Yves Saint Laurent řasenka zvětšující objem s efektem umělých řas Mascara Volume Effet Faux Cils, 990 Kč

Yves Saint Laurent řasenka zvětšující objem s efektem umělých řas Mascara Volume Effet Faux Cils, 990 Kč Zdroj: archiv značek

Urban Decay metalické oční linky Heavy Mettal Gliter Eyeliner, 690 Kč
Natasha Denona paletka očních stínů Circo Loco Palette, 3190 Kč
Rimmel voděodolná tužka na oči ScandalEyes Waterproof Kohl Kajal, 67 Kč
L’Oréal Paris tekuté oční linky Superliner Matte Signature, 265 Kč
Sephora barevná řasenka Volume On, 250 Kč
22
Fotogalerie

Tohle jsou letošní nejodvážnější trendy v líčení očí. Troufnete si na ně?

Zapomeňte na klasické kouřové stíny a obyčejnou černou linku. Toto jaro přeje odvážným. Vpusťte proto do svého líčení naplno barvy. Kreativitě se meze tentokrát rozhodně nekladou.

Více než rok trvající pandemie změnila v našich životech mnohé. Mimo jiné třeba i to, jakým způsobem se líčíme. Zatímco rtěnky se kvůli nutnosti nosit roušky odebraly na nechtěnou dovolenou, líčení očí se naopak dostává do popředí. Tento fakt se významně odrazil také v letošních trendech v líčení, kterým vládnou především výrazné stíny a experimentální linky. Jsou navíc plné barev, odvážnosti a nadsázky. Tedy přesně toho, co všichni letos tak moc potřebujeme.

Glossy eyes

Instagram se poslední měsíce plní fotkami dokonale lesknoucích se očních víček. Na první pohled se může zdát, že vytvoření takového efektu je jednoduché – postačí přeci přetřít stíny jakýmkoliv leskem na rty a je to. Opak je ale pravdou. Bez správné fixace a použití vhodných přípravků se váš výtvor může hodně rychle proměnit v jednu velkou „patlanici“.

Jak tedy docílit těchto dechberoucích „glossy eyes“? Nejprve naneste na víčko silnější vrstvu stínů. Pro tyto účely mnohem lépe než jemné a pastelové barvy poslouží sytější odstíny. Místo třpytivých stínů je zároveň lepší sáhnout po těch matnějších. Efekt díky nim vydrží déle. Poté aplikujte vrstvu očního lesku (prodává například Mac). Pohled posléze zvýrazněte voděodolnou řasenkou a celý look zafixujte make-upovým sprejem.

TIP NA VIDEO: V hlavní roli oči. Jak si vytvořit výrazné líčení krok za krokem

Další trendy očního líčení najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 5

Duhové děti

Kdo by neměl rád barvy duhy? Teď si jednu, vlastně spíše dvě, můžete vytvořit i na svých víčkách. Kombinujte barvy z celého spektra a nebojte se popustit uzdu fantazii. Vyzkoušet můžete buď tradiční posloupnost duhových barev, případně tmavší odstíny aplikovat pouze na určitá místa a světlejší naopak rozetřít do jemných přechodů. Také u duhových stínů platí, že fixace looku sprejem je zcela klíčová. Jinak se vám velmi záhy pracně vytvořené přechody slijí dohromady v jednolitou neurčitou barvu.

Jako alternativa se nabízí využití jednoho sytého odstínu na celé víčko. V takovém případě rozhodně nezapomeňte na kvalitní podkladovou bázi, díky které se barva zintenzivní a líčení vydrží nekonečné hodiny.

Pokračování 3 / 5

Geometrické tvary

Milujete malování a ve škole vás bavila geometrie? Skvělé, pojďte své schopnosti využít také při líčení. A to doslova. Letošní make-up trendy si vzaly notnou dávku inspirace z nespoutaných 60. let, a proto můžeme stále častěji vídat také experimenty s klasickou oční linkou, jež se postupně mění do různých tvarů a dodává celému líčení na umělecké hodnotě. A pokud nejste fanynkou linek, nebojte se víčko ozdobit také malůvkami. Nosí se drobná kvítka i třeba hvězdy.

Pokračování 4 / 5

V hlavní roli linky

Kočičí oči nevychází z módy, jen se dostávají na nový level. Barevné linky jsou stále oblíbenější a je asi zcela jasné proč – prozáří celý pohled, umí vytvořit skutečný „cool“ efekt a stačí je doplnit řasenkou. Sáhnout můžete jak po tekuté variantě, tak po klasické tužce. Z barev je též povoleno vše – skvěle budou vypadat syté, metalické, pastelové i zemité odstíny.

Pokračování 5 / 5

Řasy všech barev

Necítíte se zrovna na kouzlení se stíny ani na experimenty s linkami? Velkou parádu udělá i klasická barevná řasenka, která slaví velký návrat. Velmi dobře bude vypadat samotná, v kontrastní barvě stínů nebo naopak pro dodání dramatičnosti v přesně stejném tónu, jako máte nalíčená víčka. Řasenku navíc můžete velmi dobře dávkovat podle příležitosti. Pro více formální look s lehkým zvýrazněním totiž skvěle poslouží aplikovaná i jen na spodní víčka.