Řasenka pro objem a natočení, Catchy Eyes Mascara Drama, Gosh, fann.cz, 289 Kč

Řasenka pro objem a natočení, Catchy Eyes Mascara Drama, Gosh, fann.cz, 289 Kč Zdroj: archiv firem

.
.
...
Řasenka, Wonderwand, Ciaté London, douglas.cz, 549 Kč
Řasenka pro prodloužení a zvětšení objemu, So Fierce Mascara, Revlon, fann.cz, 329 Kč
12
Fotogalerie

Nejlepší řasenky: Které prodlouží, neslepují a nedrolí se?

Najít tu pravou řasenku může někomu trvat klidně i několik let. Některé z nás touží po prodloužení, jiné po zahuštění nebo třeba intenzivní černé barvě, která vydrží celý den. Několik řasenek (do tisícovky) jsme pro vás otestovaly. Třeba vám naše hodnocení pomůže najít tu pravou. 

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Řasenka pro extra objem 3D, Nobea

Řasenka (mimochodem made in Denmark) má plastový zaoblený kartáček, což mám ráda, jsem na tento typ zvyklá. Řasy zvýrazní a perfektně oddělí, pokud je ale potřebujete rovněž zhustit, poohlédla bych se jinde. Skvělé je, že řasy můžete líčit i opakovaně a nemusíte se přitom obávat efektu „pavoučích nohou“. Ideální pro přirozený denní look. Řasenka držela relativně dlouho, ale k večeru už jsem bohužel měla pod očima šmouhy.

+ řasy hezky oddělí, plastový kartáček

Řasenka pro objem s 3D efektem Festive, Nobea, notino.cz, 285 Kč
Řasenka pro objem s 3D efektem Festive, Nobea, notino.cz, 285 Kč | Zdroj: archiv firem

Veganská řasenka pro extra objem, GRoN

Tato řasenka slibuje, že se před vámi mrkací panenka schová do kouta. No, to je popravdě hodně nadnesené. Efekt je totiž velmi minimalistický, což je obecný problém u bio řasenek (alespoň z mé dosavadní zkušenosti, ráda se nechám překvapit). Volbu mezi perfektním make-upem a šetrností k přírodě tak tento produkt zatím neřeší. Řasy jsou zvýrazněné opravdu jen lehce, řasenka je spíše prodlouží, ale objem nedodá.

+ přírodní složení

Veganská řasenka pro extra objem a délku, Extreme Volume, GRON, milujubio.cz, 373 Kč
Veganská řasenka pro extra objem a délku, Extreme Volume, GRON, milujubio.cz, 373 Kč | Zdroj: archiv firem

Řasenka pro objem, Shiseido

Tohle je naprostá bomba! Tedy pokud cílíte na objem řas. Výrobce slibuje, že se řasy zhustí o 250 %, což je přehnané, ale vidět to rozhodně je a už po první aplikaci. Efekt je navíc přesně ve stylu názvu řasenky: kontrolovaný chaos. Řasenka dodává lehce rebelský look, jelikož jednotlivé řasy neodděluje tak precizně, ale to není vůbec na škodu. Chválím také výrazný pigment a štěteček, který dokáže přirozeně obalit každou řasu, aniž by ji zatížil. Škoda, že na konci dne jsem měla pod očima pár žmolků, jinak bych měla novou favoritku.

+ dodává opravdu výrazný objem

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Řasenka pro výrazný objem, Naj-Oleari

Italskou dekorativní kosmetiku Naj-Oleari jsem si za tu poměrně krátkou chvíli, co je na českém trhu, velmi oblíbila. Jedním z nejspolehlivějších produktů této značky je pro mě jednoznačně řasenka, která splňuje téměř vše, co bych si přála. Má hustý kartáček, řasy odděluje a neslepuje. Jsem maximálně spokojená i s efektem zahuštění a prodloužení. Vyzdvihnout musím i celodenní výdrž! Jediným drobným minusem je, že když ji během dne nanesete znovu, řasy už nezvládne pročesat a slepí je. Na to si dejte pozor!

+ hustý kartáček, dodává objem i délku, vydrží celý den

Řasenka pro výrazný objem, Wear The Volume Mascara - Infinity Black, Naj-Oleari, fann.cz, 590 Kč
Řasenka pro výrazný objem, Wear The Volume Mascara - Infinity Black, Naj-Oleari, fann.cz, 590 Kč | Zdroj: archiv firem

Černá řasenka, Ciaté London

Tahle řasenka mě příjemně překvapila. Je třeba ji nanést alespoň dvakrát za sebou, ale výsledný efekt je potom skvělý – krásně husté, oddělené a prodloužené řasy. Opět mi vyhovoval i hustý kartáček, se kterým se mi zkrátka pracuje nejlépe. Během dne se řasenka nijak nedrolí ani nerozmazává. Ale drobnou výtku bych přeci jen měla. Rukojeť je oproti jiným řasenkám výrazně těžší. Což by na domácí použití tak nevadilo, ale když ji pak nosíte v malinké kabelce celý den, každý gram navíc je přítěž.

+ hustý kartáček, dodává objem i délku, vydrží celý den

Řasenka, Wonderwand, Ciaté London, douglas.cz, 549 Kč
Řasenka, Wonderwand, Ciaté London, douglas.cz, 549 Kč | Zdroj: archiv firem

Kávová řasenka, Dermacol

Upřímně, vůně v dekorativní kosmetice ocením především u lesků na rty, rtěnek nebo balzámů. Po voňavých řasách nijak zvlášť netoužím. Navíc mi ani vůně kávy, která je velmi intenzivní, nevyhovuje. Jinak jsem ale s tímto produktem spokojená. Řasenka má tmavě hnědou barvu, což je příjemná změna. Navíc hnědé řasy krásně ladí k opálené pleti a bronzovému looku, který jsem si přes léto zamilovala. Kartáček mi vyhovoval, stejně tak i výsledný efekt. Řasy byly přirozeně prodloužené a jemně zahuštěné. Efekt mrkací panenky nečekejte, ale k nude líčení se hodí skvěle!

+ hnědý odstín, kartáček, prodloužení

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Extra černá řasenka, Yves Rocher

Tahle řasenka je skvělá pomocnice. Má štěteček, který je na okrajích rozšířený, takže krásně nalíčí řasy ve vnitřním i vnějším koutku oka. Podle mé zkušenosti ale spíš zvýrazní jejich objem, než že by je vyloženě prodloužila. Má ale skvělou výdrž, nedrolí se, a když po nanesení počkáte aspoň deset vteřin, ani se neobtiskuje. Zvládla i náročný celodenní výlet na sluníčku, večer vypadaly řasy stejně perfektně jako ráno. Takže doporučuju!

+ výdrž, zvýraznění objemu řas

.
. | Zdroj: archiv firem

Řasenka pro prodloužení a zvětšení objemu, Revlon

Má hustý, ale jemný kartáček, který řasy dokonale oddělí a neslepuje. Navíc je umí krásně prodloužit – tak trochu na úkor zvýraznění objemu, to mi ale vůbec nevadí. Kdo si potrpí na extra dlouhé řasy, určitě by po ní měl sáhnout. Výdrž je taky perfektní – zvládla celý den v práci, odpolední procházku a ještě večerní skleničku s kamarádkou, a to beze šmouh, obtisků a dalších nežádoucích jevů.

+ výdrž, prodloužení

Řasenka pro prodloužení a zvětšení objemu, So Fierce Mascara, Revlon, fann.cz, 329 Kč
Řasenka pro prodloužení a zvětšení objemu, So Fierce Mascara, Revlon, fann.cz, 329 Kč | Zdroj: archiv firem

Řasenka pro objem a natočení, Gosh

Na řasence jsem ocenila hlavně zahnutý kartáček s tenkými štětinami. Díky němuž se barva krásně dostala na všechny řasy, prodloužila je a zvýraznila. Žádné obtisky jsem neměla dokonce ani po dlouhých hodinách na sluníčku, kdy se moje pleť pořádně zapotila. Jediné, co bych řasence vytkla, je tendence se trochu drolit – nejde ale o nic vyloženě dramatického. Za mě perfektní produkt!

+ kartáček, prodloužení a zvýraznění

Řasenka pro objem a natočení, Catchy Eyes Mascara Drama, Gosh, fann.cz, 289 Kč
Řasenka pro objem a natočení, Catchy Eyes Mascara Drama, Gosh, fann.cz, 289 Kč | Zdroj: archiv firem

Irena, editorka webů Ženy.cz a Mojezdraví.cz

Řasenka pro prodloužení řas ALCINA

Mé řasy potřebují vše: prodloužit, zahustit, oddělit. Alcina si s tím poradila poměrně dobře. Řasy zahustila i prodloužila, ačkoliv to v mém případě chtělo docela vytrvalost v nanášení. Řasy neslepila, co je další plus. Při používání nevysychala a barva se neshlukovala na konci kartáčku, další plus. Navíc je mi značka sympatická svým dlouhodobým odpovědným a šetrným přístupem. Pro jemné denní nalíčení ideální, do večera se tak samovolně vytratila a nedělala šmouhy. Na večer bych volila něco intenzívnějšího.

+ složení, přirozenost

- na večer bych potřebovala výraznější efekt

Alcina Wimpernlänge, řasenka pro dlouhé řasy. 397 Kč.
Alcina Wimpernlänge, řasenka pro dlouhé řasy. 397 Kč. | Zdroj: archiv firem

Řasenka pro maximální objem a délku řas FEEL STRONGER Yves Rocher

Podobný účinek – prodloužení a objem – slibuje i řasenka od Yves Rocher. Také tady jsem musela nanášet několikrát za sebou, abych na sobě viděla nějaký efekt. Pak mi ale přišly řasy zase až moc „obalené“. Barva se ale přes den nedrolila a večer šla dobře odlíčit.

+ nedrolí se a nedělá šmouhy

- řasy byly moc obalené

Řasenka pro maximální objem a délku řas FEEL STRONGER, Yver Rocher, 429 Kč.
Řasenka pro maximální objem a délku řas FEEL STRONGER, Yver Rocher, 429 Kč. | Zdroj: archiv firem