Balzám na rty Hydro Care, Labello, 65 Kč/4,8 g

Balzám na rty Hydro Care, Labello, 65 Kč/4,8 g Zdroj: archiv firem

Balzám na rty, Amazinc!, organikk.cz, 240 Kč/9 g
Regenerační balzám na rty Aquaphor SOSEucerin, 185 Kč/10 ml
..
Ochranný balzám a posilující lesk na rty s živým kolagenem, Natural Collagen, Inventia, 339 Kč/5 ml
.
21
Fotogalerie

Nejlepší zimní balzámy na rty, které nevysušují a spolehlivě chrání!

Bez balzámu ani ránu, především teď v zimě! Jenže ne každý spolehlivě hydratuje, chrání a ještě třeba příjemně voní. Několik jsme jich pro vás otestovaly! Třeba díky nám najdete ten pravý, se kterým strávíte celou zimu. 

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Balzám na rty, Amazinc!

Tak tenhle balzám mi byl sympatický na první pohled, a to díky obalu z kartonového papíru, který je lehký a odolný a hlavně plně recyklovatelný. Balzám má vanilkový nádech a je jako stvořený do mrazivých zimních dnů. Beru si ho s sebou všude na výlety, protože vím, že rty spolehlivě ochrání a zregeneruje. Obsahuje pouze přírodní hydratační přísady, jako jsou včelí vosk, olej z jojoby a mandlí nebo organicky zpracované olivy. Spolehlivě také vyléčí již popraskané a bolavé rty.

+ eko obal, přírodní složení, spolehlivá ochrana

Balzám na rty, Amazinc!, organikk.cz, 240 Kč/9 g
Balzám na rty, Amazinc!, organikk.cz, 240 Kč/9 g | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty, Oolaboo

Zatímco předchozí balzám na rty mám neustále ve svém cestovním batůžku, tenhle elegantní balzám s obsahem organicky vyráběného včelího vosku a extraktu z máty jsem pasovala na takzvaný kabelkový. Nosím totiž jen malé kabelky a do nich se mi malinký minimalistický balzám krásně vejde. Musím říct, že jsem od prvního nanesení nadšená. Mám totiž ráda balzámy, které na rtech malinkato pálí, a tenhle to díky obsahu máty má. Ten pocit není vůbec nepříjemný, ale krásně svěží. Balzám spolehlivě hydratuje a jako bonus nabízí také ochranu před slunečním zářením, takže je to skvělý parťák i na hory (a nebo k moři).

+ praktické balení, minimalistický vzhled, obsah máty

.
. | Zdroj: archiv firem

Multifunkční tyčinka BIO levandule, kokoso baby

100% přírodní multifunkční balzám v tyčince je pro mě rozhodně jedním z kosmetických objevů letošního roku. Víceúčelový balzám totiž pomáhá opravdu na všechno! Zahojil mi popraskané rty i nos odřený od rýmy a manželovi zase suché lokty. Dětem s ním můžete namazat suchou pokožku kdekoliv na těle včetně obličeje. Krásně voní po levanduli a jako bonus má 100% recyklovatelný obal. Tenhle zázrak už vozím všude při sobě!

+ složení, univerzální využití, vůně

Multifunkční tyčinka BIO levandule, kokoso baby, madeformoms.cz, 310 Kč/45 g
Multifunkční tyčinka BIO levandule, kokoso baby, madeformoms.cz, 310 Kč/45 g | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty Aquaphor, Eucerin

Když se řekne Eucerin, vybavím si automaticky kvalitní a spolehlivou péči chránící před sluncem, zázračný a hojivý krém na ruce a ochranné balzámy na rty, které mě nikdy nezklamaly. Vždy, když vyrážím na hory nebo někam, kde vím, že budu trávit hodně času v mrazivém počasí, vybavím se balzámem od Eucerinu. Ten z edice Aquaphor jsem letos vyzkoušela poprvé a jsem stejně spokojená jako se všemi ostatními. Díky obsahu panthenolu, vitaminu E a bisabololu, který je hlavní složkou esenciálního oleje heřmánku pravého, téměř okamžitě zklidní podrážděné a bolavé rty a působí i jako spolehlivá prevence. Jediné, co mi trochu nevyhovuje, je nanášení skrze plastovou „hubičku“, ale to mě rozhodně neodradí od jeho používání.

+ zklidňuje, regeneruje

Regenerační balzám na rty Aquaphor SOSEucerin, 185 Kč/10 ml
Regenerační balzám na rty Aquaphor SOSEucerin, 185 Kč/10 ml | Zdroj: archiv firem

Ochranný balzám a posilující lesk na rty, Inventia

Na začátek musím vypíchnout, že balzám krásně sladce voní a má příjemnou nelepivou konzistenci. Balzám v první řadě posiluje plnost rtů, ale samozřejmě také chrání, zvláčňuje a regeneruje. Speciální receptura kombinuje účinky omlazujícího a regeneračního přírodního kolagenu Inventia®, elastinu, bambuckého másla, jojobového oleje, skvalanu a vitaminu E. Rty jsou okamžitě po aplikaci zklidněné, hedvábně lesklé, hebké, sametově hladké a jemné. Kvůli kelímku, ve kterém je obsažen, jsem ho pasovala na balzám na nočním stolku, takže si s ním mažu rty hned ráno po probuzení a také před spaním.

+ sladká vůně, posiluje plnost rtů

Ochranný balzám a posilující lesk na rty s živým kolagenem, Natural Collagen, Inventia, 339 Kč/5 ml
Ochranný balzám a posilující lesk na rty s živým kolagenem, Natural Collagen, Inventia, 339 Kč/5 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Bio balzám na rty Karité, Saloos

Výživný balzám, který rty regeneruje pomocí výtažků z rakytníku řešetlákového, se aplikuje prstem z kelímku. Nemusí to vyhovovat každému, zejména nyní, když je třeba zachovávat co největší hygienu. Já jsem ho i z tohoto důvodu používala jen večer před spaním. Balzám je hodně hutný, v podstatě funguje jako hydratační maska, která skvěle pomáhá na popraskané rty. Pokud tím trpíte, doporučuju, pokud jen potřebujete udržet rty přes zimu hezké, možná se vám bude zdát hutný. Ale dobře se vstřebává.

+ čistě přírodní produkt

Balzám na rty BioKarité, Saloos, saloos.cz, 93 Kč/19 ml
Balzám na rty BioKarité, Saloos, saloos.cz, 93 Kč/19 ml | Zdroj: archiv firem

Ochranná pomáda na rty, Nobilis Tilia

Tahle pomáda mě nadchla krásnou bylinkovou vůní (ve skutečnosti jde o kombinaci levandule, meduňky a tea tree). Oceňuji i výrazně zkosený tvar, který padne přesně na rty. Pokud jsem Saloos doporučovala spíše jako první pomoc na popraskané rty, tak tato pomáda, mimochodem vyrobená z přírodních olejů a vosků, mi přijde skvělá pro každodenní používání a prevenci.

+ přírodní, krásná vůně, prakticky zkosený tvar

Ochranná pomáda na rty, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 109 Kč/4,2 g
Ochranná pomáda na rty, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 109 Kč/4,2 g | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty SOS, Marionnaud

Tento balzám otestovala moje dcera, která se ráno budila s popraskanými rty. Jde o produkt z řady Marionnaud Skin Systéme Hydrate, který rty chrání a vyživuje pomocí bambuckého másla, hroznového oleje a mastných kyselin. Dcerka, která si balzám aplikovala večer před spaním, oceňovala hlavně příjemnou vanilkovou vůni. A výsledek se také dostavil, rty měla už za dva dny v pořádku a zahojené.

+ příjemná vůně, spolehlivá ochrana před vysoušením rtů

Balzám na rty SOS Lipbalm, Sin Systéme Hydrate, Marionnaud, marionnaud.cz, 93 Kč/4,8 g
Balzám na rty SOS Lipbalm, Sin Systéme Hydrate, Marionnaud, marionnaud.cz, 93 Kč/4,8 g | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty Hydro Care, Labello

Klasické Labello pro změnu testoval můj muž, který v zimě trpívá na suché rty a nyní navíc pravidelně chodí běhat ven. Produkt obsahuje čistou pramenitou vodu a výtažek z aloe vera a nádherně voní, což potvrdil i partner. Tyčinka na rtech klouže nesmírně lehce, téměř jako by šlo o jemný krém. Jak působí? Slovy mého muže si nevzpomíná, že by měl v poslední době popraskané rty, což v tomto období obvykle mívá. Takže asi v pořádku!

+ krásná vůně, příjemně lehká konzistence

Balzám na rty Hydro Care, Labello, 65 Kč/4,8 g
Balzám na rty Hydro Care, Labello, 65 Kč/4,8 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Petra

Regenerační balzám na rty Síla včelího vosku, Astrid

Když je mým rtům nejhůř, vždy sahám po medu, namažu rty a dopřávám jim výživu. A tak balzám Astrid s včelím voskem a medem je mým skvělým pomocníkem hlavně v zimě, kdy zapomínám pít, přecházím ze zimy do tepla a při běhu je často olizuji. Moje rty perfektně zregeneruje, dodá jim vláčnost a rychle je zhojí. Nosím ho neustále v kabelce a mažu několikrát denně. Zejména teď pod rouškou moje rty péči potřebují. Nelepí, příjemně voní a moje dcera a manžel mě na ně rádi pusinkují. To, že se jedná o český výrobek a ve složení už nenajdete palmový olej, je jeho další plus. Balzámy Astrid už mě provázejí od mládí a nedám na ně dopustit.

+ zvláčňuje, rychle uleví od suchosti a napnutí, za dobrou cenu skvělý efekt

Regenerační balzám na rty Síla včelího vosku, Astrid, 59 Kč/4,7 g
Regenerační balzám na rty Síla včelího vosku, Astrid, 59 Kč/4,7 g | Zdroj: archiv firem

Dětská pomáda Bětka, Nobilis Tilia

Zde byla hlavní testerkou má osmiletá dcera. Se suchými rty bojujeme neustále, neboť si je často olizuje a tak jako já zapomíná pít. Dětskou pomádu Bětka nosí každý den do školy a poctivě maže, už jen pro to, že vypadá jako velká a má jakousi rtěnku. Líbí se jí přírodní vůně i to, že rty po nanesení trochu lepí, a i když je olízne, není chuť nepříjemná. Navíc dlouho na rtech vydrží a nemusí mazat tak často. Problém má trochu s nanášením, pomáda je tuhá a ne moc snadno se roztírá, musí přitlačit a rty pomádou vykreslovat. Jako mamince se mi líbí složení, kde je mimo jiné přírodní složky i šípkový olej, který má vysoký obsah beta-karotenů a vitamínů. Obsahuje také éterický olej z červeného pomeranče, který podporuje svojí vůní veselou a hravou náladu. A to je perfektní!

+ dlouho vydrží na rtech, přírodní složení, hojí

Dětská pomáda Bětka, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 109 Kč/4,2 g
Dětská pomáda Bětka, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 109 Kč/4,2 g | Zdroj: archiv firem

Tuhý olej Nature Bioactive, For Life & Madaga

Sílu olejů jsem objevila už dávno a od té doby je používám na svou pleť s radostí, protože vím, že jí svědčí a pomohou. Používám je na odličování, místo krému a na tělo. A nyní i na rty. Jedná se o tuhý olej, který lehce vytlačíte na prst a namažete rty a i jejich okolí, klidně až pod nos. Tím, že se však nanáší prsty, používám tento olej jen doma, kdy vím, že mám čisté prsty. Rty zjemní, promastí a je skvělým podkladem pro matné rtěnky, které mají tendenci vysušovat. Na rtech olej vydrží celkem dlouho, je bez chuti a rty po sobě příjemně kloužou. Obsahuje hned čtyři oleje – arganový, olivový, meruňkový a slunečnicový.

+ hebké rty, dobrý podklad pod rtěnky, můžete mazat i dál od rtů, BIO

Tuhý olej Nature Bioactive, For Life and Madaga, forlifenadaga.com, 199 Kč/18 ml
Tuhý olej Nature Bioactive, For Life and Madaga, forlifenadaga.com, 199 Kč/18 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webů Ženy.cz a Mojezdraví.cz – Irena

Pečující balzám na rty Sedmikráska, Manufaktura

Balzámy na rty od Manufaktury jsou naše rodinná záležitost. Mají skvělý poměr cena – výkon – složení. Děti je nosí v zimě do školy, dávám je jako dárky neteřím. Pokud nemá člověk popraskané rty, panuje s nimi napříč rodinou maximální spokojenost. Dobře se roztírají i vstřebávají a nevysušují. A krásně a přirozeně voní. Sedmikráska je můj favorit, u neteří vede jahoda. Pokud ale člověk míří na hory nebo má rty hodně vysušené, saháme po těch léčivých.

+ složení, vůně

- nenašla jsem

Pečující balzám na rty Sedmikráska, Manufaktura, 119 Kč/4 g
Pečující balzám na rty Sedmikráska, Manufaktura, 119 Kč/4 g | Zdroj: archiv firem

Pomerančový zázračný kelímek, Oriflame

Tyhle roztomilé kelímky od Oriflamu mám ráda. Ačkoliv vůně pomeranče nepatří mezi mé favority, tahle byla velmi jemná a nevtíravá, takže mi vyhovovala. Přípravek se poměrně rychle vstřebá, na rozdíl od jiných nezůstane jen na povrchu rtů a opravdu je promaže. Následně je nevysušuje, což je také velké plus a není to samozřejmost. Pokud jsem ale měla rty hodně vysušené, bylo potřeba sáhnout po jiném přípravku. Balení je nádherné, přes den do kabelky ideální velikost, nanášení prstem je ale obzvlášť v této době nepraktické.

+ vůně, rty promaže a nevysušuje

Pomerančový zázračný kelímek, Oriflame, cz.oriflame.com, 199 Kč / 15 ml
Pomerančový zázračný kelímek, Oriflame, cz.oriflame.com, 199 Kč / 15 ml | Zdroj: archiv firem

Přírodní veganský balzám na rty máta & pomeranč, Ponio

Slovenská přírodní kosmetika Ponio má nejen perfektní složení a hezké obaly, ale zatím mne nezklamala ani účinky. Po deodorantu a tuhém šamponu jsem si oblíbila i balzám na rty. Tenhle skutečně promaže a díky složení ho s klidným srdcem používám opakovaně a neřeším, jestli do těla nedostávám zbytečnou chemii. Dá se také využít na jiná suchá místa na těle. Je skvělý do kabelky, jemná vůně neomrzí, nevysušuje, prostě takový zimní must-have.

+ složení, obal, vůně

Přírodní veganský balzám na rty máta & pomeranč, Ponio, www.biobalicek.cz, 189 Kč / 9 ml
Přírodní veganský balzám na rty máta & pomeranč, Ponio, www.biobalicek.cz, 189 Kč / 9 ml | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty Med Repair, Labello

Labello je spolehlivá jistota na zimní hory. Příjemně voní, na sjezdovce chrání a dokáže i lehce hojit, když jsou rty rozpraskané. Navíc obsahuje SPF. Každý den bych ho asi nepoužívala, radši dám přednost přírodním balzámům a ochranný faktor během zimy ve městě nepotřebuji. Do přírody a hlavně na lyže je to ale má volba číslo jedna.

+ skvělý na hory, hojí

Balzám na rty SPF 15 Med Protection, Labello, www.mall.cz, 66 Kč/4,8 g
Balzám na rty SPF 15 Med Protection, Labello, www.mall.cz, 66 Kč/4,8 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Balzám na rty Karité, Yves Rocher

Zamilujete si ho na první dotek. Při nanášení je neuvěřitelně příjemný a hebký a stejný pocit zanechával na mých rtech ještě dlouho po aplikaci. Oproti jiným balzámům má hutnější konzistenci, to ale vůbec nevadí. Naopak, právě díky tomu vydrží na rtech o poznání déle. Rty se mi díky němu neloupaly ani v teplotách kolem nuly a byly stále hebké a vyživené.

+ vstřebávání, účinek

Balzám na rty Karité, Yves Rocher, 79 Kč/4,8 g
Balzám na rty Karité, Yves Rocher, 79 Kč/4,8 g | Zdroj: archiv firem

Balzám na citlivé rty D-panthenol, Astrid

Zjistila jsem, že tenhle balzám na rty je mi výborným pomocníkem zejména ve chvílích, kdy už mi na ně v zimních měsících vůbec nic jiného nezabírá. Stačilo mi natřít jej dvakrát nebo třikrát denně a do týdne přestaly mé rty působit suchým a mdlým dojmem. D-panthenol mi rty krásně zklidnil, když se mi z nich začala lehce odlupovat kůže. Je pravda, že je potřeba ho natírat častěji než některé jiné balzámy, ale to mi nakonec vůbec nevadilo. Na balzámech jsem totiž vážně závislák.

+ účinek D-panthenolu

Pečující balzám na citlivé rty s panthenolem Lip Care, Astrid, 59 Kč/4,8 g
Pečující balzám na citlivé rty s panthenolem Lip Care, Astrid, 59 Kč/4,8 g | Zdroj: archiv firem

Pečující balzám na rty Meruňka, Manufaktura

V první řadě neskutečně nádherně voní. Meruňka společně s jojobovým olejem, bambuckým máslem a včelím voskem dodala mým rtům všechnu výživu, kterou v chladných měsících nutně potřebovaly. Balzám má schopnost vytvořit na rtech ochranný filtr, který jsem nijak nevnímala, naopak jsem si dokonale užívala jeho jemnost a vůni. Příjemný pocit navíc dlouho vydrží, takže není třeba balzám nanášet nijak často – samozřejmě s výjimkou situací, kdy jíte. Oceňuji i jeho výdrž pod rouškou. Při jejím častém nošení jiné balzámy většinou nevydrží.

+ vůně, účinek

Pečující balzám na rty Meruňka, Manufaktura, 99 Kč/4 g
Pečující balzám na rty Meruňka, Manufaktura, 99 Kč/4 g | Zdroj: archiv firem

Zázračný kelímek s olejem z ekvádorské růže, Oriflame

Na tenhle produkt bych klidně vsadila své boty. Zázračný kelímek mě ještě nikdy nezklamal. Mám ráda jeho texturu, účinek i vůni. Zvláště vůně u červeného kelímku je podle mě dokonalá – decentní, jemná a velmi ženská. Kelímek jsem testovala na výletě v horách, a to v - 5 stupních a asi 1200 metrech nad mořem. Přesně jak jsem čekala, nezklamal. Je jemný jako vánek a přitom zatraceně účinný, takže ho řadím mezi své kosmetické favority. Jediné, co bych kelímku vytkla, je nepraktické balení. Nabírat ho prsty (nedej bože, když máte dlouhé nehty) není úplně to pravé ořechové. Jinak je to ale podle mě jednička na trhu mezi balzámy.

+ vůně, perfektní účinek

Zázračný kelímek s olejem z ekvádorské růže, Oriflame, cz.oriflame.com, 199 Kč/15 ml
Zázračný kelímek s olejem z ekvádorské růže, Oriflame, cz.oriflame.com, 199 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem