Podzim ve znamení tlumených, přesto neokoukaných barev.

Podzim ve znamení tlumených, přesto neokoukaných barev. Zdroj: Instagram / @amyle.nails, @overglowedit, @annawinck

Už se těšíte? Tohle je 10 trendů, které ovládnou podzimní manikúru

Léto bylo, co se laků a úpravy nehtů týká, pěkně divoké a pestrobarevné. S příchodem podzimu ale většinou začínají dominovat tlumenější odstíny a méně výstřední kreace. Bude tomu tak i letos? Podle prvních předpovědí to vypadá, že nadšené budou i nadále vyznavačky extravagantních stylů. Na své si ale přijdou také milovnice minimalismu a sofistikovaného designu.

Podzimní sezóna je vzrušující nejen kvůli módním kolekcím, které jsou plné sak, tlumených vzorů i odstínů. Teplé tóny a jistý pocit útulnosti a hřejivostipravidelně prostupuje také oblastí krásy a kosmetiky. A není téměř nic lepšího, než si k pletenému svetru zvolit i odpovídající odstín nehtů. Teploty sice ještě nějakou chvíli budou víc připomínat léto, ale není na škodu být připravená a pomalu si začít kompletovat svou podzimní sbírku laků. Jako inspirace vám může posloužit výběr deseti trendů, které – jak napovídají profily návrhářů i influencerů na sociálních sítích – svět manikúry ve druhé polovině roku nejspíš výrazně ovlivní.

TIP NA VIDEO: Zaměřeno na manikúru a pedikúru! Co je v kurzu?

Video placeholde

Kombinace lesku a matu

Francouzská manikúra není nic nového. Barevné designy i její aplikace „naruby“ provázely celý letošní rok a zdá se, že ani na podzim se toho zase tolik nezmění. Zajímavým, byť stále velmi decentním oživením by se ale mělo stát kombinování lesklého laku s matným, což bude skvěle vypadat jak v neutrálních tělových barvách, tak třeba ve vínové či smaragdově zelené.

Článek pokračuje na další straně >>>

Pokračování 2 / 10

Abstraktní kreace

Jen málo módních návrhářů je tak silně spojených s abstraktními osobitými vzory s nádechem psychedelie jako Emilio Pucci. A zdá se, že tento podzim se mu bude vzdávat hold v různých formách, manikúru nevyjímaje. Nehty ve stylu návrhářových idejí nedávno vynesla také Kylie Jenner. A ať si o této mladé celebritě myslíte cokoliv, je jasné, že z jejího designu nehtů se stane trend, který budou následovat tisícovky fanoušků.

Pokračování 3 / 10

Tmavě zelená

V posledních 18 měsících mnozí z nás propadli naplno pěstování květin. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se tato vášeň projeví i v kosmetických a módních trendech. Zelená manikúra se velké přízni těšila již během léta, kdy letěly především trávové a neonové odstíny. Na podzim přeci jen ale přichází barvový útlum. Prim bude hrát hlavně lahvově a smaragdově zelená. Obě pak budou dobře vypadat jak klasicky nalakované přes celý nehet, tak aplikované ve tvarech připomínajících listy monstery.

Pokračování 4 / 10

Jing Jang motiv

Muchomůrky, duhy, smajlíci i obláčky… Všechny tyto nehtové motivy a ideálně kombinace všech dohromady plnily přes léto celý Instagram. A jak se říká, čeho je moc, toho je příliš. Je tedy na čase tyto lehce infantilní srandičky na chvíli pustit k vodě. To ale neznamená, že podzim bude kompletně bez jakéhokoliv motivu. Z prvních inspirací se zdá, že favoritem následujících měsíců se stane symbol balancu – asijský jing jang.

Pokračování 5 / 10

Jako slunečný den

Vínová, černá, zelená. Jistě, tyto barvy k podzimu patří a rozhodně tomu tak bude i letos. Pomalu usínající příroda a její atmosféra ale skrývá mnohem více barevné inspirace. Představte si volný den pozdního října, kdy je nebe modré a spadané listí s hrstkou zbylých kaštanů září v posledních paprscích slunce. A teď všechny tyto barvy a vjemy přesuňte jako vzpomínku na fajn den na své nehty – tedy vkombinaci modré, oranžové, vínové a hnědé.

Pokračování 6 / 10

Přírodní nehty

Že nejsou syté barvy ani nehtové kresby nic pro vás? Vůbec nevadí. Podzim bude též naplno fandit zcela přírodním nehtům. Jejich základem by měla být perfektní péče, ošetřená kůžička a bezbarvý, případně tělový lak. Zkusit stejně tak můžete takzvané mléčné nehty, kdy smícháte béžový odstín s bílou. Na nehtu vám poté vznikne zajímavá struktura, která se vám bude hodit k jakémukoliv outfitu i na jakoukoliv příležitost.

Pokračování 7 / 10

Zapadající paprsky

O podzimních paprscích již byla řeč. Poctu jim lze vzdát ale ještě jinou cestou. Místo příměsi modré se tentokrát zaměřte pouze na oranžové a červené tóny, které můžete doplnit o zlaté třpytky. Jak si laky na nehty nanesete je zcela na vás. Inspirací se ale mohou stát vlnky ve stylu 70. let.

Pokračování 8 / 10

Podzimní hnědá

Hodí se ke všemu, k podzimu i zimě doslova patří a půjdou dobře i k teplému chai latté z kavárny. Mezi odstíny poletí především ten oříškový, ale chybu neuděláte ani se teplým tónem tmavě hnědé až vínové.

Pokračování 9 / 10

Sofistikované třpytky

Éra třpytek nahrazuje (doufejme) dobu covidovou. Znát je to jak v módě, která se zejména v zimě bude víc než třpytit, tak také ve štrasových doplňcích i líčení včetně manikúry. Sahejte především po lacích s drobnými perleťovými třpytkami. K nim poté můžete přidat také drobné geometrické tvary v lesklé černé.

Pokračování 10 / 10

Retro design

Celý rok 2021 se nese v duchu retro nostalgie. Bohémské sedmdesátky promlouvají do tvaru brýlí i účesů, zatímco móda Y2K z přelomu tisíciletí zcela pobláznila TikTokovou Generaci Z. Bylo tedy již předem jasné, že retro motivy ovlivní i následující měsíce. V manikúře ovšem zůstanou už jen v umírněné formě, která bude podpořená odstíny oranžové, starorůžové, hořčicové či petrolejové.