.

. Zdroj: archiv firem

.
.
.
.
...
12
Fotogalerie

Nejlepší podkladové báze a fixační spreje, které prodlouží životnost líčení na celý den!

Podkladové báze neboli primery dokážou sjednotit a vyhladit pleť, rozzářit a především prodloužit životnost celého líčení. Když k nim navíc přidáte fixační sprej, můžete se spolehnout, že váš make-up vydrží netknutý celý den! Pomalu se blíží večírková sezóna, tak jsme pro vás několik těchto pomocníků otestovaly. Které uspěly?

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 35 let: „Báze pod make-up příliš nepoužívám, na druhou stranu rozšířené póry mě od určitého věku trápí a jakékoli zlepšení jejich vzhledu vítám.“

Pudrový fluid pro dokonale matnou pleť, Alcina

Tento fluid má spíše lehkou konzistenci a při kontaktu s pletí supluje pudr, což je fajn, pokud máte normální až mastnou pleť (já mám suchou) nebo pokud nepotřebujete nanést žádný make-up. Ten se mi totiž roztíral trochu hůře, nicméně na druhou stranu dobře držel po celý den. Póry zmatňuje díky obsahu křemíku opravdu ihned a viditelně.

+ rychle zmatňuje póry

.
. | Zdroj: archiv firem

Perfektor pleti, Sothys

Tento produkt má světle růžové zabarvení, takže jemně tónuje a současně na pleti vytváří heboučký film. Díky krémové konzistenci se na něj dobře nanáší make-up. Póry jsou zmatněné díky mikročásticím, které rozptylují světlo. Při pravidelném používání slibuje redukci nadměrného kožního mazu. Já mohu jen potvrdit, že po aplikaci krému, perfektoru, make-upu a pudru byla moje pleť nádherně sjednocená a bez pupínků.

+ příjemná konzistence, lehké tónování, vytváří na pleti hebký film

.
. | Zdroj: archiv firem

Koordinátorka ženských webů Brigita, 34 let: „Báze pod make-up používám jen tehdy, když potřebuji, aby mi líčení vydrželo bezchybné celý den. A fixační spreje jsem si myslela, že nepotřebuji, do té doby, než jsem je poprvé vyzkoušela!“

Rozjasňující podkladová báze, Yves Rocher

I přestože báze neobsahuje silikon, dobře se roztírá. Navíc na pleti zanechává lesklý finish, který jemně prosvítá i přes make-up. Pokud tedy toužíte po dokonale matném obličeji, není tato báze nic pro vás. Naopak vytváří trendy „šťavnatý“ vzhled pleti. Make-up opravdu udrží celý den, ale jen v kombinaci s fixačním pudrem a sprejem.

+ neobsahuje silikony ani parabeny, projasní pleť, neucpává póry

.
. | Zdroj: archiv firem

Fixační sprej, Urban Decay

Je ideální na večerní líčení, od kterého čekáte, že bude perfektní celou noc, ale i na denní líčení, protože udrží všechno tam, kde má, až do odlíčení. A to v takové podobě, v jaké jste make-up ráno nanesli. Na mastné pleti jsou jeho účinky slabší, ale stačí se během dne jen přepudrovat a funguje skvěle.

+ udrží make-up celý den dokonalý, rozprašovač, balení dlouho vydrží

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 28 let: „Přípravky prodlužující životnost make-upu nepoužívám denně, ale pro příležitosti, jako jsou svatby nebo třeba večírky.“

Podkladová báze, Ciaté

Tak tohle je jeden z nejkrásnějších kosmetických produktů, které jsem kdy viděla. Design je opravdu bezchybný! Nadšená jsem byla i ze samotné podkladové báze, protože krásně voněla, jemně se roztírala a na pleti byla opravdu příjemná. Ihned po nanesení rozjasní a hydratuje pleť, ale zároveň nemáte vůbec pocit pnutí, jako u jiných podkladových bází. Extrakt z melounu je už jen třešničkou na dortu!

+ design, hydratace, rozjasnění

.
. | Zdroj: archiv firem

Fixační a osvěžující sprej, Gosh Copenhagen

Když chci, aby mi make-up vydržel v perfektním stavu celý den i noc, vsadím na fixační sprej. Tenhle navíc funguje nejen jako fixátor make-upu, ale také jako hydratační mlha pro unavenou, suchou nebo podrážděnou pleť. Aplikujte ho ihned po nanesení make-upu a nechte ho vpít do pokožky. Nezapomeňte si ho přihodit s sebou do kabelky, abyste mohla zafixování kdykoliv během dne obnovit a také pleť osvěžit.

+ fixuje i hydratuje, svěží vůně

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: „S kvalitní podkladovou bází vypadá líčení lépe a vydrží celý den, a tak ji používám téměř každý den.“

Podkladová báze, Maybelline

Když použijete pod make-up podkladovou bázi, je to znát. Tím, že vyhladí a vypne kůži, make-up se vám dobře roztírá a neusazuje se v záhybech a vráskách. Dokáže si poradit i s drobnými nedokonalostmi, které lehce upraví, a sjednotí pleť. Jen pozor, pokud používáte hutnější make-up i s podkladovou bází, cítíte toho na tváři až dost. Hodí se pod jemné make-upy. Výhoda této báze je, že má SPF 30, takže už nemusíte aplikovat ochranný krém a klidně ji můžete použít i místo denního krému.

+ má SPF, vypíná, sjednocuje

.
. | Zdroj: archiv firem

Podkladová báze 2v1, Nivea

Tato báze moc hezky voní díky obsahu mandlového oleje a měsíčku lékařského. Dobře se roztírá a nevysušuje. Hodí se spíše pro normální a sušší pleť, pro mastnou je dost těžká. Make-up se na ni nanáší dobře a vydrží jako nový téměř celý den. Pro ženy s nenáročnou pletí je tato báze vhodná i jako náhrada denního krému.

+ vůně, dobře se roztírá

.
. | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 44 let: „Podkladové báze ani fixační spreje nepoužívám, většinou si vystačím bez nich.“

Rozjasňující mlha prodlužující účinek make-upu, Biologique Recherche

Hydratační a okysličující mlha L'Eauxygénante od Biologique Recherche mne zaujala svojí širokou možností využití a také účinky. Při péči o pleť (ráno i večer) viditelně hydratuje, je skvělá například během cestování nebo po cvičení, kdy je pleť vysušená. V horku osvěží, a to všechno bez rizika, že se vám smyje vaše líčení. Funguje totiž i jako skvělý fixátor make-upu. A to bez toho, aby vám na obličeji zanechala nějaký lepkavý pocit nebo film, jako některé jiné mlhy. Vyhovuje mi také, že voní jen lehounce jako minerální voda. Minimalistický design a malé balení už jen naprosto podtrhnou pocit, že tento výrobek u sebe chcete mít celý den.

+ výborně hydratuje i fixuje, design

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz Majka, 34 let: „V dnešním zrychleném světě, kdy ženy nemají čas se během dne upravovat, jsou takové přípravky k nezaplacení! Mám smíšenou pleť se sklonem k tvorbě pupínků, takže používám přípravky, které stahují póry, ale zároveň nesmí pokožku vysušit.“

Fixační sprej, Dermacol

K přípravku jsem byla zpočátku skeptická, nedokázala jsem si totiž představit, že by sprej mohl mému make-upu pomoct. Nakonec mě ale velmi mile překvapil. Fixační sprej od Dermacolu lehce a nevtíravě voní, ocenila bych snad jen jemnější rozprašovač. Na pleti ale zanechává příjemný pocit, a co je hlavní, opravdu funguje. Už léta používám oblíbené oční stíny, které se mi ale většinou během dne usadí v záhybech víček. Díky fixačnímu spreji tenhle problém úplně odpadl, takže můžu večer po práci klidně vyrazit ven, aniž bych musela make-up předělávat. Za mě jednoznačně geniální přípravek a ráda ho budu používat dál.

+ příjemná vůně, spolehlivě udrží líčení

.
. | Zdroj: archiv firem

Podkladová báze, Maybelline

Přípravek jsem nejdřív otestovala na tváři před zrcadlem na denním světle a musím říct, že plní to, co slíbí. Mikročástečky, které obsahuje, krásně projasní pleť, takže je i po nanesení make-upu svěží a rozzářená. Jediný problém, který jsem zaznamenala, byl, že moje pleť byla po jejím použití mastnější a musela jsem pak použít víc pudru, aby se mi neleskla T-zóna. Na druhou stranu báze prodlouží výdrž make-upu, přežil díky ní i jeden hodně dlouhý večírek, na který jsem vyrazila. Za mě super výrobek, jen asi není nejvhodnější ženy s mastnou pletí.

+ příjemná vůně, projasnění

Podkladová báze pro rozjasnění, Face Studio prime, Maybelline, prodává: elnino.cz, 150 Kč/30 ml
Podkladová báze pro rozjasnění, Face Studio prime, Maybelline, prodává: elnino.cz, 150 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem