Výživný krém na ruce a nohy s kozím máslem, La Chevre, kosmetikacapri.cz, 213 Kč/100 g

Výživný krém na ruce a nohy s kozím máslem, La Chevre, kosmetikacapri.cz, 213 Kč/100 g Zdroj: archiv firem

Intenzivní péče na ruce a nehty, Dermacol, 79 Kč/100 ml
...
Mandlový krém na citlivou pokožku rukou, Weleda, 229 Kč/50 ml
Výživný krém Lycka, Barnängen, 134 Kč/75 ml
Krém na ruce s myrhou, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 334 Kč/100 ml
18
Fotogalerie

Nejlepší krémy na ruce, které je ochrání před zimou. Našly jsme je!

Tenká a citlivá kůže na rukách nejvíce trpí právě během zimy, kdy se nadměrně vysušuje a v extrémních případech může i popraskat. Otestovaly jsme za vás krémy na ruce a zjistily, které opravdu spolehlivě ruce ochrání. 

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 27 let: "V zimě se mi hodně vysušují dlaně a kůže kolem nehtů. Musím ruce mazat alespoň dvakrát denně."

Výživný krém na ruce a nehty, The Scottish Fine Soaps

Krém na ruce s vůní kokosu a limetky evokuje letní dovolenou v tropickém ráji a to se během zimy vždycky hodí! Mám krémy různě rozmístěné, některý na nočním stolku, jiný třeba v autě a tenhle mám v práci. Je to proto, že ihned po namazání se do rukou krásně vsákne a nezanechává mastný film. Můžu tak hned pracovat, aniž by mi prsty nešikovně klouzaly po klávesnici a myši. Po namazání je kůže příjemně jemná a provoněná. Tento efekt vydrží zhruba dvě hodiny a pak je potřeba ruce znovu natřít.

+ exotická vůně, rychle se vstřebává, jemná kůže

Krém na ruce a nehty Kokos a Limetka, Scottish Fine Soaps, domdeco.cz, 233 Kč/75 ml
Krém na ruce a nehty Kokos a Limetka, Scottish Fine Soaps, domdeco.cz, 233 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce, Pielor

Praktické balení, které se vejde i do té nejmenší kabelky, je super! Navíc mě baví svým designem. O něco málo míň mě baví to, že kdykoliv si mažu ruce, přiláká pozornost mých blízkých, a tak se o něj musím dělit. Znovu oceňuji, že se ihned vsákne do kůže, takže se nemusíte bát, že si něco umastíte. Líbí se mi i příjemná, ale nevtíravá vůně pačuli a santalového dřeva.

+ praktické balení, design, rychle se vstřebává

Krém na ruce Patchouli  Sandalwood, Pielor, dostupné exkluzivně ve FAnn parfumeriích a na fann.cz, 69 Kč/30 ml
Krém na ruce Patchouli Sandalwood, Pielor, dostupné exkluzivně ve FAnn parfumeriích a na fann.cz, 69 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce, Nivea

Krém, který jsem pasovala na domácí a taky horský! Mažu se s ním u televize nebo před spaním, protože se trochu déle vstřebává. Ale během pěti minut o něm nevíte a ruce jsou krásně jemné a hydratované. Zachránil mě i na horách, kde mě kůže na rukou od mrazu nepříjemně pálila.

+ hydratuje, léčí, vůně

Krém na ruce Q10 Anti-Age Care, Nivea, 99 Kč/100 ml
Krém na ruce Q10 Anti-Age Care, Nivea, 99 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: "Ruce mívám celoročně sušší vždy po úklidu čisticími prostředky a v zimě je to ještě horší. Krém na ruce je pro mě nutností!"

Hydratační krém na ruce, Yves Rocher

Jemně se roztírá, nelepí a rychle se vstřebá. Obsahuje bio arniku, díky níž jsou ruce krásně hydratované. Když máte na rukou nějaké poranění, nepálí a mám pocit, že i regeneruje a hojí. Vůně je příjemná a nevtíravá. Zvládá i hodně suché ruce mého manžela. Krém jsem si oblíbila a nosím ho neustále v kabelce.

+ dobře se roztírá, hydratuje a regeneruje

Hydratační krém na ruce s bio arnikou, Yves Rocher, 89 Kč/75 ml
Hydratační krém na ruce s bio arnikou, Yves Rocher, 89 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Velmi lehký krém s jemnou citronovou vůní, která působí antistresově. U tohoto krému platí, že méně je více. Nanáší se pumpičkou a stačí opravdu malé množství i na silně suché a popraskané ruce. Vpíjí se pomaleji, ale dlouho ruce zvláčňuje. Obsahuje bio oleje, vitamíny a D-panthenol, které brání šupinatosti a ruce se rychle regenerují. Krém obsahuje také speciální myrhový extrakt, který na pokožce vytváří jemný film s antimikrobiálními účinky, chránící ji před nepříznivými vlivy prostředí. Cena je vyšší, ale díky tomu, že postačí malé množství, vydrží dlouho.

+ zvláčňuje, regeneruje

Jemný krém na ruce, Nobilis Tilia, 259 Kč/50 ml
Jemný krém na ruce, Nobilis Tilia, 259 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Arganový olej je jedním z nejvzácnějších olejů na světě a pro marocké ženy je díky svému jedinečnému složení po staletí přírodním elixírem krásy a mládí. Krém opravdu krásně zvláčňuje, lehce mastný pocit rychle zmizí a kůže na rukou je vyhlazená a vypnutá. Nehty jsou jasnější a už po několika aplikacích zdravější. Krásně voní a vzhledem k nízké ceně je opravdu skvělý. + vůně, vyhlazuje, vyživuje, cena

pes
pes | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 35 let: "V zimě je pro mě krém na ruce nezbytností. Jakmile udeří mrazy, mívám hřbety rukou vysušené a zdrsnělé."

Hydratační krém na ruce Pivoňková víla, Jeanne En Provence S vůní pivoněk to mám těžké, v první chvíli mě odradí, ale v té další už oceňuju její čistotu. Krém značky Jeanne En Provence si mě získával déle i z důvodu designu, který na druhou stranu splňuje přesně to, co si pod pojmem Provence představíte. S hydratačním účinkem jsem byla spokojena. V jednu chvíli jsem si všimla, že se mi olupují dlaně, takže jsem je pořádně promazala a následující den už byly v pořádku.

+ hydratace

Hydratační krém an ruce Pivoňková víla, Jeanne En Provence, domdeco.cz, 69 Kč/75 ml
Hydratační krém an ruce Pivoňková víla, Jeanne En Provence, domdeco.cz, 69 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Balzám na ruce Eclectic, Rivelles Rakouská značka Rivelles má ve svém portfoliu unikátní, minimalistické produkty, které jsou vyrobené v souladu s udržitelností a obstojí i u veganů. Balzám na ruce Eclectic je přesně tím krémem, který chcete nosit v kabelce a občas si s ním namazat ruce, jen abyste se jím pochlubila. Bílá pomačkaná tuba má navíc dva uzávěry, jeden klasický umělohmotný a jeden mosazný, který působí luxusně. Balzám mě upoutal svou jedinečnou vůní. Vůbec jsem nemohla přijít na to, po čem voní, tipovala jsem švestky nebo fíky, ale jde o koriandrový olej. Ruce jsou díky němu hladké a konkrétně tento krém mi hodně pomohl zbavit se i drsnější kůže na hřbetech rukou.

+ zjemňující efekt, krásná vůně

Balzám na ruce Eclectic, Rivelles, vemzu.cz, 375 Kč/50 ml
Balzám na ruce Eclectic, Rivelles, vemzu.cz, 375 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Výživný krém na ruce Lycka, Barnangen Od této švédské značky jsem si už oblíbila tělové mléko, protože se dobře roztírá, ale zároveň rychle vstřebává. Přesně takové vlastnosti má i krém na ruce s tajemným názvem Lycka, který ve švédštině znamená štěstí. A štěstím mě opravdu naplňoval, protože překrásně voní. Krém je hutnější a skutečně výživný, což se na zimu hodí. Jediné malé minus je, že pokožku na rukou trochu vysušoval. Ale kdo ví, možná jsem se musela víc mazat kvůli té krásné vůni.

+ krásná vůně

Výživný krém Lycka, Barnängen, 134 Kč/75 ml
Výživný krém Lycka, Barnängen, 134 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 43 let: "Netrpím na suché ruce, jen občas. Potřebuji krém, který je lehký, rychle se vstřebá a ruce nevysušuje."

Jemný krém na ruce, Manufaktura

Řada se solí z mrtvého moře od Manufaktury je podle mě velmi povedená celá a ani krém na ruce mě nezklamal. Jemná nevtíravá vůně, díky bambuckému máslu ruce zvláčnil a zároveň se rychle vstřebal, což je vždycky plus. Zároveň jsem neměla potřebu ruce po pár hodinách mazat znovu.

+ vůně, složení, zvláční, rychle se vstřebá

Jemný krém na ruce se solí z Mrtvého moře, ovesným výtažkem a bambuckým máslem, Manufaktura, 169 Kč/75 ml
Jemný krém na ruce se solí z Mrtvého moře, ovesným výtažkem a bambuckým máslem, Manufaktura, 169 Kč/75 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce, Bioderma

Stejně tak krém od Biodermy je z těch, které se rychle vstřebají a zároveň ruce promažou a dále nevysuší. Zároveň je hypoalergenní, takže se hodí i pro ty, kteří mají atopickou pokožku. Já si ho oblíbila na horách, kde přeci jen střídání teplot dá rukám více zabrat.

+ složení, malé balení

Editorka webu Recepty.cz a foodblogerka Karolína, 28 let: "Mám ráda krémy na ruce, které se rychle vstřebají, ruce po nich jsou vyživené a jemné, ale nezůstávají mastné. Od dobrého krému očekávám, že ho nebudu muset aplikovat několikrát za den."

Mandlový krém na ruce, Weleda

Nejvíc mě na tomto krému okouzlila jeho jemná mandlová vůně, která ani v nejmenším nepůsobila synteticky. Krém má lehčí texturu a řidší konzistenci a do pokožky se vstřebává trochu déle. I když dávám přednost trochu hutnějším krémům, tento ráda začátkem jara dopoužívám. V zimě sáhnu po nějakém hutnějším produktu.

+ jemná vůně, hydratace

Mandlový krém na citlivou pokožku rukou, Weleda, 229 Kč/50 ml
Mandlový krém na citlivou pokožku rukou, Weleda, 229 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce pro každodenní péči, For life and Madaga

Krém je v praktickém balení s pumpičkou, které si můžete pohodlně postavit na stůl v práci nebo na poličku v koupelně. Má středně hustou konzistenci a je téměř bez parfemace, což je pro mě velké plus. Rychle se vstřebává a ruce skutečně hydratuje.

+ bez parfemace, praktické balení

Krém na ruce, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 220 Kč/100 ml
Krém na ruce, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 220 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na ruce s myrhou, Nobilis Tilia

Krém, který mě z testovaných produktů zaujal nejvíc. Balení v kelímku sice není příliš praktické a sama bych po něm v obchodě nesáhla, ale překvapivě mě otevírání kelímku ani nabírání prstem nijak neobtěžuje. Krém má konzistenci tuhého našlehaného másla a je velice příjemné s ním pracovat. Navzdory velice hutné konzistenci se skvěle vstřebává a zanechává ruce jemné a hydratované celý den. Díky obsahu kakaového másla a citrusové vůně voní jako bílá čokoláda s nádechem svěžích mandarinek a jeho vůni jsem si naprosto zamilovala.

+ vůně, textura, hydratace

Grafička Tereza, 29 let: "Většinu roku krém na ruce nepotřebuji, v zimě je mažu jen kvůli prevenci."

Intenzivní péče o ruce a nehty, Dermacol

Obyčejný, levný, ale účinný krém, který mi vyhovuje po všech stránkách. U krémů mi nejvíce vadí, když se pomalu vstřebávají do pokožky. Tento se vpil opravdu rychle. Je výrazně parfemovaný, ale vůně mi byla příjemná. Kůži zanechal hebkou a dostatečně hydratovanou po celý den.

+ cena, rychle se vstřebává

Intenzivní péče na ruce a nehty, Dermacol, 79 Kč/100 ml
Intenzivní péče na ruce a nehty, Dermacol, 79 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Ultrahydratační krém, Ziaja

Design obalu na první pohled nezaujme, ale jeho obsah je super. Tedy pro někoho, koho trápí opravdu suchá nebo dokonce popraskaná kůže. Mému příteli vyléčil ruce během dvou dnů.

+ dobře si poradil se suchou pokožkou

Ultrahydratační krém s ureou Med, Ziaja, 149 Kč/100 ml
Ultrahydratační krém s ureou Med, Ziaja, 149 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Výživný krém na ruce a nohy, La Chevre

Podle konzistence jsem očekávala, že bude hodně mastný a bude se dlouho vstřebávat, ale nebylo to tak. Do pokožky se vpil opravdu překvapivě rychle. Ruce byly ihned jemnější. Připravte se ovšem na to, že kvůli obsahu kozího másla voní velmi specificky.

+ rychle se vstřebává, zjemňuje ruce

- specifická vůně

Výživný krém na ruce a nohy s kozím máslem, La Chevre, kosmetikacapri.cz, 213 Kč/100 g
Výživný krém na ruce a nohy s kozím máslem, La Chevre, kosmetikacapri.cz, 213 Kč/100 g | Zdroj: archiv firem