Luxusní tělový olej, Juvena, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 1039 Kč/200 ml

Luxusní tělový olej, Juvena, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 1039 Kč/200 ml Zdroj: archiv firem

.
.
.
.
.
19
Fotogalerie

Nejlepší oleje na pleť, tělo i vlasy: Které nezanechávají mastný efekt?

Zkoušela jste někdy nahradit běžné tělové mléko a denní i noční krém olejem? My ano! A byly jsme nadšené. Naše hodnocení si přečtěte v článku. 

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 28 let: „Pečující oleje mám všeobecně velmi ráda. Na ty tělové a vlasové nedám dopustit celoročně, obličejové v létě vynechávám, protože se mi pleť v horku více mastí.“

Oleje na tělo

Luxusní tělový olej, Juvena

Tenhle tělový olej jsem si hned po prvním použití absolutně zamilovala, a to hned z několika důvodů. V první řadě se mi líbí elegantní a minimalisticky design balení a také mi naprosto sedla jeho vůně. Dále jsem ocenila, že se do pokožky vpíjí opravdu rychle (nejvíce hned po sprše nebo koupeli), takže ji krásně hydratuje, ale nezanechává tolik mastnou jako většina podobných přípravků. Výtažky z granátového jablka, olivového, jojobového a avokádového oleje dodávají pokožce už po pár použitích elasticitu a pevnost. Skvělý produkt!

+ design, vůně, tolik nemastí, vyživuje

Luxusní tělový olej, Juvena, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 1039 Kč/200 ml
Luxusní tělový olej, Juvena, prodává parfumerie FAnn nebo fann.cz, 1039 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Univerzální oleje

Suchý olej se třpytkami na tělo a vlasy, Yves Rocher

Multifunkční oleje jsou skvělé na cestování, kdy se vám nechce vzdávat svých oblíbených přípravků a kosmetických návyků, ale nemůžete si celý arzenál sbalit s sebou. Proto jsem si oblíbila tento olej, který je jako stvořený na dovolenou u moře. Krásně hydratuje, nemastí a jemné třpytky podtrhnou vaše prázdninové opálení. Skvělý je také na vlasy, kdy stačí po umytí vetřít menší množství do suchých konečků. Vlasy jsou pak vyživené a na slunci házejí krásné odlesky.

+ vůně, na tělo i vlasy, tolik nemastí, třpytky

.
. | Zdroj: archiv firem

Bio kokosový olej, Saloos

Kokosový olej, to je pro mě takový domácí požitek. Občas ho využiji jako masku na vlasy, ale to jen, když vím, že budu celý den doma, protože je dobré ho nechat několik hodin působit a pak ho musíte několikrát smývat. Nejraději ho používám jako tělový olej. Vždycky si udělám takové malé domácí lázně. Celá se důkladně promažu a pak si ustelu na ručníku a čtu si nebo jen tak relaxuji. Pokud máte sušší pokožku jako já, rozhodně ho doporučuji!

+ vůně, složení, univerzálnost, hydratace

.
. | Zdroj: archiv firem

Obličejové oleje

Pleťový olej, Alma

Česká přírodní kosmetika Alma přináší na trh skvělé produkty, které si oblíbí nejen milovnice BIO produktů! Obličejový olej Z lesa obsahuje éterické oleje z cypřiše, cedru, citronové trávy a libavky, které spolehlivě hydratují a provoní. Pokud nemáte mastnou pleť, klidně s ním nahraďte hydratační krém. Oceňuji i malé praktické balení, které si můžete všude zabalit s sebou. A stačí ho jen opravdu malé množství, takže se nemusíte bát, že si ho brzy vyplýtváte.

+ složení, nevšední vůně, praktické balení

.
. | Zdroj: archiv firem

Vlasové oleje

Olej na vlasy a vousy, Cannor

Tenhle zázračný olejíček můžete používat vy i váš vousatý partner! Dodá totiž vlasům i vousům okamžitou vzpruhu! Obsahuje 100% přírodní směs z devíti za studena lisovaných olejů, přírodního kondicionéru a vitamínu E, která vám pečuje nejen o vlasy a vousy, ale také o vlasovou pokožku. Naneste do dlaně zhruba 10 kapek oleje a aplikujte na navlhčené vlasy (vousy) po celé jejich délce včetně pokožky hlavy. Promasírujte, nechte alespoň 20 minut působit a poté smyjte běžným způsobem. Uvidíte ten zázrak!

+ složení, péče, okamžitý efekt

.
. | Zdroj: vvv

Editorka webu Ženy.cz Irena, 44 let: „Oleje používám denně - na obličej, na dekolt, na celé tělo. Ráda je střídám, podle toho, na jakou vůni mám náladu. Dávám přednost jednodruhovým přírodním olejům a těm, které se promažou do hloubky a nevysušují.“

Univerzální oleje

Rakytníkový pěsticí olej, Weleda

Kosmetiku od Weledy jsem si oblíbila, když se narodily děti, a od té doby je u nás doma stálicí. Výrobky totiž může používat celá rodina a přesně tak to máme s olejem. Má opravdu všestranné využití: Rychle se vstřebává, takže si ho dám klidně na obličej pod noční i denní krém. Na vysušený obličej dětem. Po sprchování na celé tělo (na vlhké pokožce se rozmaže a vstřebá skvěle) nebo na lokální suchá místa. Je ho více druhů, ale spíš než podle účinku jednotlivých rostlin vybírám podle vůně: Aktuálně u mě vedou pupalka a rakytník.

+ přírodní složení, všestranné využití, rychle se vstřebá

.
. | Zdroj: archiv firem

Bio Arganový olej, Havlíkova apotéka

Arganový olej je bohatý na vitamín E, který posiluje cévní stěny, což je skvělé, pokud občas trpíte na zarudnutí pokožky na obličeji. Pro mě skvělý na zimu, kdy právě časté střídání teplot dává mému obličeji zabrat. I tento olej je lisovaný za studena a přírodní a za velmi příznivou cenu. Používejte ho na pleť, nehty, vlasy i tělo! Ráda ho občas vyměním za makový olej ze stejné řady, který mi voní ještě o trochu lépe.

- bio složení, příznivá cena

.
. | Zdroj: archiv firem

Olej pro hloubkovou výživu, Oway

Ze všech testovaných produktů to byl právě tento, který dokázal proniknout do hlubších vrstev pokožky. Je opravdu hodně hutný, takže je ho třeba nanášet velmi opatrně. Kůži ale nevysušuje, naopak, pleť je po jeho použití vyživená a pružná. Používala jsem ho na noc původně jako sérum, ale i moji suchou pokožku promazal tak, že jsem pak nepoužívala na noc žádný další krém. Dá se používat i na pokožku hlavy a na vlasy, což zase až tak nepotřebuji, takže si ho schovám na obličej a dekolt.

+ skvěle promaže a hydratuje

...
... | Zdroj: archiv firem

Obličejové oleje

Elixír pro suchou pleť, Sothys

I když se snažím používat přírodní kosmetiku, Sothys je jediná značka, které jsem se nedokázala vzdát. Její výrobky mi totiž strašně voní – pro mě ideální jemná nenápadná vůně trochu po mýdle a jemně po květině nebo koření, které přípravek obsahuje. Stejně jemně po ovoci voní i obličejový olejíček. Je suchý, takže ideální na ráno pod BB krém. V horkých dnech, kdy nepoužívám make-up – třeba u vody, jsem jím s chutí namazala obličej i přes den. Kůže se pod ním nepotila, ale byla jemná a rozzářená.

+ je suchý, jemný, rychle se vstřebá

.
. | Zdroj: archiv firem

Bio švestkový olej, Saloos

Za studena lisovaný švestkový olej od Saloosu v první řadě nádherně voní. Obsahuje navíc beta-karoten, který působí proti stárnutí kůže a podporuje opálení. Ráno ho stačí opravdu jen pár kapek, je totiž docela mastný. Na druhou stranu se ale dobře vstřebává, takže za chvíli můžete aplikovat BB krém nebo make-up. Olej má všestranné využití, klidně ho přidám sobě nebo dětem do koupele, když mají suchou pokožku. Ideální olej na léto, navíc za velmi příznivou cenu.

- bio složení, příznivá cena, krásná vůně

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: „Olejů jsem se dříve bála, abych nebyla příliš mastná, ale zjistila jsem, že dokáží s pletí i kůží na těle doslova zázraky. Dnes na ně nedám dopustit.“

Tělové oleje

Zpevňující tělový olej, Nivea

Má kůže na těle není dokonalá a těhotenství na ní zanechalo známky v podobě strií na prsou a bocích, takže cokoliv může zredukovat jejich viditelnost, vítám. Tento olej se velmi dobře roztírá, pomaleji se vstřebává, ale pokožka po jeho aplikaci zůstává dlouho pružná. K viditelným výsledkům ve formě zpevnění kůže v oblasti stehen, zadečku či prsou doporučují výrobci pravidelné používání alespoň dva týdny, ale výsledky vidíte dle mě i dříve. Kůže je pevnější, vypnutá, viditelnost strií se zmenšuje a srovnává s pokožkou. Celulitidu vám nevyzmizíkuje, ale stehna vypadají lépe. Hodí se pro hodně suchou kůži.

+ dobré na strie, prsa a boky, pružná pokožka

.
. | Zdroj: archiv firem

Univerzální oleje

Regenerační olej, Weleda

Jak se s každým přípravkem od značky Weleda přesvědčuji, tahle přírodní kosmetika mě nikdy nezklame. Stejně jako její oleje. Tento ze semen z granátového jablka je velmi jemný, dobře se roztírá, velmi dobře a rychle se vstřebává a nezanechává mastný film. Po aplikaci ráno na něj v klidu nanáším make-up. Pleť je celý den krásně pružná. Hodí se na celé tělo, regeneruje pokožku po opalování i zklidňuje a podporuje udržení opálení. Na kolenou a loktech mám velmi suchou pokožku, a když ji po koupeli či sprše namažu, ráno jsou tahle místa pružná a hebká. Relaxaci navodí jeho příjemně jemná vůně santalového dřeva a červeného pomeranče.

+ hydratuje, regeneruje, nemastí, složení

.
. | Zdroj: archiv firem

Meruňkový olej, Manufaktura

Tak tenhle olej nedám. Začala jsem ho používat zhruba před rokem a byl to právě on, který změnil můj pohled na oleje. Poprvé jsem ho použila na obličej, na mou mastnou pokožku a čekala, co se stane. Žádný přemaštěný efekt se nekonal. Používám ho na noc jako noční „krém“ a do rána mou pokožku zvláční, zhojí pupínky, zklidní ty zanícené a pokožku sjednotí a rozjasní. Používám ho i na vlasy, na mé sušší konečky a když jsou vlasy takové mdlé. Na tělo ho nepoužívám, šetřím si ho na horní část těla a na jemnou pokožku mé dcery.

+ hojí akné, nedělá mastný film, široké využití

- nenašla jsem

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Dáma.cz Marta, 36 let: „Nejraději mám oleje na vlasy, které jako jediné zvládnou zkrotit a vyživit mé dlouhé a v koncích zničené vlasy.“

Tělové oleje

Tělový olej, PraváJá

Na tělové oleje si příliš nepotrpím, přijde mi, že zanechávají pokožku mastnou, a to mi většinou bývá nepříjemné. U oleje PraváJá to tak ale rozhodně nebylo. Vstřebal se velmi snadno a rychle a navíc mě dostal svojí vůní kombinující grapefruit a cypřiš, která mi připomněla moji oblíbenou bylinnou saunu. Sympatické je mi také to, že je stoprocentně přírodní a netestuje se na zvířatech.

+ skvělá vůně, rychle se vstřebává

Tělový olej Grapefruit a Cypřiš, Pravá Já, prodává pravaja.cz, 583 Kč/100 ml
Tělový olej Grapefruit a Cypřiš, Pravá Já, prodává pravaja.cz, 583 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Suchý olej na tělo, Yves Rocher

S pár produkty značky Yves Rocher jsem se už setkala a vždycky mě dostaly svou vůní, což platí i u tohoto oleje. Ocenila jsem aplikaci pomocí rozprašovače a také praktické balení na cesty. Trochu hůře se vstřebává, takže je ideální se s ním namazat, když víte, že už zůstanete doma.

+ vůně, praktické balení

.
. | Zdroj: archiv firem

Vlasové oleje

Vlasový olej, Weleda

Mám dlouhé a v koncích hodně zničené vlasy, takže už dlouho marně pátrám po výrobku, který by mi s tímto trápením pomohl. Vlasový olej Weleda má příjemnou vůni rozmarýnu a celkem dobrou konzistenci, když odhadnete správné množství. Vlasy se po něm krásně lesknou a vypadají zdravě. Ovšem musíte ho aplikovat pravidelně každý den, jinak efekt nevydrží.

+ dodává vlasům lesk, vůně, složení

- krátkodobý efekt

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz Majka, 34 let: „Mám normální pleť se sklonem k vysušování, a to hlavně na některých místech (holeně, lokty). Většina krémů, které jsem vyzkoušela, je na mě až moc mastná, nebo naopak nedokáží suchá místa dostatečně hydratovat. Proto jsem byla zvědavá, jak si s mojí pokožkou poradí výživné tělové oleje.

Tělové oleje

Výživný tělový olej, Nivea

U tělového oleje jsem se nejdřív bála mastnoty, kterou na své pokožce špatně snáším. Přípravek od Nivey mě ale příjemně překvapil. Kromě toho, že krásně voní, jsem hned po prvním použití na velmi suchých místech pocítila úlevu od pocitu napjaté pokožky. Moje pleť byla během chvilky krásně vláčná a hydratovaná, a navíc mi ten příjemný pocit vydržel po celý den. Olej nezanechává mastné stopy, ale doporučuji všem, aby ho před oblékáním nebo hupsnutím do peřin nechali přece jen delší dobu vstřebat. Po dvou dnech používání jsem měla pocit, že mám pleť i na suchých místech dokonale vyživenou a napadlo mě, proč jsem v minulosti vůbec zkoušela tělové krémy. Za mě Nivea v tělových olejích opravdu boduje.

+ vůně, hydratace

.
. | Zdroj: archiv firem

Ricinový olej, Nobilis Tilia

Tenhle přírodní zázrak doporučuji hlavně ženám, které mají problémy s přesušenou pokožkou. Mívám velmi často suché holeně a lokty, a na ty účinkoval olej perfektně. Problematická místa dokázal ihned vyživit, a po třech dnech používání jsem si všimla, že stačí použít méně přípravku se stejným výsledkem. Ricinový olej tedy hydratuje opravdu do hloubky a je skvělou prevencí suché pleti. Můžu také potvrdit, že se po něm lépe hojí drobná poranění. Měla jsem na koleni škrábanec, který jsem si přivodila během letních radovánek, a po používání oleje zmizel rychleji, než jsem u sebe zvyklá. Nejlepší účinky měl pro mě olej hned po sprše, kdy se krásně roztíral, a velmi rychle vstřebal. Pro mě je to zkrátka ideální parťák v boji proti suché pleti. Od stejné značky jsem vyzkoušela také pupálkový olej, který jsem používala také na obličej. Po pár dnech jsem si všimla, že se mi zmenšily pupínky a stáhly póry, takže používám dál a těším se, že se akné zbavím úplně. Dávám mu stejně jako ricinovému oleji jedničku s hvězdičkou!

+ hydratace, vstřebávání, hojení