Jennifer Lopez

Jennifer Lopez Zdroj: profimedia.cz

Angelina Jolie
Salma Hayek
Katherine Langford
Salma Hayek
Nicole Kidman
6
Fotogalerie

Účesy na ples: Inspirujte se u slavných žen!

Plesová sezóna je tu! Pokud už máte vybrané šaty, boty i psaníčko, zbývá jen vymyslet, jaký účes se k vašemu modelu bude nejlépe hodit. Zkuste se inspirovat na červeném koberci. Vybrali jsme slavnostní účesy slavných žen, které hravě zvládnete vytvořit sama. 

Sametová mašle podle Nicole Kidman

Sametovou nebo saténovou mašličku ve vlasech nosí vévodkyně Kate i herečky Margot Robbie nebo Sienna Miller. Na letošním předávání Zlatých glóbů po ní sáhla i Nicole Kidman, která svým celkovým lookem patřila mezi největší hvězdy. Účes naprosto dokonale korespondoval s nápadnými flitrovanými šaty v odstínu burgundy z dílny Michaela Korse. Hladce zčesané vlasy do jednoduchého drdolu ozdobeného černou sametovou mašlí budou skvělou volbou i pro vás. A nezapomeňte na pěšinku na straně a ledabyle spuštěný (navlněný) pramínek podél tváře.

Nicole Kidman
Nicole Kidman | Zdroj: profimedia.cz

Další účesy najdete v následujících kapitolách >>

Pokračování 2 / 5

Romantická čelenka podle Salmy Hayek

Pokud jsou vaše šaty spíše jednoduché (jednobarevné a netřpytí se), můžete si dovolit výraznou vlasovou ozdobu, například v podobě štrasové čelenky. Stačí, když si vlasy vyfoukáte přes kulatý kartáč, abyste dosáhla kýženého objemu, a spodní část vlasů natočíte pomocí kulmy nebo žehličky, aby vznikly přirozené vlny. Před foukáním nezapomeňte učesat pěšinku uprostřed, aby byl účes rovnoměrný. Pak už jen nasaďte čelenku nebo tiaru, kterou můžete sladit také s náušnicemi.

Salma Hayek
Salma Hayek | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Drdol podle Jennifer Lopez

Pokud chcete nechat vyniknout šíji a dekolt, vsaďte na vysoko vyčesaný drdol. Než se pustíte do česání, pamatujte, že pro takový typ drdolu je mnohem lepší mít alespoň jeden den nemyté vlasy. Lépe se s nimi pracuje a snadno se uhladí. Pomocí jednořadého úzkého hřebenu si vyčešte vlasy do vysokého culíku. Ten pak stočte do drdolu. Culík můžete předtím splést do copu nebo jen zatočit do spirálky. Drdol pevně přichyťte pomocí téměř neviditelných pírek, vytáhněte pár tenoučkých pramínků na obou stranách obličeje, zbytek účesu vyhlaďte voskem a zafixujte lakem.

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 4 / 5

Elegantní sepnutí podle Angeliny Jolie

Ke zdobným šatům (nebo, když příliš nestíháte) se perfektně hodí polorozpuštěný účes, který vytvoříte za pár minut. Stačí jen lehce navlnit délky vlasů pomocí kulmy nebo žehličky (pozor, ať si nevytvoříte princeznovské lokny!). Pak část vlasů lehce podtupírujte, stáhněte dozadu a připevněte pírky v barvě vašich vlasů. Tímto účesem si šikovně odhalíte uši, a můžete tak nechat vyniknout krásné náušnice.

Angelina Jolie
Angelina Jolie | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 5 / 5

Asymetrický účes podle Katherine Langford

Ať už máte hodně dlouhé vlasy jako Katherine nebo třeba delší mikádo, tento účes vytvoříte snadno a rychle. Stačí vytvořit přirozené vlny, vyfoukat pomocí kulatého kartáče patku a na opačné straně vlasy sepnout ozdobnou štrasovou sponou. Takový účes volte pouze tehdy, když máte symetricky řešený vršek šatů.

Katherine Langford
Katherine Langford | Zdroj: profimedia.cz