Panasonic ES-EL8A

Panasonic ES-EL8A Zdroj: archiv firem

Vyzkoušely jsme: Hladké nohy bez bolesti? S novým epilátorem to jde!

Epilátory fungují na principu vytrhávání chloupků. Už z principu se tedy nedá očekávat, že jejich použití bude stejné, jako když si nohy oholíte žiletkou. Jenže zatímco žiletku musíte používat za pár dní znovu, s epilátorem vydržíte týdny. Pamatujete na si ještě na bolest, kterou většina z nás zakusila při prvním použití epilátoru? Máme pro vás dobrou zprávu: Dnešní strojky jsou mnohem dál než jejich předchůdci! Klidně si je přejte pod stromeček.

První epilátory byly procházka očistcem. Depilace s nimi byla nepohodlná, protože jste je musela mít neustále připojené v zásuvce, trvala dlouho a bolela jako čert. Dnešní epilátory ale slibují, že od depilačního pravěku ušly pořádný kus cesty, a proto jsme se v redakci rozhodly takovou žhavou novinku vyzkoušet, abychom se dozvěděly, kolik je na jejich slibech pravdy.

Panasonic ES-EL8A
Panasonic ES-EL8A | Zdroj: archiv firem

Testovaly jsme epilátor Panasonic ES-EL8A, který slibuje odstranit více chloupků s mnohem menším úsilím. K tomu mu pomáhají tři rychlosti, dvojitý kotouček a široká výklopná hlava, díky kterým dokáže oholit větší plochu na kůži mnohem rychleji a přesněji. Jenže to ještě neznamená, že to nebude bolet! Jak epilátor uspěl?

Irena, editorka zeny.cz

Přiznám se, u vytrhávání čehokoliv trpím. Při úpravě obočí brečím a vyzkoušení epilátoru patří k mým nejhorším zážitkům z devadesátek. I proto jsem začala broušením pat a teprve, až byly skoro jako u kojence, jsem se odhodlala vyzkoušet i další funkci. Upřímně mě překvapilo, že jsem nohy oholila celé, nasucho a bez slz. Bolelo to, to ano, ale dalo se to v klidu zvládnout bez přerušení. Díky třem rychlostem mohl člověk občas polevit a občas zrychlit, podle potřeby. Kupodivu se hodilo i světýlko, které mi zpočátku přišlo zbytečné, ale nakonec dobře ukázalo, jestli je potřeba ještě pokračovat. Osobně by mi stačily tyto dva nástavce, další už asi nevyužiji.

+ design, světélko, možnost volby rychlosti, epilace skoro nebolí, možnost dokoupení náhradní hlavice

- stačilo by mi méně nástavců

Radka, editorka maminka.cz

Nevěřila jsem, že to epilátorem nemusí bolet – kdysi jsem to právě kvůli bolesti s epilátory vzdala a obdivovala holky, které to vydržely. Takže jsem zaťala zuby a ... ono nic, bolí to tak málo, že jsem to zvládla i já, v této oblasti celkem zbabělec. Přiznávám, že jsem to z nedočkavosti zkusila i na chloupky delší než doporučované dva až tři milimetry, a ani tak nebyla bolest nijak hrozná, s kratšími chloupky se dala zvládnou celá noha bez nutnosti na chvíli si oddechnout. Velkým bonusem je možnost používat epilátor i na mokro, tedy ve sprše, pak už se dá skoro tvrdit, že odstraňování chloupků je příjemnou záležitostí. Holení podpaží a kolem třísel už je o něco bolestivější, ale díky speciální hlavici také k přežití, s dřívějším epilátorem jsem k tomu nikdy ani nenašla odvahu. Oblíbila jsem si i brusku na paty – manuálně to jde špatně, kupovat sólo přístroj se mi nechtělo, tohle je bezva bonus!

+ možnost všechno sbalit do přiloženého látkového sáčku, široká hlavice, použití za mokra, indikátor vybití

- relativně rychle se vybije, zvláště pokud chcete epilovat a pak ještě brousit paty, ale do hodiny je znovu nabitý

Brigita, editorka bleskprozeny.cz

Od prvního pokusu s epilátorem asi v patnácti letech, kdy jsem si oholila dva centimetry a bolestí brečela dalších deset minut, jsem jim čas od času dala šanci a pořídila si v posledních desíti letech asi tři různé modely. Vývoj byl vidět, ale vždy jsem si něco našla. Depilace mě buď bolela, nebo trvala moc dlouho, nebo se strojek po jedné oholené noze vybil. Tento ale vypadá bezchybně! Hlavice je opravdu výrazně širší, totálně flexibilní a dvě řady pinzet považuji za absolutní revoluci. Pokud první nějaký chloupek vynechá, druhá ji jistí. Na použití nástavce na podpaží a bikiny jsem odvahu nenašla. Zato nástavec na broušení kůže je skvělým bonusem!

+ rychlost, bezbolestnost, použití za mokra, hlavice na chodidla, krásný design

- vyšší pořizovací cena – stojí lehce přes tři tisíce korun