Olejové sérum pro zlepšení pružnosti a odolnosti pleti Elasticity+Filler, Eucerin, 915 Kč/30 ml

Olejové sérum pro zlepšení pružnosti a odolnosti pleti Elasticity+Filler, Eucerin, 915 Kč/30 ml Zdroj: archiv firem

Booming bob pleťový olej Balancing, Flowbase, 499 Kč
Exkluzivní pleťový olejový elixír Sedmikráska, Manufaktura, manufaktura.cz, 349 Kč/30 ml
Jojobový pleťový olej, Melvita, douglas.cz, 410 Kč/50 ml
...
Pleťový olej Ecobeauty, Oriflame, cz.oriflame.com, 799 Kč/50 ml
17
Fotogalerie

Nejlepší pleťové oleje: Které dostanou vaši pleť po zimě do formy?

Pleťový olej dokáže zázraky! Ne každý vám ovšem musí nutně vyhovovat. A nebojte se jich, ani když máte mastnou pleť, některé jsou totiž namíchány přesně tak, aby regulovaly tvorbu kožního mazu. Několik jsme jich pro vás vyzkoušely. 

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Jojobový pleťový olej, Melvita

Můj oblíbenec! Pomohl mi totiž během zimy vrátit pleti vláhu a také mi pomáhal hojit akné, které se mi objevilo poprvé v životě vlivem poblázněných hormonů v těhotenství. Musím opravdu jen a jen chválit. Spokojená jsem byla i s jeho poměrně neutrální vůní. Kdybych měla přeci jen něco vytknout, ale budu opravdu zacházet do úplných detailů, dávám přednost olejům s kapátkem. Takže k maximální dokonalosti chybí opravdu už jen jiný aplikátor.

+ pečuje, léčí, hydratuje

Jojobový pleťový olej, Melvita, douglas.cz, 410 Kč/50 ml
Jojobový pleťový olej, Melvita, douglas.cz, 410 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Omlazující a liftingový pleťový olej, Manufaktura

Někdo vůni růží nemusí, já ji mám naopak moc ráda. A také proto jsem si tento olej oblíbila především na noc, protože se mi s jeho vůní na obličeji krásně usíná. Má praktické kapátko, což velmi oceňuji. Vím totiž přesně, kolik si nabrat, a nikdy neplýtvám. Na pleti je příjemný, ráno není nikdy mastná, ale je viditelně vyživená. Super přípravek, který ráda zařadím mezi ty, ke kterým se pravidelně vracím!

+ vůně růží, kapátko, vyživuje

.
. | Zdroj: archiv firem

Marocký arganový olej, Agrico Oil

Ne nadarmo se arganovému oleji říká tekuté zlato. Aktuálně ho používám na noc, protože je poměrně mastný a přes den mastný pocit na pleti nesnesu. Ale během noci se krásně vstřebá a budím se s odpočatou a svěží pletí. Dokonce mi přijde, že mám po týdnu používání i mnohem méně viditelné jemné vrásky na čele. Počet kapek si pochopitelně díky praktickému kapátku můžete regulovat. Na noc jich nanést na obličej zhruba pět, ráno pak třeba jen dvě. Záleží, co vám bude vyhovovat. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo příliš plastových obalů (na papírové krabičce i na samotné lahvičce). To mi k BIO přípravku příliš nesedělo. Ale je to drobnost.

+ odpočatá a svěží pleť, omlazení, kapátko

Marocký BIO arganový olej, Agrico Oil, fann.cz, 360 Kč/50 ml
Marocký BIO arganový olej, Agrico Oil, fann.cz, 360 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový olej, Aurora

Tak tohle je opravdu produkt za odměnu! Každý večer se těším, až si nanesu čtyři kapky na obličej, jemně vmasíruji a budu spokojeně usínat díky uklidňující vůni bylinek a květin. Olej obsahuje výtažky z konopí, avokáda a rakytníku, konopný a hroznový olej a také esence magnólie, heřmánku a levandule. Je jako stvořený pro podrážděnou kůži od respirátorů, kterou léčí a zklidňuje. Super přípravek, kterému nemám absolutně co vytknout.

+ složení, vůně, pro podrážděnou pleť

Pleťový olej Superfood Luminance Ampoule, Earth Harbor, Aurora, bioaura.cz, 740 Kč/30 ml
Pleťový olej Superfood Luminance Ampoule, Earth Harbor, Aurora, bioaura.cz, 740 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Externí redaktorka webu Ženy.cz – Petra

Pleťový olej s měsíčkem lékařským, Marionnaud

Lehký, jemně voňavý pleťový olej, který se velmi dobře nanáší díky kapátku. Jsem na kapátko zvyklá u sér a k olejům se také hodí, neboť potřebujete také nanášet spíše menší množství. Tohoto oleje vám stačí čtyři kapky, krásně se roztírá a do pleti se po chvilce vsákne. Nepůsobí mastně. Nevadí ani mé smíšené pleti a neucpává póry. Navíc je lahvička průhledná, vidíte květy měsíčku na dně a celý proces nanášení je rituál. Obsahuje 90 % přírodních složek, takže pleť nezatěžujete chemií. Pleť je pružná, nepůsobí mastně a vypadá vyživeně. Za mě příjemný olej pro normální pleť za dobrou cenu, když neočekáváte zázraky.

+ vůně, aplikace kapátkem, složení

Pleťový olej s měsíčkem lékařským, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč/30 ml
Pleťový olej s měsíčkem lékařským, Marionnaud, marionnaud.cz, 149 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Multifunkční olej, Annabelle Minerals

Díky této značce objevuji další možnosti přírodních produktů a nepřestávají mě překvapovat. Moje pleť je má ráda. Díky tomu, že je mastnější se sklonem k nedokonalostem, zkouším různé produkty, které by mě pupínků zbavily. Překvapivě mi oleje pomáhají a tento je fajn. Má hutnější strukturu, ale velmi dobře se roztírá. Dobře se vpije, zklidní oblast, kde mám pupínky, nepálí a přes noc mám pocit, že je dokáže zhojit. Navíc je tak multifunkční, že mi postačí na vše. Odlíčím se s ním, u očí však opatrně, a na noc funguje jako sérum i péče. Při odlíčení očí je lepší dát na tamponek a jemně stírat jedním směrem, na zbytek obličeje pár kapek masírovat. Poté přírodní houbičkou setřu. Opláchnu obličej vodou a nanesu olej jako péči. Že je toho oleje až dost? Není. Pleť není mastná, je pružná, vláčná a jemně voní po tymiánu. Použít ho můžete i na konečky vlasů či na nehtovou kůžičku. Vše vyživí.

+ multifunkčnost, složení, stačí menší množství

Multifunkční olej STAY PURE, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 299 Kč/50 ml
Multifunkční olej STAY PURE, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 299 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Booming bob pleťový olej Balancing 30 ml, Flowbase, 499 Kč

Minimum odpadu, bez kapky vody a maximální účinek. Tahle švédská bio kosmetika Booming Bob jde ještě dál: Nejenže má přírodní složení, ale myslí i na šetření vody. V této kosmetice jí nenajdete ani kapku. Tento pleťový olej obsahuje směs vysoce kvalitních a 100% přírodních surovin s esenciálními oleji z růže a granátového jablka a po nich i voní. Je středně suchý, dobře se roztírá a rychle vpije. Nepůsobí na pleti těžce. Stačí pár kapek do dlaní, lehce zahřát a vmasírovat na pleť. Používám ráno i večer a pleť je po celou dobu pružná. Hojivý účinek lehce vnímám ráno, kdy je pleť sjednocenější a póry nejsou ucpané. Při nanášení se nebojím ani oblasti kolem očí. Olej je dobrý i pod pudrový make-up, skvěle si rozumí a pleť působí přirozeným a zdravým dojmem.

+ přírodní produkt, šetří vodou, hydratace

Booming bob pleťový olej Balancing, Flowbase, 499 Kč
Booming bob pleťový olej Balancing, Flowbase, 499 Kč | Zdroj: archiv značky

Bioaktivní omlazující olej, Nobilis Tilia

Tento olej je určený spíše pro zralejší pleť, než mám já, ale i tak jsem si ho užila. Předně krásně voní po citrusech a květinách, však také obsahuje mix olejů z růže damašské, pelargonie vonné či šípku. Konzistence je lehoučká, rychle se vstřebává bez mastného filmu. Oleje jsou moje srdcovka a obyčejně používám i dražší značky, tento se jim však bez přehánění vyrovná. Pleť jsem po něm měla klidnou a krásně jemnou.

+ krásná vůně, vyrovná se i dražším produktům

Bioaktivní omlazující olej, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 534 Kč/15 ml
Bioaktivní omlazující olej, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 534 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Olejové sérum pro zlepšení pružnosti a odolnosti pleti, Eucerin

Další produkt, který můžu bez obav doporučit, je tento olej od Eucerinu. Opět je určen pro zralejší pleť a opět vyniká nádhernou, až vábivou vůní (připomíná mi můj oblíbený jasmín). Obsahuje olej z ostropestřce mariánského, arganový olej a vitamín E. Je spíše výživnější, ale nezanechává pocit mastné pleti, spíše hydratační film. Díky tomu bych se obešla i bez krému (který normálně po olejovém séru používám). Ráno jsem měla pleť klidnou, bez zarudnutí či zánětů.

+ krásná vůně, pocit luxusu

Olejové sérum pro zlepšení pružnosti a odolnosti pleti Elasticity+Filler, Eucerin, 915 Kč/30 ml
Olejové sérum pro zlepšení pružnosti a odolnosti pleti Elasticity+Filler, Eucerin, 915 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový olej Královská péče, Saloos

V kategorii dostupnějších produktů je Saloos spolehlivou značkou. Osobně mi toto sérum však tolik nevonělo jako třeba dříve testovaná Růže. Bergamot je totiž specifický a v tomto případě výrazný (ale milovníkům citrusových vůní bude určitě vyhovovat). Na druhou stranu oceňuju, že bergamot působí i proti akné, což je bohužel i v dospělosti problém. Z hlediska konzistence se jedná o výživnější sérum, které se na pleti vstřebává déle, krém rozhodně není potřeba.

+ výživnější textura, působí i proti akné

Pleťový olej Bio královská péče, Argan a Opuncie - Bergamot, Saloos, saloos.cz, 239 Kč/20 ml
Pleťový olej Bio královská péče, Argan a Opuncie - Bergamot, Saloos, saloos.cz, 239 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Externí redaktorka webu Ženy.cz – Irena

Pleťový olej s CBD, Cannor

Obličejové oleje používám ráda, ale potřebuju takový, který se dobře vsákne i do spodních vrstev mé suché pokožky. Z testovaných to nejlépe dokázal ten od Cannoru. Vůně konopných produktů je specifická, nemusí sednout každému, tahle je ale velmi jemná a spíše citrusová. Olej se dobře vstřebal a po tváři nestékal. Používala jsem ho na noc místo krému a ráno byla pokožka opravdu hydratovaná a vyživená.

+ dobře promaže

Zázračný regenerační elixír – pleťový olej s CBD, Cannor, cannor.cz, 725 Kč/30 ml
Zázračný regenerační elixír – pleťový olej s CBD, Cannor, cannor.cz, 725 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Exkluzivní olejový elixír, Manufaktura

Vůni sedmikráskových produktů od Manufaktury jsem si zamilovala už v loňském roce. Pleťový obličejový elixír skvěle doplňuje celou jejich řadu. Je trochu lehčí, používala jsem ho tedy buď jako podklad pod denní i noční krém nebo pod make-up, nebo jsem pár kapek rovnou do krému přimíchala najednou. Samotný na mou suchou pleť nestačil. Zato se ale dobře vstřebával a nestékal.

+ vůně, složení

Exkluzivní pleťový olejový elixír Sedmikráska, Manufaktura, manufaktura.cz, 349 Kč/30 ml
Exkluzivní pleťový olejový elixír Sedmikráska, Manufaktura, manufaktura.cz, 349 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový olej, Oriflame

Obličejový olej s výtažkem z bavlníku a s arganem se do mé pokožky vstřebával pomaleji, byla potřeba trochu trpělivosti. Osobně mi více vyhovují balení s kapátkem, tenhle měl pumpičku a olej občas stékal i okolo. Vzhledem k tomu, že je má pokožka na obličeji i kvůli nošení respirátoru opravdu suchá, samotný olej by na ni nestačil. Používala jsem ho spíše na dekolt a krk, na které mám tendenci trochu zapomínat. Tam posloužil výborně.

+ přírodní složení

Pleťový olej Ecobeauty, Oriflame, cz.oriflame.com, 799 Kč/50 ml
Pleťový olej Ecobeauty, Oriflame, cz.oriflame.com, 799 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Obličejový olej levandulový, Nobilis Tilia

V poslední době docela ujíždím na přírodní kosmetice, takže na olej od české značky Nobilis Tilia jsem byla hodně zvědavá. V první řadě mě příjemně překvapila vůně. I v mrazivé zimě jsem si po „očichání“ oleje připadala, jako bych stála uprostřed levandulového pole – nádhera! Pozitivně hodnotím i další vlastnosti přípravku – praktické kapátko i jednoduché nanášení a nadšená jsem i z toho, že olej překvapivě není přehnaně mastný a naopak se rychle vstřebává. Na mou pleť působil jako balzám a už po dvou týdnech používání se mi viditelně zlepšilo akné, na které trpím. Olej budu určitě používat dál!

+ vůně, účinek, vstřebávání

Obličejový olej Levandulový, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 259 Kč/20 ml
Obličejový olej Levandulový, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 259 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Dvoufázový olejový elixír, Nivea

Značku Nivea mám ráda už spoustu let a nezklamala mě ani tentokrát. Olejový elixír mě zaujal krásným, luxusním balením ve skle, které se určitě nikdo nemusí stydět vystavit v koupelně nebo věnovat jako dárek. Olej je jemný, lehký, rychle se vstřebává a po pár týdnech používání jsem měla díky němu pocit pevnější, vyhlazenější pleti. Zároveň ji ale nevysušil a naopak krásně zvláčnil, takže působí opravdu skoro jako elixír mládí. Nemám mu co vytknout.

+ vůně, účinek, hydratace a vypnutí pleti

Remodelační dvoufázový olejový elixír Hyaluron Cellular Filler, Nivea, 394 Kč/30 ml
Remodelační dvoufázový olejový elixír Hyaluron Cellular Filler, Nivea, 394 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Výživný pleťový olej, For Life & Madaga

Česká značka For Life & Madaga patří dlouhodobě k mým oblíbeným a nezklamal mě ani jejich výživný olej. Obsahuje totiž mimo jiné vitamín E a spojuje několik dalších olejů: arganový, jojobový, meruňkový, olivový... Žádnou nevhodnou chemii v něm tedy nenajdete. Olej není parfemovaný, ale přesto voní přírodou – asi jako čerstvě nasušené bylinky. Nejsem si jistá, jestli je dostatečně hydratační pro suchou pleť, protože na tu mou někdy nestačil, ale jinak vůči němu nemám výhrady. Praktické dávkování v pumpičce, kdy navíc přesně vidíte, kolik oleje vám ještě zbývá, konzistence lehká jako vánek, hydratace, z toho všeho jsem byla nadšená. Díky tomu, že se olej vsakuje hluboko do pleti, jsem navíc měla pocit, že lehce vyhladil i drobné vrásky kolem očí. Za mě určitě parádní přípravek!

+ vůně, hydratace, vyhlazení vrásek

Výživný pleťový olej Bioactive, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 460 Kč/30 ml
Výživný pleťový olej Bioactive, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 460 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

TIP NA VIDEO: Jak si omladit obličej pomocí lehkého cvičení?

Video placeholde