.

. Zdroj: archiv firem

Krémová rtěnka Ultimate Lipstick Love, Becca, sephora.cz, odstín Sorbet, 720 Kč/3,3 g
.
...
.
.
11
Fotogalerie

Nejlepší dlouhotrvající rtěnky: Které vydrží celý den a navíc nevysušují?

Posilte svůj kosmetický arzenál o novou rtěnku! Našly jsme takové, které vydrží celý den, i když pijete a jíte. 

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 28 let: "Rtěnky používám prakticky denně. Ocením, když nevysušují a nerozmazávají se!"

Rtěnka s květinou, Kailijumei

Světoznámá průhledná rtěnka ukrývající uvnitř květinu je už nějaký čas k dostání i u nás. Na rtech se zbarví do přirozeného odstínu až po nanesení. Průhledný gel totiž reaguje na teplotu a pH vašich rtů. Produkt jsem si opravdu oblíbila, protože spojuje balzám na rty a lehkou rtěnku. Je naprosto ideální na léto, protože spolehlivě hydratuje a barva na rtech vydrží opravdu dlouho (nesmyje se ani při jídle nebo pití). Zároveň je zbarvení opravdu přirozené, a tak se skvěle hodí k letním nude make-upům. A malý bonus navíc – na pouzdru je malé zrcátko, díky kterému můžete rtěnku nanést kdykoliv a kdekoliv.

+ přirozený odstín, vydrží opravdu dlouho, hydratuje

Rtěnka s květinou Purple Flower, Kailijumei, kailijumei-lipstick.cz, 289 Kč/3,8g
Rtěnka s květinou Purple Flower, Kailijumei, kailijumei-lipstick.cz, 289 Kč/3,8g | Zdroj: archiv firem

Krémová rtěnka, Becca

Nedám dopustit na červené rtěnky, ale čas od času nemám na tak výrazné rty náladu. To pak vždycky sáhnu po odstínu "sorbet" od značky Becca, která mi po všech směrech vyhovuje. Nevysušuje rty, vypadá přirozeně a poměrně dlouho vydrží na rtech. Po jídle je ovšem třeba ji poupravit. Na denní nošení je naprosto ideální.

+ krémová textura, nevysušuje

Krémová rtěnka Ultimate Lipstick Love, Becca, sephora.cz, odstín Sorbet, 720 Kč/3,3 g
Krémová rtěnka Ultimate Lipstick Love, Becca, sephora.cz, odstín Sorbet, 720 Kč/3,3 g | Zdroj: archiv firem

Tekutá rtěnka, Sephora

Tekutá rtěnka s matným efektem, která se snadno nanáší šikovně zkoseným štětečkem. A co víc? Drží jako přibitá! To je u červené rtěnky hodně důležité, protože stačí jen mírné rozmazání a hned je na trapas zaděláno. S touto rtěnkou se vám to nestane! Stačí ji během dne jen jednou opravit!

+ sytá barva, vydrží celý den

.
. | Zdroj: archiv firem

Matná rtěnka, Sothys

Rtěnka od Sohtys je pro mne ideální. Má středně krycí efekt, je saténově jemná, rty hezky sjednotí a zároveň zvláční. Rtěnky jsou také dobře pigmentované a vydrží tři až čtyři hodiny, přesně do první svačinky, pak je potřeba líčení opravit. Nevysušuje a nerozmazává se, tento typ rtěnky mi rozhodně vyhovuje.

+ vydrží, nevysušuje, hezky voní

- nenašla jsem

.
. | Zdroj: archiv firem

Rtěnka od Urban Decay mě zaujala na první pohled už svým balením: krásnou barevnou krabičkou a metalickým pouzdrem. A nezklamala ani při používání: Má krémovou konzistenci, dobře se nanáší a má skvělý finiš. Odstín je dobře pigmentovaný, intenzivní a na rtech dlouho vydrží, což je u matné nude rtěnky vždycky velké plus. Rtěnka se nerozmazává, nevysušuje, za mne všechno na jedničku!

+ skvělý sytý odstín

- nenašla jsem

Matná rtěnka Vice Lipstick, Urban Decay, odstín Backtalk, urbandecay.cz/cs, 590 Kč/3,4 g
Matná rtěnka Vice Lipstick, Urban Decay, odstín Backtalk, urbandecay.cz/cs, 590 Kč/3,4 g | Zdroj: archiv firem

Rtěnka je hydratační, takže je trochu měkčí. Dobře se nanáší a rty jemně vyhladí. Na to, že je hydratační, ale vydrží docela dlouho, tři až čtyři hodiny. Jenže to se většinou člověk mezitím nají a pak je potřeba rtěnku stejně nanést znova. Smývá se stejnoměrně, takže vám nezbyde na rtech jen kontura, což se někdy u dlouhotrvajících rtěnek stává. Rtěnka rty vyživí, což velmi oceňuji.

+ rty vyživí

- nenašla jsem

.
. | Zdroj: archiv firem

Rtěnky Yves Rocher mě vždycky potěší svou ovocnou vůní. I tato rtěnka byla docela měkká, nezvýrazňuje nedokonalost a rty hezky vykreslí. Zvládnete s ní klidně půl dne v kanceláři nebo večeři s vínem. Ke konci se začne ale hodně nerovnoměrně smývat, tak je potřeba líčení včas obnovit. Rty ale nevysušuje, což je velké plus.

+ vydrží celý večer, nevysušuje

.
. | Zdroj: archiv firem

Dlouhotrvající rtěnka, Dermacol

Pokud hledáte opravdový držák na celý den, se kterým zvládnete i celý den na vodě v kanoi, pak je to tato rtěnka od Dermacolu. Ráno nanesete barvu, potom ještě fixátor a večer budete mít co dělat, abyste rtěnku odlíčili. Tato rtěnka měla ale metalický efekt, který pro mě není úplně praktický na celodenní líčení, dala bych přednost matnému odstínu.

+ spolehlivě vydrží celý den

- metalický efekt se na celodenní líčení moc nehodí

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 34 let: "Dávám přednost klasickým vysouvacím rtěnkám a vyžaduji, aby především nevysušovaly."

Matná rtěnka, Sephora Collection

Když pominu krásný odstín, tato rtěnka se dobře nanášela, nezanechávala šmouhy, a i když je dlouhotrvající a matná, nevysušovala a nebyla mi na rtech nepříjemná. Se rtěnkou jsem jedla i pila. Po třech hodinách byla stále na svém místě a rozmazaná jen minimálně. Musím říct, že mě to hodně příjemně překvapilo.

+ krásně matná už po nanesení, dlouhá výdrž

.
. | Zdroj: archiv firem

Matná tekutá rtěnka, Maybelline

Tekuté rtěnky nemám moc ráda, protože to s nimi (na rozdíl třeba od tekutých očních linek) moc neumím. Tahle byla ale výjimkou. I přes mou nezkušenost jsem ji dokázala nanést rychle a vcelku i rovnoměrně. Co mi trochu vadilo, byl lepkavý pocit na rtech, který postupně slábl, ale nezmizel. Se rtěnkou jsem pila, trochu se mi rozmazala pod dolním rtem, ale to se mi stává i s jinými. Barva na rtech ale držela pěkně a nežmolkovatěla.

+ výdrž, krásně voní

.
. | Zdroj: archiv firem