jdnd

jdnd Zdroj: archiv firem

Kompaktní pudr, Affinitone, Maybelline, 150 Kč/9 g
Kompaktní pudr a make-up 2 v 1, Decorative Matt Sensation, Alcina, 595 Kč, produkty jsou k dostání v salonech spolupracujících se značkou ALCINA
Kompaktní pudr, Dermacol, odstín 2, 99 Kč/8 g
Fixační transparentní kompaktní pudr, Teint transparent, Sothys, 1330 Kč/6 g
Minerální kompaktní pudr, odstín č. 4, Dermacol, 159 Kč/8,5 g
10
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Který pudr nevysušuje pleť a je voděodolný?

Po matné, ale přesto rozzářené a sametově hladké pleti sní každá z nás. Některé pudry tohle všechno slibují. A dokonce umí být i voděodolné a hydratační. Otestovaly jsme, jestli opravdu zvládnou tohle všechno splnit. 

Editorka Ženy.cz, Irena, 43 let: "Protože nepoužívám make-up, jen BB cream, používám ráda minerální pudry. Chtěla bych, aby pokožku lehce zmatněly, neudělaly na ní nepřirozenou masku a zároveň aby mou citlivou pleť zbytečně nevysušovaly a nedráždily."

Sypký pudr, Becca

Hydratační pudr! Sypký s obsahem vody! Australská kosmetika BECCA je pro mě novinkou a musím přiznat, že jsem k výrobku vzhledem k těmto informacím přistupovala se skepsí. A hned vzápětí jsem se musela omluvit. Už dlouho se mi do rukou nedostal výrobek, který by mě takhle nadchnul. Zaprvé: balení. Krabička je krásná a praktická, má pod víčkem síťku, díky které si naberete přesně tolik prášku, kolik potřebujete, a zbytek spadne zpátky. Hlavní je ale účinek: Když si pudr nanesete na tvář, tak lehce chladí! Zároveň se na tváři rozplyne, takže na ní nezůstane žádný poprašek nebo nános a pleť je opravdu hydratovaná. Pudr nevysušuje a vydrží skoro celý den. Jediná nevýhoda – díky chladivému efektu by si ho člověk nejraději nanášel na tvář každou chvilku :-)

+ chladivý a hydratační efekt, skvěle splyne s pokožkou

Pudr, Hydra-Mist Set Refresh Powder, Becca, prodává: sephora.cz, 950 Kč/10 g
Pudr, Hydra-Mist Set Refresh Powder, Becca, prodává: sephora.cz, 950 Kč/10 g | Zdroj: archiv firem

Kompaktní pudr, Maybelline

Ačkoliv odstín působí hodně tmavě, na obličeji zdaleka tak tmavý nevypadal, takže jsem si ho mohla v klidu nanést i ve fázi, kdy jsem rozhodně nepatřila mezi nejopálenější. Je poměrně lehký, takže spíš matuje, než kryje, což mně osobně vyhovuje. Pleť mi vydrží matná přibližně půl dne. Je lehký a balení je praktické do kabelky. Maybelline je klasika, která nezklame.

+ neudělá na obličeji nepřirozenou vrstvu

Kompaktní pudr, Affinitone, Maybelline, 150 Kč/9 g
Kompaktní pudr, Affinitone, Maybelline, 150 Kč/9 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Andrea, 27 let: " Chci, aby mi pudr lehce zmatnil T-zónu, zafixoval make-up, ale zároveň nevysušoval a nevytvářel nepřirozenou masku."

Kompaktní pudr, Alcina

Kompaktní make-up i pudr v jednom dodá pleti matný a přirozeně krásný vzhled na celý den. Perfektně fixuje make-up a vykouzlí příjemně hebkou pleť. Lehce práší, ale stačí do štětečku trochu fouknout a pak začít teprve nanášet na obličej. Skvělé je, že tento pudr můžete používat i jako make-up. Stačí, když ho nanesete vlhkou houbičkou. Vyzkoušela jsem a opravdu funguje, jen odstín byl pro mě na make-up příliš světlý. Oceňuji zrcátko jako součást pudřenky i jednoduchý design, který mě baví!

+ fixuje, lze používat i jako make-up, má zrcátko

Kompaktní pudr a make-up 2 v 1, Decorative Matt Sensation, Alcina, 595 Kč, produkty jsou k dostání v salonech spolupracujících se značkou ALCINA
Kompaktní pudr a make-up 2 v 1, Decorative Matt Sensation, Alcina, 595 Kč, produkty jsou k dostání v salonech spolupracujících se značkou ALCINA | Zdroj: archiv firem

Minerální kompaktní pudr

Odstín číslo 4 s názvem Coriander mi naprosto vyhovuje. Balení pudru je velmi praktické, takže se hodí do kabelky nebo kamkoliv na cesty. V malé pudřence se totiž ukrývá nejen samotný pudr, ale také zrcátko a dokonce i labutěnka. Oceňuji, že pudr zmatňuje, ale nevytváří nepřirozenou vrstvu na obličeji. Make-up ovšem příliš nefixuje. Přesto si myslím, že v tomto případě dostanete za málo peněz opravdu hodně kvalitní muziky.

+ praktické balení se zrcátkem i labutěnkou, zmatňuje

Minerální kompaktní pudr, odstín č. 4, Dermacol, 159 Kč/8,5 g
Minerální kompaktní pudr, odstín č. 4, Dermacol, 159 Kč/8,5 g | Zdroj: archiv firem

Kompaktní pudr, La Mer

Se značkou La Mer se setkávám podruhé. Jejich hydratační krém je naprosto perfektní! Od kompaktního pudru jsem tak měla velké očekávání. To se naplnilo. Luxusní design mě na první pohled zaujal. Stejně tak i samotný pudr, který zmatňuje, fixuje make-up a pleť je díky němu sametově hladká. Velkou výhodou je, že zvládne překrýt i kdejaké nedokonalosti. Je to perfektní produkt, jen jeho cena je vyšší. Ale pudr vydrží opravdu dlouho. Já už ho používám dva měsíce každý den a přijde mi, že skoro neubyl.

+ sametově hladká pleť, fixace make-upu, kryje nedokonalosti

Kompaktní pudr, Skincolor, La Mer, prodává: douglas.cz, odstín medium, 2070 Kč/8 g
Kompaktní pudr, Skincolor, La Mer, prodává: douglas.cz, odstín medium, 2070 Kč/8 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Ivona, 34 let: "Od pudru očekávám, že bude tečkou za make-upem. Zafixuje ho, ale nepřekryje, spíše s ním splyne. Pleť bude přirozeně matná a zároveň rozzářená (což si protiřečí jen zdánlivě)."

Fixační transparentní kompaktní pudr, Sothys

Přiznám se, že pudry běžně nepoužívám, a tak mi doma citelně chyběl štětec k jejich aplikaci. Díky tomuto pudru od Sothys si ale jeden plánuju pořídit. Bílého pudru jsem se nejprve trochu obávala, přece jen si s ním užily dost trapasů i hollywoodské hvězdy na červeném koberci. Na druhou stranu, když si dá člověk pozor, výsledek stojí za to. Asi dvě hodiny po aplikaci jsem šla náhodou kolem zrcadla a došlo mi, co má být míněno tím, když se řekne "průsvitná" nebo "porcelánová" pleť. Přesně tak jsem si totiž připadala. Jediné minus tohoto pudru může být vyšší cena a také fakt, že se hůře otvírá (hned jsem si ho kvůli tomu bohužel poškrábala). Chybějící labutěnku už chápu, tady je zkrátka třeba štětec.

+ efekt porcelánové pleti, fixace make-upu, zrcátko

Fixační transparentní kompaktní pudr, Teint transparent, Sothys, 1330 Kč/6 g
Fixační transparentní kompaktní pudr, Teint transparent, Sothys, 1330 Kč/6 g | Zdroj: archiv firem

Zmatňující kompaktní pudr, Dermacol

Podobná zrada jako u Sothys, i tady mi chyběla labutěnka. Jinak mě překvapoval už jen příjemně. Balení sice jednodušší a bez zrcátka, ale to je dáno i cenou (89 Kč). Na druhou stranu je díky tomu lehčí, takže nezatíží vaši kabelku. Oceňuju dekorativní reliéf a přirozený odstín (2). Pudr pleť opravdu hezky zmatní, na můj vkus by mohl být efekt přirozenější, ale přikládám to opět k tomu, že jsem ho aplikovala provizorní labutěnkou a ne štětcem. Překvapivě dobře však držel. Celkově jde o velmi solidní produkt, i vzhledem k jeho nízké ceně.

+ výdrž, cena, lehký do kabelky

Kompaktní pudr, Dermacol, odstín 2, 99 Kč/8 g
Kompaktní pudr, Dermacol, odstín 2, 99 Kč/8 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Petra, 34 let: "Pudr beru jako pomocníka, který doladí líčení, skryje nedokonalosti a učiní pleť kdykoliv během dne matnější.“

Kompaktní pudr, Maybelline

Když moje pleť zrovna nevykazuje výrazné nedokonalosti, volím pudr, abych zmatnila pleť a trochu jí rozjasnila. V létě používám BB krémy a pudr je dobrým parťákem na dolíčení. Superstay 24h Long-lasting opravdu hezky zmatní, a to i na delší dobu, vydrží po ranním nanesení, když neplavu a hodně se nezpotím při sportu, až do večera. Rozjasní, ale úplně nedokáže skrýt nedokonalosti, musíte použít silnější vrstvu, a to už je na pleti znát. Po celodenních aktivitách dokáže pleť na večer, když se chystáte na skleničku nebo do kina, rozjasnit a dát jí svěží vzhled a zakryje i únavu. Póry neucpává, ale ani nezakryje, jen lehce.

+ zmatní, neucpe póry, rozjasní pleť

jdnd
jdnd | Zdroj: archiv firem

Zmatňující pudr pro bezchybnou pleť, Yves Rocher

Ano, zmatní a hurá, skryje nedokonalosti skoro celý den. Tenhle pudr se mi líbí. Obsahuje pudrovou texturu obohacenou o bambusový prášek, a díky tomu dokonale splyne s pletí. Pleť je pružná, dýchá a je příjemná na dotyk, pudr necítíte. Používám ho zejména přes léto jen na podkladovou bázi, která pleť sjednotí a vyhladí a pudrem jen doplním. Voděodolný není, ale po plavání a osušení s ním lehce doladíte pleť a dáte jí sjednocený vzhled. Neucpává póry a nezvýrazňuje vrásky.

+ zmatní, neucpe póry, skryje nedokonalosti, přírodní báze

Zmatňující pudr pro bezchybnou pleť, Yves Rocher, 429 Kč/10 g
Zmatňující pudr pro bezchybnou pleť, Yves Rocher, 429 Kč/10 g | Zdroj: archiv firem