: Jaké značky volí módní ikony?

Jsou to ony, které nám jemně a ještě zatepla podstrkují nejnovější trendy a které pomáhají neznámým značkám, aby se jejich úžasné věci dostaly až k nám. Tentokrát se pojďme podívat, jaké milují stylové holky na Instagramu šperky. 

Nedávno jsme psali o tom, jaké trendy právě teď letí v bižuterii, takže jen rychlé shrnutí: zlato a perly, ideálně nepravidelného tvaru, takže připomínají vintage úlovek z babiččiny šperkovnice. Mušle, letní láska, která se protáhla i do další sezony. A překvapivě také masivní zlaté řetězy, které snad nikdy nevypadaly tak cool.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

‘I have enough earrings’ said no one ever 😝✨ @ofbyamandashadforth

Příspěvek sdílený Amanda Shadforth (@oraclefox),Čen 6, 2018 v 4:40 PDT

Pokud chcete mít jistotu, že na vás takhle výrazné šperky vyzní, jak mají, je nejjistější sáhnout rovnou po originálech, které tyto trendy odstartovaly. Podívejme se, jaké značky a úlovky teď patří na Instagramu k nejžhavějšímu zboží.

Pokračování 2 / 9

Wald Berlin

Lastury a perly, kdo by tomuto spojení odolal? Stylové holky z Instagramu se do něj zamilovaly i díky náhrdelníku Drop It Like It’s Hot značky Wald Berlin (199 eur). Stojí za ní bývalá modelka Joyce Binneboese a bývalá stylistka Dana Roski, které nejprve procestovaly svět, aby zpátky do Berlína přivezly tu správnou inspiraci. A trefily se. Pozlacený řetízek, něžná mušle a dvě sladkovodní perličky uvnitř. Nic krásnějšího asi mezi šperky letos nenajdete. Anebo ano?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

= our best seller DROP IT LIKE IT’S HOT available worldwide via our onlineshop and at one of my favorite onlineshops in the UK @joanthestore.. love love their selection 🐚❤️ #waldberlin #joanthestore #shells #dropitlikeitshot #shellnecklace #handmadeingermany #neverendingsummer #bestseller

Příspěvek sdílený Dana Roski (@waldberlin),Zář 3, 2018 v 3:35 PDT

Pokračování 3 / 9

Alighieri Jewellery

Také zlaté náušnice s perlou jsou letos neodolatelnou kombinací. Tyhle, co si zamilovala londýnská módní redaktorka Pandora Sykes, jsou značky Alighieri Jewellery (model Dante, 420 liber). Jak název napovídá, šperky této značky jsou inspirované Božskou komedií Dante Alighieriho – každý kousek symbolicky náleží k jedné konkrétní ze stovky básní. Spojuje je záměrná nedokonalost, která ještě více podtrhuje dojem, že jde o poklady z dávných časů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Thanks for the rides @mercedesbenzuk. Groin models own

Příspěvek sdílený P A N D O R A S Y K E S (@pandorasykes),Zář 17, 2018 v 7:43 PDT

Pokračování 4 / 9

Céline

Nostalgii vyvolává také značka Céline, která už je tak trochu minulostí. Nezanikla, ale pod vedením nového kreativního ředitele Hedi Slimanea se posouvá jinam. Pro věrné fanynky konceptu, který po deset let budovala Phoebe Philo, jsou nyní kousky z její éry ještě vzácnější. V případě šperků tak není módní ikony, která by netoužila mít či nevlastnila zlaté iniciály z kolekce Alphabet. A my ostatní můžeme jen plakat nebo sjíždět prodejní stránky s vintage kousky Vestiaire Collective.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Favourite new @celine 💫✨and a little @ofbyamandashadforth

Příspěvek sdílený Amanda Shadforth (@oraclefox),Kvě 13, 2018 v 1:39 PDT

Pokračování 5 / 9

Sophie Bille Brahe Ltd.

A zase ty perly, protože letos se jich zkrátka nemůžeme nabažit! Tentokrát "must-have" kousek v podání náušnic dánské šperkařské značky Sophie Bille Brahe Ltd., který už na Instagramu posvětily Pernille Tesibaek nebo Leandra Medine. Náušnice Boticelli tvoří hrozen pravých perel, což z nich ovšem činí ne zas tak dostupný kousek (1100 eur). Ovšem kdybyste měla tu výsostnou možnost pořídit něco stylového do rodinné klenotnice, pak neváhejte.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Them Pretty Pearls 🐚

Příspěvek sdílený Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek),Říj 4, 2018 v 12:48 PDT

Pokračování 6 / 9

Ole Lynggaard Copenhagen

Další dánský zástupce, šperkařská značka Ole Lynggaard Copenhagen, si získal pozornost především díky přívěsku slona, kterého tvoří osmnáctikarátové zlato s diamantem (2200 eur). V dostupnější (a neméně okouzlující) verzi je sloník k dispozici jako stříbrný přívěsek na tenkém šňůrkovém náramku (165 eur).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Happy cat soon off to Paris 😬 (Who sent me this picture?)

Příspěvek sdílený Tine Andrea (@tineandreaa),Zář 24, 2018 v 7:43 PDT

Pokračování 7 / 9

Lucy Williams x Missoma

Bohémské zlaté šperky v dostupnější podobě najdete i u britské značky Missoma. Ta se spojila s módní ikonou Lucy Williams a společně vytvořily kolekci inspirovanou románským uměním. Jemné zlaté řetízky nebo náramky ověnčené mincemi s ražbou nebo hranatým malachitem pořídíte za cenu do 170 liber.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Drink it up 🌞 @missomalondon #LucyWilliamsXMissoma

Příspěvek sdílený Lucy Williams | Fashion Me Now (@lucywilliams02),Zář 7, 2018 v 2:30 PDT

Pokračování 8 / 9

Reliquia Jewellery

Tentokrát šperkařská značka z Austrálie Reliquia Jewellery, od níž vybíráme tyto náušnice ve tvaru (jak jinak) mušle ozdobené (jak jinak) perlou (149 AUD, což je asi 2400 Kč). Perlových šperků má značka ve svém portfoliu víc, pokud jste zaplakala nad cenou modelu od Sophie Bille Brahe, zde najdete podobné (Rich Girl Earrings) – se základem z 18karátového zlata a s veganskými perlami.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🐚

Příspěvek sdílený Hanna Stefansson (@hannastefansson),Srp 21, 2018 v 4:26 PDT

Pokračování 9 / 9

Antipearle

Víme, víme! Co by to bylo za výčet, kdyby v něm chyběla lokální tvorba. Jako představitele zmíněných trendů rozhodně nesmíme vynechat českou značku Antipearle designérky a fotografky Markéty Dlouhé Márové. Vždyť její náhrdelník s přívěskem mušličky (5300 Kč) či náušnice se stejným motivem (od 2900 Kč do 3300 Kč) jsou neméně půvabné. A stylové holky ze zahraničí by si rozhodně měly tuto značku připsat na svoje "must-have" seznamy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

It’s always summer somewhere. #concha #antipearle #summermemories #pearljewellery

Příspěvek sdílený ANTIPEARLE PEARL JEWELLERY (@antipearle),Říj 7, 2018 v 7:17 PDT