.

. Zdroj: archív firem

Tvářenka I´m Blushing, Gosh Copenhagen, fann.cz, 299 Kč
.
.
.
.
8
Fotogalerie

Nejlepší tvářenky: Které vydrží celý den a dobře kryjí?

Nemůžete najít tu pravou tvářenku, u které by vám vyhovoval odstín, snadno se nanášela a navíc vydržela celý den? Třeba to bude právě jedna z těch, které jsme my vyzkoušely. 

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 36 let: „Tvářenku používám denně, bez ní se cítím jako nahá. Mám ráda broskvové odstíny.“

Tvářenka Alcina, odstín Triple Peach Tvářenku se zdobným reliéfem tvoří skládanka tří odstínů, v poměrně robustním pouzdře nechybí ani zrcátko a malý plochý štětec. S tím se mi bohužel příliš nedařilo nanést tvářenku rovnoměrně, ale když jsem to zkusila se svým vlastním, výsledek byl super. Dva odstíny jsou na pohled hodně světlé, ale je to jen zdání, pigmentují dostatečně a dodávají okamžitý zdravý vzhled. Nejtmavším odstínem můžete rovnou vystínovat lícní kosti u uší, jde jen o to správně nabrat barvu a natočit štětec, což je otázka cviku.

+ mix tří odstínů, které dohromady tvoří krásnou zdravou barvu, zdobný reliéf, dobrá pigmentace

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 28 let: „Tvářenku jsem teď delší dobu nepoužívala, protože jsem si vystačila jen s bronzerem a rozjasňovačem, ale od teď ji mám zase ve své základní výbavě.“

Tvářenka Maybelline, odstín Peach

Už po prvním použití jsem věděla, že tahle tvářenka je skvělá. Má malé praktické balení, které se vejde všude, naprosto ideální broskvový odstín, který podtrhne ještě zbytky opálení z léta, a navíc drží celý den. Také se jednoduše nanáší, nemusíte se bát, že byste si vytvořila nějakou nevzhlednou mapu. Za mě zkrátka perfektní produkt!

+ praktické balení, odstín, výdrž

.
. | Zdroj: archiv firem

Tvářenka Gosh Copenhagen, odstín Passion

Tvářenka má elegantní balení, ale mnohem více mě potěšilo, že vydrží opravdu celý den, má sytou barvu a vůbec nepráší. Zpočátku jsem si musela zvyknout na odstín, který je na kůži tmavě růžový, ale když jsem mu trochu přizpůsobila líčení, vypadalo to moc pěkně. I tak bych ale raději zvolila odstín s názvem Flirt, který je v mé oblíbené broskvové barvě.

+ sytá barva, výdrž

Tvářenka I´m Blushing, Gosh Copenhagen, fann.cz, 299 Kč
Tvářenka I´m Blushing, Gosh Copenhagen, fann.cz, 299 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz Majka, 34 let: „Mám smíšenou pleť se sklonem ke tvorbě pupínků, po většinu roku je navíc poměrně bledá. Proto se tvářenka stala nepostradatelným pomocníkem v mojí kosmetické výbavě a jsem zvyklá ji používat prakticky denně.“

Tvářenka Dermacol, odstín 02

Mám raději pudrové tvářenky než ty krémové, a to především proto, že se při jejich používání „neupatlám“, protože se obvykle nanášejí velkým štětcem nebo menším přiloženým štětečkem. Krémová tvářenka od Dermacolu mě ale příjemně překvapila tím, jak snadno se mi s ní zacházelo. Perfektní je už samotná tuba, která připomíná tak trochu tlustou pastelku, a dá se tak pohodlně nosit v kabelce beze strachu, že se tvářenka rozsype nebo jinak poškodí. I práce je s ní poměrně snadná. Jednoduše jsem naťupkala trochu tvářenky na tváře a rozetřela ji doztracena. Výhrady mám snad jen k odstínu, protože ten, který jsem testovala, byl snad až příliš oranžový. Na druhou stranu oceňuji to, že tvářenka vydrží skoro po celý den. Za mě jednoznačně prima produkt především ve chvílích, kdy se potřebuji nalíčit co nejrychleji nebo make-up trochu oživit (třeba na večírek s přáteli po práci).

+ snadné nanášení, výdrž

.
. | Zdroj: archiv firem

Minerální tvářenka Annabelle Minerals, odstín 51 Peach Glow

Musím přiznat, že na první pohled mě tvářenka nijak zvlášť nezaujala. Zarazil mě nejen její poměrně mdlý odstín, ale také absence jakékoli příjemné vůně. Proto jsem k ní přistupovala skepticky, ale brzy jsem se přesvědčila o tom, že by člověk nikdy neměl soudit výrobek podle obalu. Minerální tvářenku jsem nanášela velkým štětcem a musím říct, že odstín nakonec krásně sedl i mojí bledé pleti, a navíc se mi u ní na rozdíl od jiných tvářenek nestávalo, že bych jí použila zbytečně velké množství. Na to, že je tvářenka minerální, takže ji tvoří jemný prášek, vydrží na tvářích překvapivě dlouho. Také krabička je malá a skladná, takže se pohodlně vejde do každé kabelky.

+ výdrž, nanášení, složení

.
. | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz a Mojezdraví.cz Irena, 44 let: „Tvářenku používám při líčení jen zlehounka. Hledám přírodní kosmetiku, jemné odstíny a takovou, která nevypadá moc uměle.“

Tvářenka Couleur Caramel, BIO odstín 51 Peach

Couleur Caramel je francouzská přírodní kosmetika, takže body hned za složení. Další sympatie si výrobek získal svým originálním balením v papírové taštičce. A nezklamala, ani co se týče fungování: Je obohacena o přírodní hroznový olej, nepráší při nanášení a také se skvěle rozetře po tváři – opravdu jemně a do ztracena. Nevysušuje a během dne „nemizí“. Pro sytější nebo výraznější líčení je třeba nanést ji ve více vrstvách, to pak k večeru sytost již slábne. Odstín 51 Peach působí na mé stále ještě opálení pleti velmi přirozeně, na zimu bych ale volila odstín studenější.

+ složení, nevysušuje

- nenašla jsem

.
. | Zdroj: archiv firem

Přirozená tvářenka Yves Rocher odstín 01 Rose Pivoine

Yves Rocher v poslední době také vylepšuje své složení. Odstín 01 je velmi světlý a studený, což mi vyhovuje. I tak jsem musela tvářenku nanášet štětcem (s prsty si moc nerozumí) a několikrát, pak ale poměrně dobře splynula s pudrem a působila přirozeně. Vydržela s přehledem do odpoledne, s večerem se začíná lehce vytrácet. Za mne ale dobrý poměr cena/výkon.

- přirozený vzhled

- nenašla jsem

.
. | Zdroj: archív firem