Vyrovnávající kompaktní pudr 02, Dr.Hauschka, 828 Kč

Vyrovnávající kompaktní pudr 02, Dr.Hauschka, 828 Kč Zdroj: archiv firem

Na co se ve světě krásy těšit na podzim?
2
Fotogalerie

Pleťové krystaly i wellness kameny: 10 kosmetických novinek na září

Nová sezóna si žádá nové produkty, díky kterým bude vaše pleť po náročném létu vypadat jako znovuzrozená. Přinášíme vám deset žhavých novinek z oblasti péče i dekorativní kosmetiky, které by vám s příchodem prvních podzimních dnů neměly uniknout.

Nedokonalosti jsou bez šance

Svět miluje Toma Forda nejen pro jeho návrhářské a filmařské schopnosti, ale také pro jeho kosmetickou a parfémovou řadu, která je stále bohatší. Na začátku září se nabídka rozšíří hned o dva produkty: Kromě pudrové semi-matné tvářenky hned se dvěma rozjasňujícími odstíny přichází do prodeje také korektor Shade & Illuminate.

A v čem je jeho největší síla? Je zcela odolný proti potu a vlhkosti, na pleti umí vykouzlit skutečně přirozený sametový vzhled a hlavně vydrží klidně celý den, aniž by se sléval do linek. Na výběr pak máte hned ze dvanácti odstínů.

Tom Ford Shade & Illuminate Concealer, prodává Douglas, 2 200 Kč
Tom Ford Shade & Illuminate Concealer, prodává Douglas, 2 200 Kč | Zdroj: archiv firem

TIP NA VIDEO: Největší chyby při aplikaci korektoru a make-upu. Děláte je taky?

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 10

Domácí pleťový wellness

Kdo nemiluje masáže, jako by nebyl. Proč ale nedopřát relax i své pleti? Staročínská metoda Gua Sha, ke které se používá speciální destička z kamene, je v posledních letech nejen v Česku stále populárnější. A není se čemu divit. Gua Sha je totiž vhodná pro jakoukoliv část těla, přímo obličejová masáž kamennou destičkou podporuje tvorbu kolagenu, stimuluje energetické body i krevní oběh, připravuje pleť na aplikaci dalších kosmetických produktů a má také antioxidační účinky. Pravidelné používání pak navíc přispívá ke zpevnění kontur obličeje, snížení hloubky již vzniklých vrásek a zároveň pomáhá předcházet tvorbě nových.

A kde masážní Gua Sha destičku sehnat? Zkuste třeba značku Annabelle Minerals, která je známá například pro své sypké make-upy. Mezi jejich čerstvými novinkami najdete právě růženínový masážní kámen, který už nebudete chtít pustit z ruky.

Masážní kámen Gua Sha, Annabelle Minerals, 379 Kč
Masážní kámen Gua Sha, Annabelle Minerals, 379 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 10

Už žádné oteklé oči

Otoky očí dokážou být po ránu nepříjemnou záležitostí. S tím si ale umí poradit novinka Serum Liposmose od Biologique Recherche, a to jak v případě, kdy se jedná o otok způsobený zadržením vody, tak o ten tukového rázu. Nejde ale o žádnou SOS pomoc, jejíž účinek hned vyprchá – sérum si totiž umí s otoky poradit hlavně z dlouhodobého hlediska, což rozhodně není na škodu.

A co ještě umí? Sérum kromě boje proti „puffy eyes“ pomáhá i se zpevněním očního víčka a celkovým posílením pokožky v této oblasti.

Oční sérum proti otokům Serum Liposmose, Biologique Recherche, 2130 Kč
Oční sérum proti otokům Serum Liposmose, Biologique Recherche, 2130 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 10

Vnitřní regenerace se hodí

Výživa pleti je v rámci beauty rutiny nezbytná. Ne vždy ale pokožka dostane vše potřebné pouze díky vnější aplikaci. Proto není od věci přistoupit také k vnitřní péči. A to doslova. Značka Welleco, jejíž produkty seženete v pražském Ingredients Store, proto se začátkem září přichází s novinkou v podobě kapslí The Skin Elixir, které dají vaší pleti to, co skutečně potřebuje, aby zůstala projasněná, čistá a zregenerovaná.

A co všechno kapsle obsahují? Najdete v nich koncentrovanou směs více než patnácti zelených superpotravin a dalších pleti prospěšných přírodních ingrediencí, mezi kterými nechybí například niacinamid nebo vitamín E. The Skin Elixir je zároveň kompletně veganský, neobsahuje lepek, laktózu, vejce, sóju, ořechy, umělá barviva ani ochucovadla.

Welleco Skin Elixir (60 kapslí), Ingredients Store, www.ingredients-store.com, 1 100 Kč
Welleco Skin Elixir (60 kapslí), Ingredients Store, www.ingredients-store.com, 1 100 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 5 / 10

Superhrdina v kategorii péče

Korejská značka Erborian působí ve světě kosmetiky už několik let jako absolutní smršť, které propadá stále více nadšenců po celém světě. Čím to je? Samozřejmě kvalitou, ale také lehce hybridním pojetím, díky kterému jsou některé produkty nejen pečující, ale zároveň se dají zařadit i do skupiny dekorativní kosmetiky.

A co je u Erborianu tento podzim nového? Zejména čtveřice super sér, v nichž 80 % tvoří aktivní složky (například peptidy, kyselina hyaluronová nebo vitamín C) a účinné ingredience – ženšen, bambus, yuzu a červená paprika. Všechny čtyři produkty obsahují ještě prebiotika, která udržují rovnováhu pokožky a pomáhají s její hydratací. Pro pleť je to absolutní výživová bomba.

Super Serum, Erborian, od 1100 Kč
Super Serum, Erborian, od 1100 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 6 / 10

Sbohem, zarudnutí!

Teploty klesají a naše pleť teď bude minimálně po několik měsíců dostávat zase pěkně zabrat. Pokud i vy nejen v tomto období trpíte na skvrny a nepříjemné zarudnutí, zkuste obhlédnout nové vyrovnávající kompaktní pudry od Dr. Haushky. Přímo na zarudnutí je pak ideální odstín 02, který obsahuje výtažky z léčivých bylin i vysoký podíl pěsticího hedvábí, jež dlouhodobě udržuje vlhkost pokožky a zabraňuje jejímu vysoušení.

A jak tohoto pomocníka použít? Nejprve na pleť naneste denní krém a nechte jej vstřebat. Poté pomocí štětce smíchejte všechny barvy pudru a krouživými pohybu od středu směrem ven jemně nanášejte na obličej. Pak už stačí jen aplikovat make-up a finálně přepudrovat.

Vyrovnávající kompaktní pudr 02, Dr.Hauschka, 828 Kč
Vyrovnávající kompaktní pudr 02, Dr.Hauschka, 828 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 7 / 10

Krystaly dorazily do Česka

Miluje ji Victoria Beckham, Rosie Huntington-Whiteley i Kim Kardashian. Kosmetická značka Cosmedix, která je skutečným světovým hitem, konečně dorazila i do Česka. Všechny jejich produkty se nesou v duchu maximálních účinků s minimálním podrážděním pleti. Ve složení proto vždy najdete ty nejčistší ingredience. Výrobky navíc neobsahují parabeny, vazelínu, minerální olej, PEG, laurethsulfát sodný, hydrochinon, kyselinu glykolovou, donory formaldehydu, umělá barviva nebo vůně. A a k tomu se zcela vyhýbají testování na zvířatech.

A jakým produktem začít? Rozhodně očním sérem s tekutými krystaly Opti Crystal, které nejenže má zcela dokonalou strukturu a barvu, ale oční okolí výrazně hydratuje a pomáhá s tmavými kruhy pod očima.

Oční sérum s tekutými krystaly, Cosmedix, 2950 Kč
Oční sérum s tekutými krystaly, Cosmedix, 2950 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 8 / 10

Ze srdce Japonska

Kosmetická značka Shiseido si na podzim připravila speciální pečující řadu WASO, která čerpá především z tradice japonských farem a jejich čistých superingrediencí. Záruka skutečné kvality, čerstvosti i účinnosti jednotlivých ingrediencí je poté zajištěna tak, že se přímo japonští farmáři podílejí na celém vývoji těchto produktů.

A co ve WASO řadě primárně najdete? Zejména výrobky zaměřující se na póry, hydrataci, rovnováhu pleti a eliminaci skvrn, které nejsou jen marketingovým tahákem, ale skutečným malým zázrakem.

Pečující řada WASO, Shiseido
Pečující řada WASO, Shiseido | Zdroj: archiv firem

Pokračování 9 / 10

SPF nejen na léto

Krémy s ochranným faktorem by neměly mít místo jen ve vaší výbavě na letní měsíce. Proto se i na podzim rozhlédněte po krému, který vaší pleti dodá potřebné živiny a také ji náležité ochrání. Své o tom ví značka přírodní kosmetiky Dulcia, která právě uvedla na trh ochranný pleťový krém s SPF škálou 6,15 a 30.

A v čem je jeho největší kouzlo? Kromě příjemné chladivé konzistence je jeho složení bohaté na vzácné rostlinné oleje, aloe vera a směs aktivních látek, jež pleť vyživují, hydratují a chrání. Krém navíc obsahuje japonský zelený čaj matcha, který vyniká nejvyšším obsahem nejúčinnějšího antioxidantu EGCG a má silné protirakovinné, antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti.

Ochrann pleťový krém proti slunečnímu záření s SPF 30, Dulcia, 590 Kč
Ochrann pleťový krém proti slunečnímu záření s SPF 30, Dulcia, 590 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 10 / 10

Kam všechnu kosmetiku schovat?

Kosmetické novinky jsou samozřejmě skvělé. Ale jak je všechny uskladnit? Ať už chcete mít své beauty nezbytnosti prostě jen na jednom místě v koupelně, nebo se chystáte na výlet či dovolenou, kvalitní taštička či kosmetický kufřík by vám neměly chybět.

A kde nějaké kosmetické vybavení pořídit? Pro inspiraci se podívejte na e-shop Notino, které si na začátek podzimu připravilo speciální kolekci pastelových doplňků, mezi kterými kromě taštiček najdete třeba i zrcátko, make-upovou houbičku nebo třeba hebké scrunchie gumičky do vlasů.

Pastelová kolekce doplňků, Notino.cz
Pastelová kolekce doplňků, Notino.cz | Zdroj: archiv firem