Bioderma

Bioderma Zdroj: Bioderma

Bioderma
Bioderma
Bioderma
Bioderma
5
Fotogalerie

Máte akné? Nejste v tom sami!

Nejpopulárnější slovenská blogerka LucyPug nám prozradila, co jí pomohlo zbavit se pupínků a proč se spojila s francouzskou dermokosmetikou BIODERMA a stala tváří nevšední kampaně #neseddoma. Jejím cílem je přesvědčit mladé lidi o tom, že sedět doma jen kvůli potížím s akné je zbytečné a že řešení je často jednodušší, než si myslíme. A také jim ukázat, že i venku se dá zažít spousta skvělé zábavy!

Co pro tebe znamená, že ses stala ambasadorkou kampaně #neseddoma?

Celá ta myšlenka mi připadala hodně sympatická, protože jsem si sama prošla obdobím, kdy mě trápila moje pleť. Tehdy pro mě bylo těžké svěřit se někomu se svým problémem. Současně jsem cítila, že potřebuji, aby mě někdo "nakopnul" a poradil, co bych měla dělat. Pocit, že v tom nejsem sama, byl pro mě moc důležitý. Problém s akné má spoustu lidí na celém světě a mělo by být úplně normální konzultovat to s někým jiným a nesnažit se to v sobě skrývat, dusit, potlačovat.

Když se ale na tebe dívám, vidím krásnou pleť. Jak je to dlouho, co jsi měla akné?

Teď je mi jednadvacet, ale ještě před dvěma lety pro mě byly pupínky aktuální téma. Začalo to dost brzy, už kolem třinácti, navíc v době, kdy moje spolužačky problém s akné vůbec neměly. Snažila jsem se pupínky maskovat pomocí make-upu, ale i tak jsem se cítila nepříjemně, protože to zkrátka bylo vidět. Snad nejhorší chvíle jsem zažívala na střední, akné se mi zhoršilo a mnohokrát jsem si vyslechla i posměšné poznámky od ostatních. Namísto abych se o přestávkách bavila s kamarády, utíkala jsem na záchod maskovat zanícenou tvář. Pak se jednou stalo, že když mě mamka čekala před školou, rozbrečela jsem se, protože jsem to už psychicky nezvládala.

Bioderma
Bioderma | Zdroj: Bioderma

Jak na to mamka reagovala?

Nezlehčovala to, což bylo pro mě moc důležité. Uklidňovala mě, že to nějak zvládneme. Byla mi velkou oporou a je jí stále - řeším s ní vlastně všechny svoje problémy.

Dnes už máš trable s akné za sebou. Co je podle tebe v péči o problematickou pleť nejdůležitější?

Já osobně dbám pečlivě na to, abych měla pleť před spaním opravdu dokonale odlíčenou a vyčištěnou. Přiznávám, že jsem to dříve občas zanedbávala a stávalo se mi dokonce, že jsem šla neodlíčená rovnou do postele. To už bych dneska neudělala. Nezbytné je i ranní čištění pleti. Potom je hodně důležité nebát se poradit se s odborníkem a najít takovou kosmetiku, která bude vyhovovat konkrétnímu typu pleti.

Bioderma
Bioderma | Zdroj: Bioderma

Vypadá to, že jsi jí už našla...

Ano, řídila jsem se doporučením lékaře a skutečně jsem postupně sama viděla, jak se mi pleť zlepšuje. Rozhodně nemám ani dnes naprosto dokonalou pleť, ale s tím, jak vypadala ještě před pár lety, se to vůbec nedá srovnat.

Co konkrétně ti tedy pomohlo?

Nedám dopustit na značku Bioderma. Nejdřív si pleť odlíčím micelární vodou Sébium H2O, pak použiju pěnivý gel Sébium Gel Moussant a nakonec sáhnu po krému Sébium Global, nebo pokud je potřeba po Sébium Global Cover s krycím efektem. Tuhle řadu jsem si úplně zamilovala. Teď mají novinku Sébium Sensitive, ta řeší nejen akné, ale i hydrataci a zklidnění podrážděné pleti, což je skvělý.

Vraťme se ke kampani #neseddoma. Čeho bys chtěla její pomocí dosáhnout?

Moc bych si přála přimět mladé lidi k tomu, aby opravdu neseděli doma, aby svoje akné začali řešit a nebáli se o tom mluvit. Já sama dostávám spoustu mailů od různých holek, které jsou ze svých pupínků nešťastné a ptají se mě, co mají dělat. Všem píšu - řešte to, jděte s tím ven, neduste to v sobě. Na mírné akné většinou zabere vhodná dermokosmetika z lékárny, těžší formu už je opravdu zapotřebí probrat s dermatologem. Myslím, že hodně pomůže už jenom ten pocit, že v tom člověk není sám. Vím, o čem mluvím.

Bioderma
Bioderma | Zdroj: Bioderma

A ještě nám prozraď, co ti dělá radost, u čeho relaxuješ?

Mám docela hektický život. Když zrovna netočím videa, tak vymýšlím nové náměty. Ve chvíli, kdy chci ale úplně vypnout, jdu jen tak na procházku do lesa se psem, kde je úplné ticho - obzvlášť poslední dobou to fakt zbožňuju. Ráda vyrazím i s kamarádkami ven. Snažím se nesedět jen doma za počítačem a občas si dopřeju od práce pauzu - jdu ven, vyhledám úplný klid a na mobilu s nastavím letecký režim. Takhle vím, že nejlépe naberu novou energii.

Více informací o kampani #neseddoma.