.

. Zdroj: Shutterstock

Vyřešte akné přírodně

Akné není jen problémem teenagerů, ale může vás trápit i po třicítce. Přírodní kosmetika si s ním dokáže poměrně dobře poradit. Musíte jen zvolit tu správnou a dát jí trochu času. Tento problém totiž ani s ní nevyřešíte přes noc.

Pro ošetření aknózní nebo jinak problematické pokožky můžete buď míchat své vlastní kosmetické prostředky, anebo si pořídit takové, které jsou pro tento případ již připraveny. Složky jsou totiž kombinovány tak, aby na sebe navzájem navazovaly a působily v harmonii. Přírodní kosmetika na akné je schopná pokožku nejen léčit, ale také vyživovat a chránit ji před projevy předčasného stárnutí. Aknózní ložiska jsou výsledkem ucpání póru a následného vzniku zánětu, v důsledku ztíženého dýchání pleti.

Proč vzniká akné?

Kromě nezdravé stravy, která může mít za následek celkové zanesení organismu, nedostatek mikroživin, stresu a hormonálních změn, se na vzniku akné úzce podílí výběr kosmetických produktů, které obsahují syntetické parfemace a parafínové složky. Parafín je běžnou součástí různých krémů nebo mastí, které používá vysoké procento naší populace. Přidává se prakticky do veškeré konvenční kosmetiky jako levná, filmotvorná složka, která podporuje roztíratelnost a celistvost produktu. Vytváří na pokožce neprodyšný film, který zabraňuje přirozenému dýchání naší kůže a tím pádem tvoří živnou půdu pro vznik zánětlivých reakcí. Bio kosmetika na akné neobsahuje žádnou složku, získanou z ropné produkce. Má tudíž tu výhodu, že podporuje zdravé dýchání pokožky a nijak ho neomezuje.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Jak na akné přírodně?

Přírodní kosmetika na akné je tvořená pomocí přirozeně se vyskytujících vosků, rostlinných olejů, extraktů a esenciálních olejů, které mají antibiotické a antibakteriální účinky a tudíž snižují projevy podkožního zánětu, mírní svědění a pálení a snižují projevy přílišného maštění pokožky a červenání pleti. Díky přídavku vhodně zvolených esenciálních olejů pak eliminuje viditelnost jizev. Bio kosmetika nabízí nepřeberné množství produktů, které se postarají o problematickou pokožku, nezatíží ji a působí zároveň jako prevence vzniku dalších pupínků. Navíc je parfemovaná velmi jemně a příjemně, nezatěžuje hormonální systém a prospívá celkové pohodě uživatele. Přírodní kosmetika na akné má ještě jednu podstatnou výhodu. Vystačíte si s daleko menším počtem produktů. Což je na tom všem úplně to nejlepší.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Po čem sáhnout?

Účinná přírodní kosmetika na akné je ta obsahující například tea tree, manuku, aloe vera, hroznový olej, konopí, aktivní uhlí nebo bahno z mrtvého moře. Velice oblíbené je třeba černé mýdlo na akné, které obsahuje právě černé bahno. Můžete sáhnout také po zeleném jílu, z kterého si pomocí květové vody můžete připravit obličejovou masku. Zelený jíl totiž skvěle vysušuje přebytečný maz, snižuje zánět a napomáhá hojení poškozené pokožky. Pokud si nejste jistí, zda má vámi vybraná kosmetika to správné složení, obraťte se na prodejnu či e-shop, která se přímo na přírodní a bio kosmetiku specializuje. V takovém případě máte jistotu, že si svou pleť nezatěžujete chemickými látkami, které vám ji naopak naruší a dají zelenou výsevu nových pupínků. Zkuste třeba e-shop Nuspring.cz, který v prodeji nemá žádné produkty se škodlivými složkami.