...

... Zdroj: istock.com

.
Energizující denní krém proti vráskám s SPF, Nivea Q10 plus, notino.cz, 254 Kč/50 ml
Pleťový olej, Královská péče Argan & Opuncie – Růže 100% bio, Saloos, salooos.cz, 242 Kč/20 ml
Arganový pleťový olej, Argan Oil Fare Trade, Melvita, douglas.cz, 495 Kč/50 ml
Krém na obličej Argan Youthful Cream-oil, Melvita, douglas.cz, 960 Kč/50 ml
15
Fotogalerie

Nejlepší krémy a oleje proti prvním známkám stárnutí! Které fungují?

Objevila jste si první jemné vějířky kolem očí nebo u koutků úst? Začíná se vám na čele pomalu rýsovat vráska, která už nejde zamaskovat líčením? Je pravý čas, abyste sáhla po přípravku, který bojuje s prvními známkami stárnutí. Několik jsme jich pro vás vyzkoušely!

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Královská péče Argan & opuncie – růže, Saloos

Olejová anti-age péče s damašskou růží předně krásně voní, samozřejmě pokud oceníte tuto plnou a specifickou vůni, která prý má afrodiziakální účinky. Známá je také pro své působení na psychiku, kterou harmonizuje a pomáhá proti úzkosti. Popravdě, tohle mi přijde skvělé, spojit denní péči o pleť s péčí o duši. Olej jako takový je hutnější a do mé pleti se vstřebával déle, na druhou stranu ji zanechával vláčnou i po mnoha hodinách. Žádné další zázraky na pleti jsem nepozorovala, ale ani ji nijak nezatížil a neucpával třeba póry. V této cenové kategorii se bezesporu jedná o spolehlivý produkt, který bych já osobně používala jako občasnou péči pro lepší hydrataci a podporu psychiky.

+ krásná vůně, dlouho hydratuje

Pleťový olej, Královská péče Argan & Opuncie – Růže 100% bio, Saloos, salooos.cz, 242 Kč/20 ml
Pleťový olej, Královská péče Argan & Opuncie – Růže 100% bio, Saloos, salooos.cz, 242 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Denní ochranný krém na obličej s SPF, NeoStrata

Luxusní produkt, který mohu doporučit, pokud je vaší prioritou ochrana pleti, ale obejdete se bez následného make-upu. Krém je totiž malinko hutnější a po nanesení make-upu se mi začal na kůži drolit. Nebýt toho, byla bych s ním maximálně spokojená. Pleť nevysušuje, nezatěžuje, neucpává póry, což obzvlášť oceňuju. A také pleť chrání před předčasným stárnutím (obsahuje vitamín E a další látky bojující proti volným radikálům a rozpadu kolagenu).

+ chrání proti stárnutí, neucpává póry

Zvláčňující denní krém SPF 23 Restore, NeoStrata, notino.cz, 1016 Kč/40 g
Zvláčňující denní krém SPF 23 Restore, NeoStrata, notino.cz, 1016 Kč/40 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Omlazující & liftingový pleťový olej, Manufaktura

Do pleťových olejů jsem se v posledních letech zamilovala! Nejdříve jsem je používala jen na podzim a v zimě, protože jsem se bála, že budu mít v létě celý den mastnou pleť. Teď ale vím, že to tak vůbec není. Tak třeba pleťový olej od Manufaktury s cenným růžovým olejem a koenzymem Q10 je naprosto ideální i pro letní dny. Krásně se do pleti vsákne, zanechá ji hladkou, rozjasněnou a svěží. Používám ho i ráno jako podklad pod make-up, jen trochu uberu na množství, které jsem zvyklá si dávat před spaním. Baví mě i krásná vůně růží, praktické kapátko a roztomilý design. A musím říct, že mám pocit, že mi pomalu mizí drobné vrásky kolem očí.

+ hladká a rozjasněná pleť, vůně

.
. | Zdroj: archiv firem

Pleťový olej Argan, Melvita

Arganový olej nijak nevoní, ale to jsem mu hned po prvním použití odpustila, protože jinak je naprosto skvělý. Pleť je i několik hodin po nanesení příjemně hydratovaná, vyživená a zklidněná. Mazala jsem ho také na spáleniny od sluníčka, které se velmi brzo zahojily a pokožka zůstala bronzově hnědá. Zatím ho používám velmi krátce, abych zjistila, jaký má efekt na vrásky, ale pevně věřím, že bude viditelný. A nesmím zapomenout na skvělý aplikátor, kterým můžete rovnou klouzat po pokožce nebo si nakapat přesné množství do dlaní.

+ aplikátor, hydratace, hojení

Arganový pleťový olej, Argan Oil Fare Trade, Melvita, douglas.cz, 495 Kč/50 ml
Arganový pleťový olej, Argan Oil Fare Trade, Melvita, douglas.cz, 495 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Krém proti prvním známkám stárnutí, Alcina

Jsem ráda, že jsem vyzkoušela i krém. Dlouho už totiž používám jen oleje, tak jsem si odvykla. Tento od Alciny mě opravdu nadchnul. Je inspirovaný korejskou kosmetikou, která je mi velmi sympatická, a tak mě zaujal, ještě než jsem ho vůbec vyzkoušela. Má velmi příjemnou konzistenci a pleť je po nanesení zpevněná a projasněná. Stačilo ho používat týden (ráno i večer) a viděla jsem, především v kvalitě pleti, změny k lepšímu.

+ konzistence, zpevňuje, viditelné výsledky

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Petra

BIO olej Královská péče Argan & Opuncie – Levandule, Saloos

V poslední době na svou kůži používám jen oleje. Úplně jsem se do nich zamilovala a na mojí pleti jsou vidět výsledky. Dodávají jí hydrataci, zvláčňují a činí pokožku pružnější bez vrásek. I když mám mastnější pleť, oleje ji nezatěžují, ba naopak maz korigují. Z bio oleje Královská péče od Saloosu jsem nadšená. Nanáším vždy večer po odlíčení a rituál roztírání oleje po obličeji, kdy stačí opravdu pár kapek z aplikátoru, si užívám. Vůně levandule vám zklidní mysl a vrátí vás do pohody. Olej nevytváří mastný film, stačí málo a hodně rozetřít. Ráno je pleť dokonalá. Jasná, hydratovaná, hladká, jemné vrásky jsou ta tam a i drobné nedokonalosti. Arganový, opunciový a levandulový olej jsou silná trojka.

+ velmi příjemná vůně levandule, aplikátor, hydratace, složení, hojí, anti-aging

100% BIO olej Argan & Opuncie – Levandule s antiage efektem, Saloos, saloos.cz, 230 Kč/20 ml
100% BIO olej Argan & Opuncie – Levandule s antiage efektem, Saloos, saloos.cz, 230 Kč/20 ml | Zdroj: archiv firem

Hyaluronic Acid krém, For Life and Madaga

Od pár lidí jsem slyšela, že tenhle krém je skvělý, proto jsem byla zvědavá, co umí. Používala jsem ho jako denní krém ráno a krásně jsem pleť díky němu hydratovala. Velmi dobře se roztírá a stačí jen málo, má takovou vodovější konzistenci. Ihned se do kůže vsaje a vy máte pocit lehké nezatížené pleti. Lehce ji vypne, rozjasní a velmi dobře se na ni nanáší make-up či BB krém, který díky Acid krému nezůstává ve vráskách. Anti-aging efekt jsem vnímala u vrásek kolem nosu a na čele. Vzniká perfektně sjednocená a vypnutá pleť. Obsahuje i vitamín E a panthenol, takže jakékoliv nedokonalosti dokáže zklidnit a rychle zhojit. Průsvitná lahvička vám ukáže, jak ubývá a kdy je čas letět pro další.

+ sjednocuje, hydratuje, složená, anti- aging, dobrý pod make-up

- nemá SPF

Hyaluron Acid Krém, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 676 Kč/50 ml
Hyaluron Acid Krém, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 676 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Olivový olej krém proti vráskám 30+, Ziaja

Jemný a lehký krém s koenzymem Q10 a olivovým olejem se na pokožce velmi dobře roztíral a stačilo menší množství. To je důležité. Jakmile dáte víc, na pleti působí trochu mastně a těžce. Je dobré opravdu kvalitně rozetřít. Velmi dobře se snášel s make-upem, BB krém už byl ale moc a cítili jste, že toho máte na obličeji příliš. Lepší na sušší pokožku. Pleť působila hladce, pružně a vyživeně. Začala jsem ho používat i na krk a dekolt, a to byla dobrá volba. V oblasti dekoltu pokožku krásně vyhladil, vypnul, hydratoval a i po opalování jí vrátil jas. Já jsem tento krém povýšila na dekoltový.

+ hydratuje, bio, dobrý na dekolt

Pleťový krém proti vráskám s koenzymem Q10 a olivovým olejem, Ziaja, ziajaprotebe.cz, 90 Kč/50 ml
Pleťový krém proti vráskám s koenzymem Q10 a olivovým olejem, Ziaja, ziajaprotebe.cz, 90 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Denní krém proti vráskám Hyaluronic 3D, bioten

Kdo potřebuje své pleti dodat silnou hydrataci, bude pro něj krém skvělou volbou. Po aplikaci máte opravdu pocit svěží pleti, která je krásně pružná a měkká a tím se jako by vyplní, vrásy kolem očí a úst se ztrácí. Ze začátku nanášíte krému více a máte pocit, že pokožka neskutečně saje, ale po pár dnech stačí méně. Obsahuje totiž kyselinu hyaluronovou s nízkou molekulární hmotností, která proniká do nejhlubších vrstev pokožky, kde redukuje vrásky, a Hyaluronic Acid Stimulator, který stimuluje přirozenou syntézu kyseliny hyaluronové v pokožce. Téměř stoprocentní přírodní složení je také velkým plusem. Má alespoň SPF 15, takže kdo netrpí na pigmentové skvrny ze sluníčka, má lehkou ochranu. Když používáte v kombinaci s Hyaluronic 3D nočním krémem a krémem na oční okolí, výsledky se násobí.

+ hodně hydratuje, velmi jemný anti-aging, svěží vůně, jas, SPF

.
. | Zdroj: archiv firem

Editorka webů Ženy.cz a Mojezdraví.cz – Irena

Hydratační krém s růžovou vodou a marulovým olejem, Dulcia

Slovenská přírodní kosmetika Dulcia působí velmi sympaticky, jen je potřeba připravit se na její specifickou vůni, která nemusí sednout každému. I já jsem na chvíli zaváhala, ale v dalších krocích mne kosmetika naprosto přesvědčila: tento hydratační krém je pro mne ideálně vyvážený. Dodá mojí suché pokožce potřebnou vláhu, zároveň ji ale vyživuje a promaže. Je lehký, ale pokožka po jeho použití není příliš napjatá. A navíc má přirozenou UV ochranu a celkově za velmi příznivou cenu.

+ přírodní složení, UV ochrana

- vůně

Hydratační krém s marulovým olejem a ceramidy, Dulcia, 440 Kč, www.dulcia.cz
Hydratační krém s marulovým olejem a ceramidy, Dulcia, 440 Kč, www.dulcia.cz | Zdroj: archív firem

Denní krém Krásná zahradnice, Havlíkova apotéka

Krásná zahradnice byla moje záchrana v rouškovém období, kdy byl můj obličej dost suchý a podrážděný. Krém s petrželí měl lehkou konzistenci, pleť promazal, ale nijak neucpával ani nezatěžoval. Navíc ji příjemně zklidnil a měla jsem pocit, že i díky své nazelenalé barvě redukoval začervenání.

+ zklidňuje a redukuje začervenání

Denní krém Krásná zahradnice, Havlíkova apotéka, havlikovaapoteka.cz, 387 Kč/30 ml
Denní krém Krásná zahradnice, Havlíkova apotéka, havlikovaapoteka.cz, 387 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Krém na obličej, Melvita

Krém od Melvity obsahuje velký podíl arganového oleje a je to znát. Má máslovou konzistenci, která po nanesení na obličej zolejovatí. Díky tomu ho stačí použít velmi málo, výborně se totiž roztírá. Dá se s ním také hned lehce namasírovat obličej, jak to výrobce doporučuje. Krém se dobře vstřebá a nezanechá mastný film. Pokožka je po něm jasnější a také vypjatější. Má suchá pokožka ale potřebuje něco, co více promaže i do hlubších vrstev.

+ příjemná konzistence, přírodní složení, vůně, skvělý na suchou pleť

Krém na obličej Argan Youthful Cream-oil, Melvita, douglas.cz, 960 Kč/50 ml
Krém na obličej Argan Youthful Cream-oil, Melvita, douglas.cz, 960 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Jemný pleťový krém, For Life & Madaga

Tenhle krém je jasná trefa do černého. Protože je určený pro zralou pleť, dala jsem ho testovat mojí mamce (70 let). Ještě nikdy nebyla z žádného kosmetického přípravku tak nadšená. Krém krásně a jemně voní, lehce se roztírá a mamku naprosto nadchlo, že na rozdíl od jiných přípravků nezanechává na pleti žádný mastný film. Pleť je po něm jemná a hydratovaná, navíc pokožku postupně opravdu vypíná. Funguje i na hlubší vrásky, takže je to jasný vítěz mezi krémy, které mamka dosud vyzkoušela (a že jich nebylo málo!). Chytře vymyšlená je i lahvička s pístem, díky kterému je vidět, jestli krém už nedochází.

+ účinek, vůně, rychlé vstřebávání, balení

Jemný pleťový krém Collagen Active, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 696 Kč/50 ml
Jemný pleťový krém Collagen Active, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 696 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Energizující denní krém, Nivea

Krémy Nivea jsou pro mě stálicí, kterou zkouším opakovaně. Mám ráda jejich typickou vůni, a tenhle krém mě nezklamal skoro v žádném ohledu. Má praktické balení, je příjemný na pleti, krásně ji hydratuje a přitom ji nezatěžuje. Po delší době používání hezky vypíná kontury a pokožku postupně rozzáří – co víc si od krému přát? Jediné, co bych krému vytkla, je trochu mastnější pocit po nanesení, naštěstí ale netrvá moc dlouho. Za tu cenu je to rozhodně super přípravek!

+ vůně, hydratace, vypnutí pleti

Energizující denní krém proti vráskám s SPF, Nivea Q10 plus, notino.cz, 254 Kč/50 ml
Energizující denní krém proti vráskám s SPF, Nivea Q10 plus, notino.cz, 254 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem