Krémový rozjasňovač v tyčince Pearly Glow Stick, Alcina, 450 Kč

Krémový rozjasňovač v tyčince Pearly Glow Stick, Alcina, 450 Kč Zdroj: archiv firem

Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, 249 Kč
Krémový make-up s kapátkem, Wake Up and Glow Mon Amour, L'Oréal Paris, 214 Kč
Bio rozjasňující krém, Zuii, biorganica.cz, 525 Kč
Bio pudrový rozjasňovač Moon, Zuii, biorganica.cz, 795 Kč
Minerální rozjasňovač Royal Glow, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 359 Kč
7
Fotogalerie

Nejlepší rozjasňovače: Vyzkoušely jsme krémové i pudrové!

Rozjasňovače dodají obličeji tu správnou jiskru! Ale je třeba zvolit takový, který odpovídá tónu vaší pleti, vydrží celý den a bude opravdu spolehlivě zářit. Vyzkoušely jsme pudrové i krémové rozjasňovače, abychom zjistily, který je opravdu ten, bez kterého nedáme v létě ani ránu. 

Redaktorka Andrea, 28 let: "Rozjasňovače používám zhruba dva roky a jsou pro mě stejně důležité jako řasenka. Najít ten pravý ale není nic jednoduchého."

Zkouší: krémové rozjasňovače v tyčince

Krémový rozjasňovač Pearly Glow Stick, Alcina

Rozjasňovače v tyčince jsou skvělé na cesty. A jelikož jsem v poslední době neustále mimo domov, jsou pro mě naprosto ideální. Tento rozjasňovač od Alciny mi vyhovuje nejen svým praktickým balením, ale i šířkou tyčinky, kterou stačí dvakrát přejet lícní kosti a pak jemně prsty rozetřít do ztracena. Díky tomu, že je tyčinka opravdu měkká, nemusíte se bát, že si "vyryjete" čáry do make-upu nebo do tvářenky. Podtrženo, sečteno, od prvního použití ho mám stále u sebe a stal se z něj můj letní parťák!

+ praktické balení, dlouho vydrží

Krémový rozjasňovač v tyčince Pearly Glow Stick, Alcina, 450 Kč
Krémový rozjasňovač v tyčince Pearly Glow Stick, Alcina, 450 Kč | Zdroj: archiv firem

Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura

Pokud už máte opálený obličej, bude pro vás odstín GOLD ideální. Tato tyčinka od Manufaktury je úzká, a tak s ní snadno aplikujete rozjasňovač pod obočí nebo nad srdíčko rtů, aniž byste potřebovala štěteček. Poměrně snadno se nanáší i na lícní kosti. Mně se osvědčilo, že si tyčinkou pomaluji bříška prstů a pak jejich pomocí nanáším rozjasňovač přesně tam, kde ho chci mít. Vyhovuje mi odstín, balení i složení (rostlinné oleje a včelí vosk).

+ složení, zlatavý odstín

Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, 249 Kč
Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, 249 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ivona, 35 let: "Rozjasňovač používám asi rok, ale pouze světlý, nikoli tónující. Nanáším si ho hlavně na líce, spánky a okraje čela, a když si vzpomenu, tak i trochu pod obočí a nad rty."

Zkouší: krémové rozjasňovače

Rozjasňující krém Flora Luminising Creme, Zuii

Tónující denní krém bio značky Zuii se může pyšnit tím, že ho z 99,7 % tvoří přírodní látky (z toho 96 % je bio). Konkrétně obsahuje bambusovou šťávu, zelený čaj a výtažky z heřmánku. Co se týče tónování, jedná se o jemný bronzový odstín, který se má prsty jemně vklepávat na pleť tam, kde chcete zvýraznit přirozené opálení. Ocenila jsem i aplikátor v podobě pumpičky, který považuju za nejpraktičtější a nejhygieničtější. Díky obsahu různých olejů (mandlový, makadamový, slunečnicový) a másel (z kakaovníku či bambucké) by měl mít také hydratační účinky, ovšem na mou suchou pleť to bylo málo. Alespoň takový jsem měla pocit při nanášení – strachovala jsem se, že mi nemastná emulze udělá na obličeji fleky. Nakonec se ukázalo, že zbytečně. Vždy, když jsem se kontrolovala u zrcadla, jsem spíš musela ocenit, že mám krásnou zdravou barvu.

+ přírodní složení, praktická pumpička, přirozený tón

Bio rozjasňující krém, Zuii, biorganica.cz, 525 Kč
Bio rozjasňující krém, Zuii, biorganica.cz, 525 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňovač Glow Mon Amour, Loréal Paris, odstín Loving Peach

Tekutý rozjasňovač s broskvovým nádechem má pro mě příjemnou olejovou strukturu. Nanáší se kapátkem a má se smíchat s make-upem, což preferuju, protože tak lze docílit hodně přirozeného efektu. Stejně tak se ale dá aplikovat i sám o sobě (na konkrétní partie, které chcete zvýraznit), protože s pletí krásně splyne a nedělá žádné hrudky ani fleky. Finální efekt je velmi přirozený, pleť působí sjednoceným dojmem a na sluníčku se i jemně třpytí, což mám ráda. Za mě spokojenost!

+ splyne s pletí, příjemná olejová textura

Editorka Irena, 43 let: "Rozjasňovač používám pokaždé, když se líčím. Potřebuji takový, který si bude rozumět s mým oblíbeným BB krémem nebo make-upem."

Zkouší: pudrové rozjasňovače

Minerální rozjasňovač Royal Glow, Annabelle Minerals

Produkty od Annabelle Minerals jsou sympatické svým složením – jsou 100% přírodní a neobsahují vůbec nic navíc, jako třeba parfémy a podobně. Díky tomu je má pleť výborně snáší. Tento rozjasňovač si výborně rozumí s mým oblíbeným BB krémem i make-upem. Stačí ho opravdu tenká vrstva a výsledek je vidět. Odstín gold je ideální pro opálenou pleť nebo pro snědší typy. Pro mě osobně se více hodí odstín silver.

+ složení, stačí ho tenká vrstva

Minerální rozjasňovač Royal Glow, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 359 Kč
Minerální rozjasňovač Royal Glow, Annabelle Minerals, eshopannabelle.com, 359 Kč | Zdroj: archiv firem

Bio pudrový rozjasňovač Moon, Zuii

Pudrový rozjasňovač od Zuii má úplně všechno, co potřebuji: přírodní složení, nádhernou vůni a úžasné praktické balení jako pudřenka. Má chladný stříbrný lesk a stačí ho opět nanést jen tenoučká vrstva, jinak člověk opravdu září až moc. Skvěle a přirozeně splynul jak s mým BB krémem, kterému dávám většinou přednost v létě, tak s make-upem. Používám ho i na oční víčka, abych si opticky zvětšila oči. Pro mě jasný adept na stálé místo v kosmetické taštičce.

+ vůně, odstín, přirozenost, balení

Bio pudrový rozjasňovač Moon, Zuii, biorganica.cz, 795 Kč
Bio pudrový rozjasňovač Moon, Zuii, biorganica.cz, 795 Kč | Zdroj: archiv firem